Tävlingstrim!

Cyklade ut till stallet samma tid som igår. Mockade och fixade allt, fast idag hade jag bara en häst. Sen fick det bli en "seriös" barabackaritt. Jag har ju ingen sadel i stallet, och det är liite svårt att ta med den på cykeln..
Efter mitt otroligt seriösa tävlingstrimmar-pass fick Fisen ett välbehövt bad. Så nu är bäbis ren och fin tills imorrn!
Försökte tunna ut manen också innan jag knoppade men det gav jag upp ganska snabbt ;)
Imorgon är det alltså tävling i norrköping. Ska starta LB runt 13 å LA runt 16. Lång dag.. Nu ska jag röra på mig och fixa iordning allt. :)

You're perfect to me ♥

(igga fläskberget uppepå)

Dagens aktivering

Cyklade till stallet vid 15-tiden, solen sken så skönt =)
Först fixade jag matburkar, höpasar, mockade och bytte vatten åt båda hästarna.

Fisen var först ut. Jag borstade av henne sen tränsade jag och tog ut henne. Det blev en promenad/powerwalk på 35 min. Och, haha, på tillbakavägen lät jag henne hoppa ett dike. När vi hoppade över första gången tvekade hon lite, sen traskade hon över. Tillbaka över tog hon världens jätteskutt på typ 1m över. Det såg förjäkla roligt ut.

Zally var näst på tur. Jag red i stora ridhuset som var ledigt för en gång skull. Hon var fin, men jag red inte lika bra som förra gången. Det jag var mest nöjd med i passet är cerpentinerna med enkla byten över medellinjen och uppridning i galopp med halt-hälsning.
Oredigerad bild från igår :)

Resultat Eskilstunaortens RF 28/4

Idag har det varit regional tävling i Eskilstuna. Red LA:1 och Lag-03, så var det ju Division 1 omg 2 idag!
LA:1
På framridningen var hon som en dröm! Dock när jag skulle in på banan blev jag aningen nervös och Felicia helt blockad. Allt var helknas på banan, blahablaha.. Skit i den ritten, raderat ur mitt liv.....
Lag-03
Återigen perfekt på framridningen. Superfina längningar, skänkelvikningar och fixade ett jättebra enkelt byte. Överbra helt enkelt. Denna gång gick jag in på banan med fokus och var avslappnad. Då gick det mycket bättre! Det som fattades var bjudning, speciellt i traven. Om den skulle funnits kunde vi fått mycket mer poäng. Men det kändes superbra och vi satte vårt personbästa!

Alla i laget red superbra! Efter tre ryttare ridit låg vi 3a, så när sista ryttaren red var jag så sjukt nervös. Men vi slutade faktiskt på en 2:a plats!!! Grymt bra jobbat! =D

Zallyleja ♥

Vill ni se film eller? =D

Ponnymys ♥

Skrittade ut på Fisen idag, grusvägen fram och tillbaka. På ditvägen var hon kolugn och jag skrittade på långa tyglar nästar hela vägen. När jag sen vände vart hon aningen taggad, hehe.. Jag jobbade henne och flyttade henne över vägen så gott det gick. Ju närmare vi kom stallet ju explosivare blev hon. När hon blir så, då traskar hon bara iväg och travar å håller på. Om man då tar tag i henne blir hon förbannad och reser sig och ska krångla, så jag har kommit underfund med att det bästa är att bara försöka jobba henne och krama mjukt i tyglarna.. När jag kom tillbaka travade jag nått varv i paddocken bara för att få henne att slappna av. Då var hon jättefin och lätt i munnen på en gång :)
Snart ett halvår sedan jag hoppade sist..

Snyggt...?

Från början gillade jag inte alls dessa boots, men nu börjar jag faktiskt tycka om dem! Det hade varit snyggt med ett lila schabrak o ett par lindor till. Vad tycker ni ?
De finns att köpa här för 319:- 223:- :)
Om jag nu tyck om lila skulle jag absolut klicka hem detta.. Om de nu skulle finnas i rosa... ;)

En uppenbarelse

Nu har jag inte ridit ordentligt på hur länge som helst känns det som, sen har jag haft sån Zally- och storhästlängtar sen jag kollat på Världscupfinalen i dressyr så jag var riktigt taggat när jag satt upp igår.
-
Gud, vilken härlig känsla det var! Allt stämnde, de klicka, pusselbitarna föll på plats. Jag jobbade mycket på volt och böjt spår med att ställa och forma samt flyttade jag henne. Galoppen var också mycket volt och ett par enkla byten. Tillbaka till känslan, det kändes verkligen som jag kom till ridning på en helt annan nivå. Formen var kanske inte perfekt alla gånger och jag hade inte riktigt koll på bogarna och bakdelen hela tiden, men den känslan kommer jag behålla länge..!
-
Nu vet jag inte bara vad jag ska eftersträva varje gång jag rider Zally, utan nu vet jag också till 110% åt vilken håll jag vill gå åt i livet. Det vart som en uppenbarelse på nå vis. Jag vet åt vilken skog, men inte vilka stiga jag hittar och vilka dörrar som öppnar sig.
Det finns en film från dagen också, om ni vill ha ? =)

Awesome!

Ridit ett grymt roligt ridpass på Zally idag, allt klickade! Berätta imorgon, måste sova nu efter plugget... :)

Dagens ridpass

När jag satt upp och började skritta fram kändes Felicia konstig. Jag trodde nästan hon fått kolik eller nå för hon kändes seg-skitnödig och gick och lyfte på svansen. Det släppte som tur var efter en liten stund.
Ridpasset gick bra, och var överlag bra. Jag sket i galoppen då jag inte orkade bråka med henne.
Traven var bra. Jobbade henne låg och la fokus på att få henne mjuk i handen. Stundtals var hon superfin och mjuk, men hon har ju stått 1,5 vecka så det är förståligt att hon är lite stel. Jag tränade mycket övergångar och skänkelvikning. Det sitter fast lite undan höger, men hon har ju somsagt stått över en vecka.
Imorgon rider jag stora gula, så Felicia får nästa pass på onsdag :)

Herregud!

Herregud vad denna dag varit bra! Först redovisningen som gick över förväntan, sen när jag väntar på Linnea ser jag att jag VUNNIT ETT SCHABRAK! Denna gången i Chevals utlottning på fb! Det är nu andra gången på ca 2 veckor jag vinner utlottning på facebook, först ett pannband från Kyro Ridning Gear och nu ett Schockemöhleschabrak!
Ridit har jag oxå fått gjort ordentligt för första gången på 1,5 vecka. En massa annat kul har också hänt, herregud ja! =)
Det står både på facebook och Chevals hemsida :)

Måndag

Tillbaka i skolan efter en vecka, gaah vad jag missat känns det som. Har iallafall haft redovisning om "drömjobbet". Vi skulle alltså välja ett yrke och ta reda på fakt om det samt intervjua en person med det yrket. Jag valde att skriva om att vara Teaterregissör (och lite manusförfattare blev det också)! Det gick över förväntan måste jag säga, och TACK Lars för att jag fick intervjua dig! ;)
-
Nu ska jag alldeles strax cykla hem och äta någonting och ta sista pencillin och hostmedicinskuren. Sen kanske städa rummet innan jag åker till stallet. Det slutar nog med att jag fastnar framför pianot istället.. :)
Jag och Angelica på Vallarnas friluftsteater :)

Kontakta mig ?

Facebook: Alexandra Lundmark
Instagram: alexzandralundmark
Mejl: [email protected]

Cykeltur

Det vart en cykeltur till stallet på eftermiddagen med Angelica. Eftersom det är dressyrtävlingar på klubben hela dagen var det ända alternativet att rida ut, men Felicia är lite för explosiv för att jag ville rida ut på henne.
Det var skönt i stallet, bara jag och Angelica var där. Då kunde vi samtala om det mesta, framtidsplaner, sommarprojekt, you name it :)
På tillbakavägen mötte vi polisen, som kom backandes på grusvägen ;o

Bloggtävling

Klicka här för att komma till tävlingen :)

Instagram!!

Nu kan ni följa mig på Instagram!!  alexzandralundmark heter jag där!

Dagens ridpass

Yieeehh! Jag har fått rida idag, första gången på en vecka!

Felicia hade lite överenergi i stallet och kunde inte riktigt stå still när jag gjorde iordning henne. I början av passet var hon lite okoncentrerad, men det släppte efter en kort stund och hon vart riktig arbetsvillig. Eftersom hon inte blivit riden sen i tisdags så var det mycket lösgörande, fokus på bärighet och att hon skulle vara lätt och inte hänga i tyglarna. Det gick ganska snabbt att få henne fin där, så jag gick över till sidvärtsrörelser, halter och ryggningar. Hon var fin där också, speciellt sidvärts. När hon kändes såpass fin började jag samla henne och få igång bakbenen lite extra. Resten av ridpasset växlade jag mellan samlad och ökad skritt. Alltså skulle hon gå samlad, vara allert bak och flytta undan skänkel sen ner i mellan- eller ökad skritt direkt och fortsätta vara lösgjord. Superduktig var hon!

Hela skritten bestod som ni kanske förstod av skritt, och imorgon ska jag trava och ev galoppera lite också! =)

Lite mer handbok

I handboken vi skrev valde jag att skriva en fördjupat inledning, en liten fördjupning iaf, inte mycket. Såhär skrev jag (tänk på att den är menad personer som inte kan någonting alls om hästar):

Inledande text

 

Denna lilla handbok handlar om hästar med inriktningen dressyr. När man hör ordet dressyr tänker människor, främst icke-hästmänniskor, på Grand Prix nivå med de svåra rörelserna där hästarna dansar fram, travar med höga ben, trampar på stället, gör piruetter, korsar benen och så vidare. Detta kallas på häst-språk för passage, piaff, galoppiruett och skänkelvikning (öppna och sluta i de högre nivåerna) som man gemensamt kallar för skolor. För ett otränat öga ser detta kanske inte ser så märkvärdigt eller svårt ut, men det krävs år av träning och långt ifrån alla kommer dit. Av hästarna krävs en enorm styrka till att utföra dessa rörelser som är den högsta graden av dressyr och samlad ridning. Det är meningen att det ska se enkelt ut, utan det ska nästintill se osynligt ut att utföra rörelsemomenten med hästen. Dressyren är mycket mer än så.

 

Ordet dressyr är franska och betyder ”utbildning” eller ”arrangemang” och det tycker jag förklarar dressyr ganska bra. Dressyr behövs för alla hästar vare sig de hoppar 150 cm hinder, rids i skogen eller drar en vagn. Det är grunden till all ridning där styrka, uthållighet men främst lydnad tränas. Ta till exempel en hoppryttare på elitnivå. Han/hon tävlar i de allra största tävlingarna och mästerskapen. När denne lägger upp träningen för sina hästar  mellan tävlingarna rids den mestadels dressyr och hästen hopptränas endast någon gång per vecka. Detta för att träna upp just lydnad, styrka och smidighet för att hästen ska kunna prestera så bra som möjligt på banan. Av ryttaren krävs det både mycket tid och engagemang.

 

Jag tävlar själv i dressyr och vet hur mycket tid som behövs läggas ner för att det ska fungera mellan häst och ryttare. Jag vet även hur mycket man får tillbaka av det, bland annat glädje och en vän för livet.

 

Jag måste citera våran suveräna lagledare Lena Ryberg-Ericsson:

”Insatsen de här tjejerna gör för sin sport är större än många andra barn och ungdomars insatser för sin respektive sport. Prestationen mäts vid ett fåtal tillfällen, några minuter i taget, i andäktig tystnad från publiken och till vedervärdig musik oftast. Där sågas de med fotknölarna av allsmäktiga domare som har glömt hur det känns att vara barn. Sedan är de ledsna, arga och till sist revanschlystna. Då tränar de ännu hårdare, koncentrerar sig ännu mer, pluggar in programmet i minsta molekyl och rider in på nästa prestationsbedömning med nerverna under iskall kontroll och presterar det allra bästa de förmår den dagen och kanske räcker det och kanske räcker det inte men man vet med all säkerhet, att nu spelar det ingen roll vad som händer för de kommer hitta revanschlusten igen och igen tills de når toppen. Ingen mindre än en riktig fighter rider dressyr i division 1.”

Den ni, alla fotbollsspelare!  Detta tycker jag alla sportfånar och journalister ska ta till sig, och inte säga att det är hästen som gör allting. Fotbollen kan ni lägga på hyllan i några dagar, medan vi tar han om våra hästar varje dag, året om, i snöstorm som gassande sol. Vi respekterar er sport, när ska ni respektera vår?



Instagram

Jag funderar på att skaffa instagram, tror de är min grej. Mycket bilder, lite text! Har ni instagram? Vad är bra/dåligt?
Ska jag skaffa det tycker ni? Kommer ni följa mig då? =)

Dikt

Tänkte dela med mig lite av de jag skrev i ett svenska arbete. Vi skulle skriva en Handbok om ett ämne och utifrån det göra olika delar. En av delarna var en dikt, och såhär blev min:

”Dressyrhästen”

 

Tillsammans med hästen man utför dansen.

Det som visas är unikt.

Den tuggar på bettet och viftar på svansen.

Det är änglalikt.

Det är mer än bara elegansen.

Ordet är magnifikt.

Sällan ser man maktbalansen.

Samspelet är framgångsrikt.



Hello

Tider går. Jag lever på pencellin och hostmedicin... Känner mog dock friskt nu, orkar inte fullt ut bara och är lite trött. Hostar på nätterna så att jag inte kan sova. Skolarbeten bara öser över och det känns som jag missat hur mycket som helst.
Felicia vilar och ska börja skrittas i helgen. Hihi, hon kommer vara lite piggelin. Jag tränade lydnad med henne i ridhuset sen fick hon busa. Men det var så himla mjukt och knöligt att jag gick ut nästan på en gång eftersom hon snubbla hela tiden och jag inte vill riskera att hon går omkull i onödan.
Tänkte ta tag i bloggen i helgen också, för den har legat nere litegrann.. :)

Bilder från fagersta :)


Resultat Fagersta 14/4

Vi åkte till stallet vid 6 och alla knopparna var totalförstörda typ.. Sen vid kvart i sju rullade vi mot Fagersta.
LA:1
LAn var först ut. Jag red fram en halvtimme ungefär. Mycket fokus på att hon skulle vara låg och mjuk samt övergångar. Efter en stund satt jag ned och gjorde lite skänkelvikning och ryggning.
Inne på banan var hon inte så framåt, men ändå lydig. Jag var nöjd efter ritten, och klarade de målen jag hade uppsatta för dagen. Det var ingen superritt tycker jag, men jag var nöjd! Jag vart lite halvvförvånad när jag sedan fick gå in på prisutdelning.
Det räckte till en 2:a placering! och jag fick rosett, plakett och ett presentkort på en hästbutik som ligger på samma gård på 200kr =)
LB:1
Till denna klass la jag om målen till att bara försöka få henne fram och få bjudning. På framridningen red jag bara lätt och arbetade henne i låg och fram.
På banan var hon lite spänd, men hon var fram så jag var nöjd efter trots ett par missar.
Det räckte till en 3:e placering och jag fick rosett, plakett och en pokal :)
För presentkortet köpte jag ett superläckert schabrak och ett par stigbygelplattor :)

Jag lever

Hej! jag har inte kunnat blogga då jag legat i nästintill koma de senaste två dagarna med 40° feber.. Igår var vi till doktirn iallafall och de visade sig vara lunginflammation. Jag hade jättehög snabbsänka och fick tillochmed göra en lungröntgen. Idag mår jag iallafall mycket bättre.
-
Tessan red Felicia igår, annars får hon vila.. ;)

Godkväll..

Sitter här o glor Pirates of the Caribbean på TV & facebook på datorn samtidigt som jag lär mig att spela He's a pirate (från just Pirets of the Caribbean..) på piano :)
Ni får tävlingsresultat + lite bilder imorgon !

Hej..!

Har varit lite sosådär med bloggander nu. Jag longerade iallafall Fisen igår. Satte på en snodd, och hon skötte sig ypperligt bra. Bara ett par bus!
-
Idag får hon vila då jag varit hemma från skolan med huvudvärk, imorgon är det träning sen tävling i Fagersta på lördag! Förhoppningsvis har de nya grejerna från Kyro Riding Gear kommit!

Tävlingar inplanerade

Lite tävlingar är inplanerade framöver faktiskt.
  • 14/4 Fagersta RK - LB:1, LA:1
  • 28/4 Eskilstunaortens RF - LA:1, Lag-03
  • 1/5 Norrköpings FRK - LB:1, LA:1
  • 6/5 Hallsta RK - LB:1
  • 20/5 Fagersta RK - Lag-03, LA:P1
  • 19-22/7 Vetlandaortens RF - New Forest Mästerskapen! =D

Svar på kommentar

Anonym om Ridpasset:
Hur gick det när du tävlade?:) tänkte på alla bilder du lagt upp:-D

De var bilder från den 18/3 i fagersta, men jag hade inte fixat dom föräns nu, Oops.. :)
Men om du vill läsa om hur det gick på tävlingen från bilderna kan du läsa det här!

Ridpasset

Jag slutade 1,5 h tidigare idag, GÖTT! Zallydags å allt! Eftersom det rengade ute red jag i lilla och var faktiskt helt själv för en gång skull. Hoppsadeln fick åka på idag, och fick korta 5 hål.. Kändes att det var ett tag sen jag red i hoppsadel nu faktiskt. Passet gick bra, och jag var noga med övergångar och böjning. I slutet av passet rullade jag på 8-volt i galopp och gjord ett byte vid X. Gud, vad kul det är! =D
-
Felicia fick vila! Pappa tog hand om och borstade henne medan jag red Zally. Innan vi åkte hem la jag på och prövade en dressyrsadel. Den låg OK, men jag är ju långt ifrån duktig på dedär. Vi ska ta ut sadelprovaren så snart som möjligt och kolla. Behöver både ha ny dressyr- och hoppsadel.. :)

Mer bilder ;)


Bilder från Fagersta!


OMG!!!

Snacka om att gårdagens otursdag omvandlades!!!!
För en stund sen såg jag att jag vunnit Kyro Riding Gears tävling om en pannband på FB!!
Då fick jag en adrenalinkick utav bara helvete må jag säga. Då försökte jag en gång på frågorna till Buskis-SM och gick upp i ledningen igen!!!! Å finalen av Buskis-SM går live på Vallarnas friluftsteater med 1700pers typ..! Så på en kvart sisådär har jag vunnit ett pannband och gått upp i ledning på Buskis-SM!!!!

Hjälm!

Jag prövade lite hjälmar (de få jag hittade i min storlek xD) på Glada hästen i tisdags.
Om jag nu skulle få för mig att köpa en ny hjälm, vilken passar jag bäst i ?
1. En GPA Speed Air.
2. En Charles Owen Ayr8 Leather look
3. En Uvex fp3 Classic

Bilddagbok

Jag tänkte dela med mig av lite bilder från lovet :)
Hästarna efter motionspass i tisdags.
Jag är wannabe Benjamin när vi var i Västerås med laget.
Shoppingen i V-ås.
Lagets maskot Flum! =)
Jag hittade übersnygga stövlar åt Johanna..! Men hon köpte inte de på bilden, det blev ett par andra ;)
Brottades med slangen som vattnade ridhuset -.-'
Tävlade =D
Jag var med Felicia till Johanna och hälsade på! =)
Snygg-Fis!
En natt i stallet!
Och efter en natt i stallet vaknade vi till dehär....
Min lilla hingst♥

Bilder

Jag har inte kunnat blogga på ett par dagar. I går var jag ute hos Johanna. Vi fixade lite sen red vi ut en "liten" sväng. Tre timmar sisådär.. Varierat underlag, lugna skittpauser, galoppracing och mycket skratt. Men det var behövligt och grymt kul!! Jag kom tillbaka till stallet kl 18, och 18.30 skulle jag var på ridskolan. Däremellan skulle jag lasta ut hästen och fixa henne, hem och packa + få i mig lite mat. Men jag hann!
-
På kvällen var det övernattning i stallet. Jag är inte med i U-sek längre men jag hjälper gärna till när det behövs. Så natten spenderades i stallet. Vi lekte lekar, åt pizza (ska inte äta pizza på några månader nu..) och kollade på film. Jag och Michelle sov i cafeterian på en liten yta. Inte mycket sömn blev det heller.

Felica ska skrittas en sväng idag eftersom vi var ute så länge igår. Sen är jag så himla trött efter inatt så det passar bra. Imorgon blir det dressyr och på söndag ska hon hoppas (inte av mig, hehe).

True


Lagdag?

Igår var jag med delar av laget i västerås. Hööks, Glada hästen och lite andra butiker gick vi på. Dem på glada hästen måste trott vi var lite halvgalna!
-
Jag fick med mig ett par bakskydd, hästtofsar och en "Tastie" till Fisen. Jag och Johanna satt även och planerade vår framtid tillsammans, mohahah! Kommer bli awesome! =)
Nu ska jag iväg och träna, bloggar när jag kommer hem!

hm...

Undra vem det kan vara....
Om ni vill läsa hela artikeln om mig och laget klicka här!

Bloggtävling

Klicka här för att komma till tävlingen!

Mer bilder från tävlingen


Bilder från tävlingen


Tidsinställt

Idag är jag hurtig må jag säga. Åkte ut till stallet redan före kl 8 för att rida Zally + fixa o mocka i stallet. Jag tar med mig ombyte för kl 11 blir jag upphämtat av Lena, Johanna å Lovisa för en tripp till V-ås och shopping!
Det är ingen jag har bestämt mig för att köpa. Ska kolla på en sak sen ev köpa ett par säkerhetsstigbyglar o hästsnoddar, annars blir det bara impulsköp. Ska försöka hålla i pengarna, men vi får väl se..
Hahaha jag & johanna, asså jag orkar inte xD

Resultat!

Nu kommer resultat från tävlingen igår. Red en LA:1a och Lagtävlansprogrammet (lagklassen).
LA:1
Framridningen gick bra, hade henne låg och lösgjorde mycket. Dock hade pappa smord både stövlarna och sadeln så mycket att de satt nästintill ihopklistrade och jag kunde knappt skänkla.
Inne på banan var hon lite spänd men en betydligt bättre än i Fagersta. Inga större missar i programmet utöver ett avbrott i galoppen. Det som förvånade mig var att hon ryggade! Det har inte funkat på hur länge som helst.
Jag är nöjd med våran prestation.

Mellan klasserna var det jättelång väntan. Jag och Johanna flummade runt och gjorde allt möjligt. Utan Johanna hade jag nog inte orkat stått ut. Vi åt lunch och sedan åkte vi och hämtade hennes ponny Tilly som fått varit hemma mellan klasserna.
Jag red sist i laget, så jag han kolla på de två första innan jag och Alva fixade Fisen =)

Lagtävlansprogrammet
Astrdi var med och hjälpte till i denna klass. Felicia var ju, ja - dampig. Hon stod på bakbenen precis hela framridningen... Vi försökte med allt möjligt men det gick inte. Tillslut fick vi henne att trava och galoppera men så fort jag började jobba/ställa krav på henne surade hon ihop. Så inte så mycket gjort på den framridningen inte,.. Inne i kollektingring fortsatte det. Astrid och jag kom överäns om att jag skulle rida in på banan ändå, bara för att Fisen inte skulle tro att bara för att hon dampa skulle hon slippa banan. Så jag skulle helt enkelt bara göra uppridningen, hälsa och sedan rida fram till domaren och utgå.

Jag gjorde som planerat, men domaren övertalade mig att försöka iallafall, vilket jag gjorde. Vi genomförde programmet med vissa dampinslag. Astrid och många andra trodde aldrig att det skulle gå, speciellt inte galoppen. Dock vågade jag inte ta i henne och jobba eftersom framridningen var som det var, så det var ju ingen direkt kvalitéridning. Typ LC-form.

Efter programmet vart jag så himla ledsen. Jag har fått sådant dåligt självförtroende i ridningen, sen händer detta liksom..

Tack alla för allt stöd. Tack Johanna, mamma, pappa, Astrid och alla andra i laget. Speciellt tack till Frida, som verkligen fick mig på rätt "köl" igen!

Visste ni att..

...att jag har en tavla på Prins Carl-Philip vid min säng.
...att jag hittils har klarat 2877 banor på UnblockMe.
...att jag har texten "All we need is love" ovanför min kudde.
...att jag har kontakt med både Fisens mammas ägare och Fisens dotters ägare.
...att det är 107 dagar tills jag fyller 15år!
...att jag har drömmar/planer om min framtid med ingen vet om dem.
...att jag kan spela en Bach-låt på Piano.
...att det är 268 dagar kvar till Julafton.

Nu start jag andra klassen!

Nu startar jag lagklassen, Lag-03!

Startar första klassen!

Nu startat jag förklassen, en LA:1!

Stinsen brinner!♥

Polisen:
- Är det sant att du har en man i en säck, inlåst i den där skrubben?
Stinsen:
-Både jaa, och neej.
-Det finns en man, ja.I nlåst, ja. I en säck, ja. I den där skrubben, ja. Meeeeeeen, det är ingen man, det är en höna. Och det är ingen säck, det är en elefantkondom. Det är inget skrubb, det är en bordell och han är inte inlåst, han är där frivilligt.
Polisen:
-Menar ni att en höna skulle ta på sig kondom och gå på bordell frivilligt?
Stinsen:
- Precis.. Exakt så menar jag...
Polisen:
-Aha.. Jag kan inte se något kriminellt i det...

Nu TAGGAR vi!!!!!

Division 1, omgång 1! Laget taggar gärnet!