Mål med Fis?

Postat av: Anonym

Hej hej. Jag gillar den blogg men önskar lite mer inlägg:) vill fråga vad dina mål är med din ponny?:)


Hej, vad kul att du gillar min blogg, och jag ska försöka skriva lite mer inlägg ;)

Eftersom Fis ska säljas har jag inte några mål med henne. Vi har gjort vårat tillsammans och nu ska vi bara ha kul sista tiden! 

Även fast hon ska säljas kommer jag ju fortfarande rida och träna henne, men inte i samma utsträckning som tidigare. Jag jobbar på att bygga upp konditionen och musklerna hon tappade under semestern. Sen försöker jag hoppa henne med för att bygga upp "hoppmuskler" och få henne mer hopputbildad eller vad man ska säga ;)

 


Regn, regn, regn, regn

Sitter och förfryser här bakom skärmen.. Kan det inte sluta regna och vara kallt ett tag nu tack?
 
Fisen blev tömkörd igår, fin var hon. Självklart skulle hon styla lite när ridskolan gick förbi, men det hör ju till vanligheterna.. :)
 
Veckans stora puckopoäng går iallafall till Fisen! Igår när jag gjode iordning henne i boxen, tog hon tag i en höpåse som hängde utanpå dörren, så hon slog igen hela boxdörren på sig själv och blev skitskraj, hahahaha. Det blev nästan ett jack, men som tur var försvann bara lite päls. 
 
Idag har jag och mor varit och köpt tapeter och så till mitt rum, här ska renoveras! Kommer bli awesome!
Sen är det dressyrträning för Astrid och efter det födelsedagsmiddag hos mormor och morfar.

Så här nära!

I onsdags var jag såhääääär nära att ramla av Fis! Jag och Pernilla red ut i Kabbe en sväng, i spöregn kan tilläggas. Första galoppen gick bra, pigga ponnys! Andra galoppen, nästan direkt efter gick lite vildare till. Först var Fis snäll, men när det kom en liten nedförbacke började hon bocka. Herregud vad hon bocka! Jag såg hur hon började svänga in bland träden och tillbaka till stigen fram och tillbaka. Såhääär nära att jag drösade i backen där, men jag höll mig på något vis kvar, men lång tyglar och allt. Jag kan lugn säga att jag är imponerad över mig själv. 
 
När vi red hemåt sen, garvade vi så vi låg dubbelvikta, haha... :)
 

Skillnad?




 

Zallybrally...

Igår var det Zally-tisdag så jag red henne en sväng i paddocken. Hon har haft en lugn period ett tag nu, men Fia sa att hon varit lite busig igår. Zally är ju lite som Zally är.. 
 
Hon var fin men något spänt i början. Gjorde lite alla möjliga övningar, skänkelvikning, öppna/sluta och sånt. Mot slutet gjorde jag lite galoppombyten. De första gick bra, nått språng efter i bak men ändå fina. Men sen kom hon på vad hon skulle göra och blev jättebusig. Eftet bytet drog hon iväg och gjorde några konstiga krumsprång av något slag, skicka bakbenen i luften i bytet och osv, hahaa.. Ajaj, men jag satt kvar iallafall! Tyckte det var lite för  blött i paddocken för att ramla av.
 
Jag planerade om lite i veckan, så Fis fick vila idag. Sen markarbete imorrn och tömköras på torsdag. Awesome! :)
 
Åh, sen kan ju statistiken börja fungera igen, tack!

Kungen av kreativitet!!!

Ni snacka alltså med kungen av kreativitet! 
 
För ett par dagar sedan vann jag ju tre biljetter till en teaterföreställning i Göteborg, med en motivering jag skrivit. 
Sen har jag varit med i en filmtävling, där man skulle göra en reklamfilm, så jag och Linnea pysslade ihop en för ett tag sen och igår såg jag att filmen VANN!! Glad prick här! 
 
Hahaha, Angelica asså! ♥
 Här är den vinnande film iallafall, gräsklipparen vart för lång, men det får ni överleva!

Jadu...

Helgen blev inte riktigt som tänkt... Vi skulle åkt till göteborg i fredags, men precis innan vi skulle åka ser jag att föreställningen vi skulle gått på var inställd p.g.a sjuk skådespelare..  Gaaah, kommer aldrig till Göteborg..
 
Så vi åkte till västerås istället och tröstshoppade.. Sen igår åkte vi till Eskilstuna och tröstshoppade.. haha..
Det blev inte så mycket handlat men ändå. Köpte en gosig dunväst till stallet, en svart huva till Fis, två mössor, en jacka och lite annat smått och gott.
 
På lördagseftermiddagen så kom en familj som provred Fisen. Det gick bra och Fis skötte sig!
Idag har jag knappt gjort någonting, typ pluggat och slöat.. Håller på med en typ uppsats om rasism, har tappat insirationen så det går liite trögt just nu. 
 
Nästa veckas planering för Fisen ser ut såhär:
Måndag: Markarbete eller ridning på framhoppningen.
Tisdag: Tömköras
Onsdag: Inget bestämt
Torsdag: Vila
Fredag: Markarbete eller ridning på framhoppningen (beroende på vad jag gjorde i måndags)
Lördag: Astridträning
Söndag: Nån som vill rida ut med mig? :)
 

Göteborg

Idag åker vi till göteborg för en snabbvisit. Jag vann ju biljetter tidigare i veckan till en smygpremiär på lisebergsteatern så dit ska vi! Sen sover vi över tills på lördag. På lördag eftermiddag är visning av ponnyplutt ❤


Zally schabrak

I tisdags fick Zally ha ett av mina schabrak då jag inte hittade några av hennes. Så hon fick låna mitt grå/röda Glengordon! Älskar det schabraket! Men visst passade hon bra i det?


Hamilton!

Nu sitter jag och en kompis och ska kolla på Hamilton - men inte om det gäller din dotter, på bio!
Min stora "idol" Mikael Persbrandt spelar ju huvudrollen! Det är nästan så att Micke ska få en bild på sig brevid Kyle Maclachlan och Prins Carl-Philip!

Sweet sixteen!


Onsdag 19 sept

Dagen har varit okej, skolan rullar på som vanlig. Mycket arbeten på en gång nu bara. Ska beta av de i helgen. 
Cyklade direkt till stallet efter skolan. Mockade och fixade allt, sen linade jag Fis. Eftersom det vart som det vart igår, så ville jag få det att funka bara. 
 
Hon var lugn och fin, nästan för lugn. Jag varierade mellan att hon skulle jogga i lugnare tempo på stor volt, sen fortare och med lite tryck i på mindre volt. Galoppen skötte hon utan att bralla också! Duktig ponny!
 
När jag fixade henne efteråt så fick jag ett sms av min biokompis att hon blivit sjuk, så förhoppningsvis kan vi gå imorgn istället. Cyklade hemåt ivarjefall och nu tänkte jag plugga lite sen kolla på Beck, Persbrandt u know♥

Tisdagen den underbara 18e september

Gash, min dag har varit toppen (nåja, nästan..). Skulle till tandläkaren imorse, de tog typ en kvart sen kunde jag cykla till skolan. Missade alltså första lektionen. Sen hade vi svenska och lunch. På spanskan skulle jag på utvecklingssamtal som det så fint heter, så jag missade den lektionen också, synd... hehe...
Mötet gick bra och även det var avklarat snabbt. Därefter hade vi hemkunskap och efter det elevensval. Det roliga är att jag har hemkunskap på elevensval. Man känner sig dock inte liiite tjock när man cyklar hemåt.
 
Efter skolan rensade jag nästan klart mitt rum. Lite kvar nu, sen ska det målas om och fixas. Awesome!
När pappa kom hem åt vi mat sen åkte vi till stallet. Först red jag Zally i paddocken. Det slutade regna precis när jag tränsat, tajming!
 
Zally var mjuk och fin. Hon var framåt och arbetsvilligt. Jag la fokus på att hitta en lägre form där hon kunde gå på lite extra framåt. Mycket volter och bågar, men också en del runt fyrkanten. Zally får ju sina idéer om att vissa saker helt plötsligt är läskiga, men de är bara att jahaa, sen rida tillbaka till det läskiga. Men Zally är Zally och lever upp till sin färg - blodin.. Skämt å sido så är hon väldigt snäll och rara och jätterolig att rida. 
 
Fisen longerade jag i paddocken, hon brukar inte villa jobba riktigt ordentligt när man bara har snodden på, men idag arbetade hon på bra. Sen till det som gjorde att min dag bara nästan blev helt bra. Fis blev skrämd av några som öppnade en dörr bakom henne. Sen kom ridskolehästarna bakom buskarna vid andra sidan paddocken och det var ganska mörkt så hon vart lite skärrad. Sen står dörr-skrämmarpersonerna vid paddocken och glor på mig och Fis. De kommenterar situationen, inge dumt alls, och inte illa menat, men jag blir så irriterad när man a-l-d-r-i-g får vara ifred eller göra nå själv. I samma veva kom det ett par tossiga unghästar och skulle in i paddocken. Då gav jag upp och gick in. Jag orkar inte hålla på när personer står vid paddocken och glor på mig, samtidigt som jag inte ta ut Fis på linan igen eftersom jag vet att hon är spänd och lite uppjagad och skulle då dra ivägen några gånger. Unghästarna som redan var spända när de kom skulle ju ha gått i taket. Jag vill inte vara orsaken till att någon blir skadad.
 
Imorgon försöker jag igen, direkt efter skolan. Då är det inte så många där. Då kan jag göra det lugnt och utan att behöva irriteras av en massa saker.. Det ska bli skönt när vi hittar nytt stall.. :)

Mikel Persbrandt

Jag har fått värsta "crushen" på Mikael Persbrandt!! Idag har jag varit hemma och varit sjuk, så har glott Beck hela dan, Persbrandt är ju med ;)
 
Han verkar vara en sådan skön person! Så trevlig och omtänksam, men så tuff och cool i filmer. Skulle vara häftig träffa honom. Tänk att vara polare med honom! Starta övertala mor med att hon fått en ny man.... :)




Söndag 16 september

Efter barnkalaset tänkte jag rida på framhoppning, på gräs alltså. Men Precis när jag skulle ut så kom Jessica och sa att de skulle hoppa så jag hakade på där. 
 
Hoppningen gick bra, inga svåra saker. Lite bommar och avstånd. Sen hoppade vi en bana på 80cm i slutet. Lagom och bra. Malena som jag hoppade med, hoppade betydligt högre (hon har storhäst oxå...), så Jessica fick körigt med att höja och sänka. Men det var kul att hoppa och om Fis är kvar när det är dax, så tänkte jag allafall vara med på KM i hoppning. 
 

GAAAAAAAALET!!!!!

Oturen har VÄNT!
 
VI åkte aldrig ner till Falkenberg och såg årets fars som vi gjort de senaste åren då vi åkte till Vetlanda och SMet istället, men TADAAA! G-A-L-E-T! Jag är tydligen GRYM på att skriva motiveringar! Andra gången jag vinner fb-tävlingar på mina motiveringar!
Det roliga är att jag har pratat lite med Lars, som skrivit och regisserat denna pjäs, till ett arbete.
Något som är ännu roligare är att det inte går att köpa biljetter till denna föreställning vad jag vet, då det är "smygpremiär", så tyyyp V.I.P?! GAAAALET! :D :D :D :D

Nya designen uppe!

Nu är nya designen uppe, lite halvgalen? - Ja..!  Vad tycks? Flip, flop, helt okej?
 
Fortfarande lite finslip, men det kommer, det kommer.. =)

Ny design!

Jag håller på en ny deisgn till bloggen, det behvövs verkligen! Den nya är lite halvgalen måste jag säga, halvgalen men fin! Den kommer upp i nästa vecka :)
 
Nu ska jag ta en paus i mitt designande, rensade av rum ( ska göra om och fixa så håller på att rensa allt) och åka till stallet för att hjälpa till att ha barnkalas sen rida Fis. Åhh, vad jag saknar Kusen :(

Lördag 15 september

Dressyrträning idag. När jag värmde upp gjorde jag inte speciellt mycket, bara lät henne gå i alla gångarter. Eftersom jag hoppade igår och hon var så fin då, så var hon fin då så var hon superfin idag också. 
 
När träningen började jobbade vi lite med trav och övergångar. Sen några skänkelvikningar på diagonalen. Där var  hon finfin. Mjuk och lydig. Efter det skulle vi göra ett jobb med öppna/sluta på långsidan. Öppna fram till mittenbokstaven, 10meters volt och sluta till hörnet. Jag har inte gjort varken öppna eller sluta med Fis sen Vetlanda (juli, hehe..) så det tog ett par innan det släppte. Det vart inte så mycket tvärning, det orkar hon inte än, utan mer fokus på böjning i bålen. När det är starka där, så blir tvärningen lättare sen. 
 
I galopparbetet skulle vi rida runt fyrkanten, och på långsidorna skulle vi göra en båge in. Först in till kvartslinjen, sedan öka in till medellinjen och lite till. Där var Fisen jättestark i början. Jag fick göra flera avbrott och få tillbaka henne att lyssna på mig, men sen släppte det och hon fick jättefin och runda galopp. Det är synd att hon tappat så mycket sen innan sommaren, med styrkan. 
 
Vi avslutade passen med att göra en övning med förberedande till bakdelsvändning sen avtravning.
Jättebra pass, och hon var mjuk och fin i sidan hela tiden. Så jag är jättenöjd!
t

Fredag 14 september

Efter en liten inspirationskick så tänkte jag skriva om dagens ridpass. Det blev ganska sent eftersom vi hade kvällsfodring och lite saker störde i passet så jag fick stå och vänta en stund.
Iallafall så red jag lite markarbete eller hoppning med fokus på lydnad. Två små räcken med 22 meter avstånd anpassat för 8 galoppsprång. Tanken var att få 8 jämna språng och kunna rida henne ordentligt mellan hindrena.
 
Fis var fin på framridningen, lite seg innan hindrena kom fram. Hon sitter fast lite överallt men vi ska boka tid hos equiterapeuten ganska snart, det behövs verkligen. De första språnget slarvhoppade hon, men sen hoppade hon fint. Det var svårt att få till åtta galoppsprång emellan, Fis gick på 7, ibland 6. Problemet är att hon kör upp huvudet och blir då inte lika lätt att reglera. Hon blir absolut inte dum på något sätt, men jag är ju lite av en perfektionist och vill att det ska fungera på mitt sätt när jag har bestämt mig hur jag ska rida. Så jag la in lite volter mellan hindrena för att få tillbaka henne och lyssna ordentligt. 
I slutet la jag upp ena räcket lite så hon fick hoppa lite och inte bara "kliva över". Men även fast det var runt 80 känns det inte ens som hon tar i.. Får ta någon dag och hoppa lite mera och högre. 
 

Svaren till 9 sanningar, 1 lögn.

1. Min syster ska servera kungen - Sant! Hon jobbar på Färna herrgård och ska jobba med hovets personal när kungen kommer på besök!
 
2. Jag har tavlor på Prins Carl-Phililp och Kyle MacLachland vid min säng. - Sant, den på Carl-Philip fick jag av mormor för ett par år sedan, när jag sa att jag skulle gifta mig med honom och den på Kyle fick jag av Angelica eftersom jag skulle gifta mig med honom ett tag där.. Men han är ju med i världens bästa tv-serie också!
 
3. Jag har varit med på träning för en OS-ryttare, dock inte ridit själv utan gått med (och fotat). - Sant! Jag var på en träning för fälttävlansryttaren Magnus Gällerdal som red OS i Peking 2008 och Aten 2004. 
 
4. Jag har en iPhone och en MacBook. - Sant ;) 
 
5. Min dressyrtränare har hjälpt mig med skolan, inte bara med ridningen. - Sant, Astrid är väldigt stöttande och man kan diskutera alla möjliga saker med henne. När jag tillexempel i slutet an 8:an nämnde att jag var skoltrött, så pratade hon mig ur det. Nu har jag en helt annan inställning till skolan, tack vare Astrid!
 
6. Jag har över 250p i betyg. - Sant...
 
7. Jag har varken sett Star Wars, Sagan om ringen eller Harry Potter filmerna. - Också sant, hahahah...
 
8. Jag har alltid velat jobba med hästar. - Lögn! Det är bara nått år sedan jag bestämde mig för att jag vill jobba med hästar. Innan har jag tvivlat på mig själv och inte trott att jag kan lyckas.
 
9. Jag sover alltid med två kuddar. - Sant, alltid när jag sover hemma har jag två kuddar!
 

Glad!

I veckan har jag tagit det lugnt med Fis. Försökt fått klart allt skolarbete till helgen då jag och en kompis ska fixa med ett hemligt projekt i helgen. Jag har iallafall tömkört henne två dagar. Hon arbetar riktigt bra med bakben och rygg då! När ridskolan red förbi igår, så ville Fisen "showa" lite och drog iväg en bockserie, och när jag fick tillbaka henne i trav, jösses alltså, vad läcker hon blev! Riktigt påskjut och luftig trav samtidigt som hon höjde formen och nacken. Damn fine horse som Cooper skulle säga!
 
I november händer det mycket roliga saker! Den 3e ska jag och Johanna gå på clininc med Hans Hoffman! Han är en superduktig och framstående dressyrryttare. Sen den 7e ska vi gå på clinic med ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson! Superkul och inspirerande ska det bli. Jag älskar att gå på clinics! Båda två är på Strömsholm, min (förhoppningsvis) blivande skola! 
 
 

Klockren!


Bloggar jag läser

Förut läste jag hur mycket bloggar som helst, men jag insåg att det vart lite för mycket. Nu läser jag inte fullt så många men några stycket. Dem tänkte jag att jag skulle dela med mig av och vad jag tycker om dem.
 
Nellie Berntsson - Ung tjej som de flesta vet vem hon är. Jag tycker hon är väldigt intressant att läsa om då hon är så mogen för att vara så pass ung. Hon är verkligen en förebild för unga många gånger, när hon står upp för vad hon säger och tar sig igenom diverse svårigheter. Go Nellie!
 
Ponnysanning - Bra blogg där man kan få reda på lite skvaller och andra roligheter. Jag tycker tjejerna sköter den bra och på ett seriöst sätt. De vill ingen illa som andra skvaller bloggar ibland vill, utan de mer som ett hästigt Aftonbladet.
 
Martin Melin - Nyss börjat läsa den. Martin Melina, aka Mr Robinson, som också är gift med författaren Camilla Läckberg. Där skriver han om hans liv och vardag. Men har som sagt nyss börjat läsa den så har inte så mycket respons på den.
 
Hippson - På Hippson brukar jag också kika in och läsa om det är något intressand inlägg. Där finns ganska många olika inriktningar på bloggar, allt från prylblogg till bloggande veterinärstudent till en tävlingryttares vardag. Ofta brukar de ha uppdateringar från stora tävlingar så som Falsterbo, GBGHS, Globen, OS och så vidare. Därifrån får man ofta se "bakom kulisserna" bilder och lite fakta om det. På Hippson finns något för alla!
 
Jag läser också Ponilovers då och då, mest för att jag och Victoria tävlar mot varande litegrann. Dock bloggar hon nästan aldrig nu så har nästan slutat läsa den.

Dressyrträning 1/9

Idag var det första Astrid-träningen på KRK. När vi åkte till stallet, såg vi från vägen hur Fisen precis lade sig ner för att rulla så hon var genomlerig när jag tog in henne. Då vart det lagom stressigt att hinna borsta och rida fram.
Jag hade inte så stora förväntningar på träningen. Det är första för säsongen och jag har inte ridit något riktigt dressyrpass på henne sedan före semestern. 
 
Vi jobbade med skritt - halt, korta steg och skritt - trav övergångar. Det tog en stund innan det släppte och hon blev riktigt lösgjord. Eller det tog ett tag innan jag inte red som en kratta vill säga. I traven och galoppen jobbade vi med att flytta lite på volten och lite tempoväxlingar. I slutet jobbade vi med skänkelvikning på hörnlinjen. Det släppte på en gång för oss och vi fick göra lite svårare övning med kortare diagonal, alltså med mer tvärning.
Men det är som Astrid säger, nu kan man "snabbspola" övningar som vi förut fick jobba hela lektionen med att få till. Nu är det 10m med det, 10m med det osv och det räcker. 
Den sista kvarten skulle vi göra en galoppövning på fyrkanen men jag hoppade den då jag kände att Fis var jättetrött.
 
Jag är jättenöjd med träningen. Det gick superbra med tankte på att jag inte trimmat eller ridit riktig dressyr på henne sen vilan. Hon var lösgjord, lyssnade fint på hjälperna och var framåt (innan hon blev trött, men det är ju förståligt). Astrid tyckte också det såg jättebra ut med tankte på förutsättnignarna. 

9 sanningar, 1 lögn

  1. Min syster ska servera Kungen.
  2. Jag har tavlor på Prins Carl-Philip och Kyle MacLachlan vid min säng.
  3. Jag har varit med på träning för en OS-ryttare, dock inte ridit själv utan gått med (och fotat).
  4. Jag har en iPhone och en MacBook.
  5. Min dressyrtränare har hjälpt mig med skolan, inte bara med ridningen.
  6. Jag har över 250p i betyg.
  7. Jag har varken sett Star Wars, Sagan om ringen eller Harry Potter filmerna.
  8. Jag har alltid velat jobba med hästar.
  9. Jag sover alltid med två kuddar.
Vilken tror ni är lögnen? Kommentera och den som först gissar rätt får gästblogga eller liknande!
Svaren kommer om några dagar.

Artikel

Hittade av slump en artikel som jag inte hade sett om oss förut. Om dressyrlaget alltså.
 
Dressyrlag i final
 
120525_dressyrlaget_copy.jpg
Foto: Eget foto.

 Köpings dressyrlag hade final i förra helgen och det är nu färdigtävlat för den här säsongen.

Finalen för Köpings ponnydressyrlag gick den 19 maj i Fagersta.

– Det var ingen dålig match med tanke på att våra ryttare och hästar tog en chansning och kastade sig ut i, vad som egentligen är ett tvåårsprojekt, med hull och hår för att klara det första året. Bra jobbat av tjejerna, säger Lena Ryberg-Ericsson, som varit lagledare under tävlingarna.

– Alla timmars träning i mörker och kyla gav ingen lagutdelning denna gång, men flera rosetter individuellt har det blivit på vägen. Mental träning har de också fått. Alla idrottsprestationer på högre nivå kräver otrolig självdisciplin för att inte hänfalla åt självömkan, efter ett dåligt resultat. Det gäller att utan kunna fokusera på det som gick bra och förbättra det som var mindre bra till nästa gång. I den här sporten kan hästen ha en dålig dag och ryttaren har mindre påverkan under de fyra-fem minuter det verkligen gäller, säger Lena.

Det blev en fjärde plats för Köpings dressyrlag i Klass 1-Dressyr Lätt A:P1 med sju startande lag.

Deltagare i laget har varit:
Alexandra Lundmark på Felicia Minette – Ett ekipage som trots lunginflammation (Alexandra) och olater som stegring (Felicia Minette), har utvecklats otroligt under den här säsongen. Fina poäng och flera rosetter vid individuella prestationer bevisar detta. Fina knoppar i manen (Felicia Minettes) varje gång, trots att den är svårknoppad (Alexandras mardröm).

Malin Ragnarsson på Tangelo – Sådan matte sådan häst. När båda har nerverna under kontroll så går det som smort. Rosetter och ärevarv hör till när allt klaffar. Svansen står rakt upp under ärevarven (Tangelo) och leendet går inte att ta miste på (Malin)
Simning, cykling och löpning – Triathlon är nästa satsning nu (Malin inte Tangelo).

Isabelle Lillevars på Caruso – Den ena är till salu (Caruso) och den andra är inlånad söderifrån (Isabelle) men det har varit ett nöje att lära känna dem och trots att Isabelle inte ridit Caruso mer än några gånger innan tävlingarna lyckades de skrapa hem fina poäng till laget. Vi tackar för lånet och hoppas vi får se mer av Isabelle som snart blir för gammal för Caruso och måste övergå till stor häst på tävlingsbanan.

Lovisa Jansson på Mac Coy- Två starka individer men den ena slafsade mycket i början med tungan på fel sida bettet (Mac Coy). Då har man inte mycket att sätta emot även om man är vältränad och dessutom spelar fotboll (Lovisa). Ett särskilt bett (Mac Coy) och särskild peppning och träning (Lovisa) gav utdelning och sedan plingade poängen in och rosetterna fladdrade runt öronen under ärevarven.

Johanna Ryberg på Chantilly Lace- Det enda C-ponny ekipaget, där den ena har vuxit mycket och fort på höjden (Johanna) och då har den andra fått svårt att förstå hjälperna (Chantilly Lace) Efter mycket frustration och många olika förslag på lösningar från olika personer kom de på hur de skulle förstå varandra. Rosetter i individuella tävlingar har det blivit och fina poäng i slutänden gav en skön känsla av seger trots allt.


Schampo?

Måste köpa ett nytt schampo till Fisen. Det jag hade innan är ett glansschampo köpte på Gekås i Ullared och det har jag faktiskt varit väldigt nöjd med. Pälsen blir blank och fin efteråt!
 
Min fråga är nu om ni vet något bra schampo till hästar? Gärna glansschampo och inte jättedyrt. Inte massa olika konstiga saker i som är bra för blaha och blaha utan ett helt vanligt schampo.
 




Ridpass fredag 31 aug

Fisen fick gå ett ganska kravlöst pass idag. Värmde upp utan att rida henne i form, gjorde mycket halter och övergångar för att kontrollera att hon lyssnade på hjälperna. Annar fick hon gå friskt framåt utan att behöva jobba i form. 
 
Jag byggde upp ett litet sockebits hinder som jag hoppade lite på. Fis tyckte det var skitkul och taggade riktigt mycket de första skutten. Jag tyckte också det var lite kul faktiskt. 
 
Efterås fick hon en avduschning, dock utan schampo då den är slut. Det är dressyrträning imorgon så jag tänkte att det skulle vara kul om hon inte såg ut som en dammråtta... Hahaha...
 
Nån som sa att ponnyn inte kunde hoppa? Hindret är 90cm ;)