Ska inhandlas!

Detta bara ska inhandlas om jag hittar det någonstans! Först och främst den dösnygga luvan sen lindorna o schabraket! =)

Tisdag

Först red jag Zally. Hon var himla fin! Det är så roligt att rida den hästen!!
Jag värmde henne en ganska lång stund. Sen tränade jag öppna, sluta och längningar i trav. Bakdelsvändningar i skritten. I galoppen gjorde jag övergångar mellan samlad och ökad, lite galoppskänkelvikning (eller vad man ska kalla de..) och i slutet testade jag en övning i galopp på volt med tagen bakdel. Allt funkade finfint!
-
Fisen fick vila idag med. Gammelgård skulle komma och vaccinera så. Vi väntade och väntade, och efter nån timme efter bestämd tid kom han. Medan vi väntade fick Fis gå och beta utanför stallet. Mysponny♥
-
Den här övningen gjorde jag förresten med Zally :)

”Nosa på galopp-piruetter”

Gör så här:

Hästen ska vara ordentligt varm och framriden innan du börjar med den här övningen. Rid en volt i skritt, cirka 10 meter i diameter kan vara bra att börja med. Så småningom vill man att volterna ska kunna bli mindre, men volten ska inte vara mindre än att du kan bibehålla dess storlek i galopp.

Rid ett bestämt voltspår med framdelen och rid efter hand med tagen bakdel. Ha kvar hästen på samma sätt och fatta galopp.
- Fatta genom att aktivera främst ytter bak, och ta inte bakdelen mer än vad du har gjort i skritten, säger Ulf.
För att inte stoppa hästens framåtbjudning ska du hela tiden rida fram mer än vad du låter hästen gå.
- Sätt till lite mer energi än vad du släpper fram.


Svar på frågestunden

Det har kommit in en till fråga, så jag svara på den nu. Om ni har fler frågor, så är det bara å fråga på !
-
Kan du inte göra ett videoinlägg med svaren?
Hur länge har du haft din ponny, och ska du sälja henne när du fyllt 18? :)

Jag har haft Fisen i snart fyra år, vi köpte henne 2008. Det lutar åt att jag kommer sälja henne ganska snart, för att komma vidare :(

Dagen

På förmiddagen hände inte så jättemycket. VI hade insläppet så de åkte vi ut och gjorde. Efter det var det träning.
Mamma fotade lite på framridningen så jag fick se hur jag satt i sadeln vi lånat hem. Jag gillar den starkt!
Det var bara jag som kom på träningen.. Japp, privatlektion blev de ;)
Astrid kollade sadeln lite, sen ville hon att pappa skulle hämta den andra vi också lånat och se hur den va. Så mestadels av lektionen gick åt att prova sadlar. Men det är skönt att ha en tränare att prata och diskutera saker med. Inte bara sadlar utan allt lixom.
-
På kvällen gick jag och Linnea en sväng på stan. Det är köpingsyran nu ju, men det var döött typ. Vi gick mest runt å kollade å träffade folk. Sen var vi och kollade på Erik Hassle som spelade där.
Nu måste jag sova, för klockan är ställd tidigt. Tävling i Gyttorp, LB:1, LA:4 ridet jag. Soo Godnight :)
Erik Hassle =)

Ny design!

Jag har gjort ite ändringar i designen! Jag orkade inte göra om hela, så jag ändrade lite färger bara ;)
-
Båda idag och går har jag hunnit med mycket. Igår läste jag ut boken jag ska redovisa om på måndag, jag var ute och sprang en sväng och cyklade till och från stallet där jag hopptränade Pernilla. Idag har jag haft Kemi-prov, cyklat till och från stallet, pluggat till so-provet imorrn, varit i västerås och shoppat + hämtat ett par sadlar till imorrn. Imorgon ska jag också göra mycket: Ha SO-prov, gå en sväng på yran, ha sadelutprovnig med Fis o kvällsfodra ;)
-
Idag har jag och mor alltså varit i v-ås. Vi hämtade hem ett par sadlar som ska provas. Sen shoppade jag lite också, hihi.. Jag köpte iaf ett par lindor, ett par boots, nya sporrar, E-vitamin, en piké och lite andra kläder till mig ;)
Vad tycks om designen? :)

Skynda, skynda

Är inne och skrivet lite snabbt, har egentligen bråttom till stallet. Igår fick Fis vila, likaså idag då vi ska å hämta sadla i v-ås. Jag höll istället hoppträning med Pernilla och Biondie igår.
Dressyrnörd tränar dressyrnörd i hoppning = ingen bra kombination ;)
- Jaha, vad ska jag göra nu?
- Ehm.. Ehm.. Hoppa det där hindret!
Hahahhaha...
Ny design på G förresten, sen får ni lite bilder från i tisdags också :)

Kanonpass x2!

Igår red jag båda hästarna. Först red jag Fis på vallen och pappa fotade lite! Dock dog kameran efter 10min...
Fis var iallafall superduperfin. I början var hon lite seg och stel, men det släppte ganska snabbt och hon blev helt underbar! I traven red jag verkligen och hon kändes jättelätt fram! Hon var också kvick för hjälperna och öppna, sluta och skänkelvikningarna satt perfekt. Tummen upp inför tävling på söndag!
-
Zally red jag i ridhuset. Ridskolan var på vallen och paddocken går inte att vara i för att det dammar så mycket.. Gul var iallafall också kanonfin! Jag red mycket öppna och sluta i traven och det satt perfekt. Jag gjorde även lite längningar och satt ner. Det har aldrig gått förut, hon har sån trav asså. Galoppen gick också jättebra. Där prövade jag även att flyta henne diagonalt. Typ galoppöppna ut från spåret. Det funkade asbra! Bästa Zally, den hästen asså.. Hade hon vart yngre hade jag inte tvekat på att köpa henne!!
Smakprov!

Tävlingar framöver

Juni var ju tänk att bli tävlingsfri, men lite ändrig i planeringen. Hela augusti blir tävlingsfri istället!
Så tävlingar framöver är:
  • Gyttorp 27/5 - LB:1, LA:4
  • Laxå 2/6 - LB:1, LA:1
  • Örebro 9/6 - LB:1, LA:1
  • Eskilstuna 17/6 - LB:1, LA:P1
  • Vetlanda 19-22/7 - LA:1, LA:4, 90cm (New Forest SM)

Promenad

Igår tog jag och Angelica en liten promenad med Fis och Biondie. Eller liten, och liten.. Vi gick i 1,5h. Först genom skogen, genom stan en sväng, sen tillbaka genom skogen igen. Tur vi har snälla hästar. Måste ha sätt rätt komiskt ut när två stekare i uppkavlade byxor o foppatofflor var ute och gick i stan med hästarna i grimma och grimskaft.. Vi är inte kloka, jag och Angelica asså... Och hästarna tralla på som vanligt ;)

Veckoplanering

Måndag: Lättare dressyrjobb
Tisdag: Vila, jag rider Zally
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Vila (hinner inte rida..)
Fredag: Sadelutprovare kommer!!
Lördag: Träning för Astrid
Söndag: Tävling i Gyttorp - LB:1 & LA:4

Svar på frågestunden

Guud vad många frågor som kom in, haha, not..
Mål med Fisen? (långsiktigt)
Just nu vet ja inte riktigt. Innan har det varit att kvalat nationellt, man jag vet inte om det är möjligt med Fis. Vi ska ta ett snack med Astrid någon dag och se vad hon tycker och tror. Det är väl New Forest SM och få en bra placering där annars bara ha kul till vidare.
Ska du ha din häst hela ponnytiden eller vill du ha en ny? :-)
Det beror lite på ovanstående. Det är en sådan oerhört svår situation just nu. Men vi ska som sagt ta ett snack med Astrid och höra hennes åsikt. Jag kan ha kvar henne hela ponnytiden, ett år till eller kanske bara över sommar :'(
Vi får se, vi får se :(

Resultat

Igår var det finalen av divison 1 i Fagersta. Jag är jättenöjd med Felicia i båda klasserna.
I första klassen (lag-03) red jag henne för hög i form, vilket domaren absolut inte gillade.. Aja, bara att gilla läget.
I andra klassen (LA:P1) la jag ner henne lite och Astrid kom och hjälpte oss lite. Jag hade mycket mer flyt och Fis var jättefin! Den ritten är jag supernöjd med! Dock tyckte domaren inte om Felicia denna gång heller......
Bara å ta nya tag!
-
Det gick bra för alla i laget, men domaren gillade inte någon av oss, så att tre av oss red på samma %, haha...
Laget sluade 4a.. ;) Nästa år vinner vi!
Nya bilder kommer :)

Hej..

Hej alla glada. Jag har varit jättedålig på att blogga, I know.. Men när jag kommer hem från en liten utflykt så ska ni få resultat, svaren på frågestunden och lite annat! =)

Div 1 final!

Klockan står på 05.00.. Upp och knoppa den totalförstörda manen som jag vandaliserade idag ,suck...
Det är iallafal finalen av division 1 imorgon, i Fagersta såklart. Jag startar Lagtävlansprogrammet 10.32 och LA:P1 14.31 ;)
Fisen var för övrgit superfin på träningen idag. Hoppas det håller i sig nu bara ;)

Bloggtävling

Klicka på bilder eller här för att komma till tävlingen ;)
-
Btw, GLÖM INTE frågestunden!! =)

Frågestund!

Tänkte att vi kör på en frågestund för att komma igång med bloggen igen. Så är det något ni funderar över så svara jag. Kan vara frågor, this or that ja vad sim helst ;)

We are young

Engelska uppsats avklarad. Gick nog ganska bra åtminstone. Sista lektionen var som vanligt elevens val, där jag har film. Vi har iallfall spelat in klart nu och det ska börja klippas. Jag är iallfall med i tre scener! En där jag sitter och lyfter upp en bok och säger en replik, en där jag sitter och håller upp boken och en där jag sitter och håller upp boken men en springer och tar den. Kul va?..
-
Efter skolan åkte jag till stallet. Där sa några att Felicia hade legat ner, och var jättevarm under täcket. Så de hade dragit upp henne och tagit av täcket då de trodde hon hade kolik. Men hon var pigg och hade ingen feber när jag kom. För säkerhets skull red jag inte utan promenerade henne med Sanna som red Indi. Indi var riktigt taggad ;)
Felicia skötte sig skapligt bra, även fast det helt plötsligt med storm med ösregn, nästan hagel och stark blåst.
-
Zally red jag i hoppsadeln. Gick först in i lilla Rh eftersom hon var jättepigg när jag gick ut och jag inte hade så stor lust att blir genomblöt igen. Men där inne var det så kvaft så jag gick ut till paddocken. I slutet lossnade det mycket och hon var superfin. Hon var riktigt fin i båda sidor. Dock fick jag inte med yttersidan tillräckligt när jag gjorde byten, så det vart bara nått som blev bra. Duktig Zally!

Ny vecka

Ny vecka, dock kortvecka, och storm i lilla Köping. På sista lektionen ska vi springa ute, i motvind.. Sen till stallet å rida ponnibus någon stans. Hon fick vila igår.
Veckans planering:
  • Måndag: Fisen ska gå i paddocken och ev med bommar.
  • Tisdag: Fisen rida troligen ut och Zally ska gå dressyr.
  • Onsdag: Fisen på vallen om det torkat upp.
  • Torsdag: Fisen vilar.
  • Fredag: Träning för Astrid + förberedelsee för lördagen.
  • Lördag: Final i Div 1! Rider Lagtävlansprogrammet och LA:P1 =)
  • Söndag: Fisen promeneras.

Lördagen!

Igår hade jag fullt upp hela dagen. Hela förmiddagen var det möte och fixardag i stallet. Äntligen har Pernilla kommit hem också! :D:D:D
På eftermiddagen var det träning för Astrid. Felicia var superfin! Bästa träningen hittils på KRK (hon brukar bli jättestark där annars). Första gjortde vi en öppna o sluta övning. Första öppna halva långsidan, en volt och en sluta. Hon fixade det superbar åt båda håll! I galoppen var hon dock lite stark och ville inte korta upp sig riktigt. Där gjorde vi en övning på medellinjen. Vi skulle vända upp i galopp, göra ett enkelt byte vid G, sen ut i andra varvet. Eftersom hon var lite stark och inte ville korta upp sig var det ju inte så snygga byten, ehm..

Sen gjorde vi en annan övning där vi skulle rida upp på medelinjen i galopp, men vi skulle rida in i C, alltså inte sväng. Det var för att hästarna skulle vänta på signal och inte bara svänge. Felicia var riktigt duktig och väntade ut mig alla gånger och inte svängde själv utan stannade när jag inte svängde. Tror Astrid vart lite impad ;)
Sist tränade vi skrittvägen i LAP1 dvs ökad-mellanskritt i ett V typ. Den ökade sitter och går superduper, men mellan och samlade skritten är det kvar att jobba på.

På kvällen var vi hembjudna till mormor och morfar på mat, så där vart vi hela kvällen lång.
Gårdagens träningsoutfit - Turkos!

Me Gusta!

Nu är jag nästan klar med Michelles design. Fattas en liten detalj, men den kommer! Här kan ni iallafall se den! =)
Det värsta var att den blev mycket bättre än den jag har på min blogg :(
-
Skolan har varit bra idag med. Skrev 4,5 sidor på provet/uppsatsen om Islam... Nu ska jag snart åka ut till stallet om en stund. Bra att mina kompisar iallfall kommit på att om de vill umgås med mig får de gott följa med! =)

Torsdag

Skolan idags var okej. Slapp matteprovet eftersom jag tydligen redan gjort det(?). Sen slutade vi spanskan tidigare!
Och ni som undrar varför jag satt på huk i min trägård, intryckt i ett paraply så fotograferade jag. Ville inte blöta ner kameran..
Fis ska iallafall ridas idag. Förhoppningsvis är hoppträningarna i paddocken så jag kan rida i stora ridhuset. Har typ inte ridit Felicia sen i söndags.. Oops.. Men plugg går i första hand + att det inte är någon tävling i helgen, så det är inte panik att trimma.
Är snart klar med min designbeställnig åt Michelle också. Tror den blir toppenbra! =)

Kära bloggläsare!

Tiden är kappt, mycket plugg just nu. Skolan dödar mig snar, allvarligt talat. Snaaaart slut, "bara" ett år kvar på Kabbe sen gymnasiet. Gash vad jag längtar! Min tid går som sagt åt att plugga och sen håller jag på med en design på beställning av Michelle! I helgen ska jag blogga lite mera.
-
Släppte Felicia i lilla en sväng idag, och det kan jag säga är sista gången jag gjorde. Nu var det andra gången underlaget släppte och hon gick omkull. Jag vill inte riskera att få en skadad häst. Vi hade nog med skador 2011, så 2012 ska bli skadefritt! =)

Hiss & Diss

Hissar:
  • Skara Ridsports nya hemsida!
  • Att Patrik Kittel och Tinne Vilhelmsson Silfvén är de första klara ryttarna för OS! Lär mer här..
  • Det är sommarlov om 30 dagar, och bara ca 17 arbetsdagar i skolan!
  • Den här tjejen ska ha en stor hiss!
  • Att vi är lediga torsdag o fredag!
Dissar:
  • Vädret, dvs spöregn..

Bloggtävling

Klicka här för att komma till tävlingen!

Lite norrköpingsbilder ;)


Hallstabilder!


Resultat Hallsta RK 6/5

Jag åkte inte dit för att rida för placering eller få bra procent, utan jag hade ett mål - att hon skulle gå fram i traven på banan. Johanna följde med som coach/fotograf. Vi kom dit lite sent så det vart lite stressigt att ta ut henne från transporten och fixa.
-
På framridningen var hon lite spänd och jag valda att rida utan sporrar. Jag fick inte riktigt igenom sidorna som jag ville, för de hade tydligen två i kollektingring så man fick gå in dit en kvart före sin start. I kollektingring brukar jag vilja skritta och ta det lite lugnt, sen är det där hon börjar dö. Aja, det fick gå. Sen blev Fisen skiträdd när en funktionär stängde ridhusdörren och satta av i full galopp rätt mot själv tävlingsbanan. Jag fick bilder i huvudet hur hon hoppade över staketet in till den som red programmet och rusade fram till domaren, men i sista sekunde fick jag tag i innertygeln och kunde styra undan.
-
Precis innan jag skulle in på banan satte jag på mig sporrarna och då vart hon lite mer allert och vaken. Hon vart lite mer spänd efter dörr-incidenten, men jag är jättenöjd med ritten. Hon var fram i traven hela tiden! Dock lite missar men det tar jag helt och hållet på mig. Jag red ändå bara med ett mål och med en åtankte, inte för att vinna. Jag fick iallafall några 8:or, och mestadels 7:or.
-
Det var en jättebra kommentar vi fick också!
"En fantastiskt härlig häst med luft i gången, energi och utstrålning! Form och bärighet på rätt väg, även om formen för dagen bli något ostadig stundvid o hästen inte är helt stark i sin bärighet!".
Formen och bärigheten kommer ju mer när hon kan slappna av mer på banan och gå fram ännu mer för skänkeln. Sen ska jag var ännu petigare med lösgjordheten på framridning, men det vart lite stressig på denna. Jag tror också domaren relaterar ostadigheten och att hon inte var helt stark i son bärighet till vänstergaloppen mycket. Det är bara på vänstergaloppen det står att hon är ostadig på protokollet. Men det vet jag ju sedan innan, och vi tränar mycket på det.
-
Nu är det bara två tävlingar kvar denna säsong.. :(
Den 19e maj är det finalen av Div 1 och då rider jag Lagtävlansprogrammet och LA:P1. Sen den 27e är det i Gyttorp och då rider jag LB:1 och LA:4. Båda är regionala :)

Måndag

Vi hade temadag idag i skolan och alla 8:or hade orientering. Så jag och Ebba har sprungit runt och letat kontroller, men vi hittade allihopa och blev bästa tjejer i klassen! Sen hem en sväng å dushca för att åka till skolan där de hade information om ett projektarbete vi ska ha i nian. Gud vad jag längtar till gymnasiet just nu!
-
Felicia fick sig en promenad idag, det var ju tävling igår. Sen har jag och mamma varit och köpt betfor och hämtat ut mitt efterlängtade paket. Mitt Schockemöhle schabrak som jag vann! :D

Träningar

Har haft två riktigt bra träningar idag och igår. Idag red jag med laget och igår red jag själv. Igår jobbade vi mycket med lösgjordhet och hon var riktigt fin. Mjuk och fin med kontroll på båda sidor. Vi jobbade även mycket med den förvända galoppen igår. Det börjar bli riktigt bra i ena varvet, men andra fattas det en hel del. Bara å jobba på!
Jag fick rida på volten i den förvända och ställa innåt. Då måste man ha koll på ytter och styra och benen. Det var som att rida åt fyra håll samtidigt.. Men bra träning!
-
Idag har vi jobbat lite med programdelar. Fisen var jättefin idag, inte riktigt lika lösgjord från början utan det tog en stund. Sen flöt allt på och hon var finfin. Vi red lite skänkelvikning på diagonalerna och det gick bra. Sen tränade vi uppridning i galopp. Felicia förstod efter nån uppridning att det skulle vara halt och bröt av till trav när jag vänt upp på medellinjen så då fick jag rida hela i galopp istället. Sen fick vi till ett par bra!
-
Imorgon är det tävling i Hallsta. Johanna följer med och coachar! Rider bara en LB med mål att gå framåt, haha. Nejdå, rider inte för placering utan för att ha kul och inte behöva rids ihjäl sig för att hon ska gå framåt. Jag tyckte pappa och Astrid formulerade det hela väldigt väl igår:
Pappa: - Hon ser ut som ett skruvstäd inne på banan, sen när det går framåt lite blir får hon mycket snyggare sits.
Astrid: - Hon måste nog se ut så för att ponnyn ska gå framåt över huvudtaget...
Klockren, exakt så är det! :D

Nu ni!

Nu har jag helt gått igång på att fixa en grej! Entrepenad-Alex har kommit fram! Jag sitter och spånar idéer med Melina o ebba nu, och jag är riktigt på G med dehär. Nu jävlar! :D

Torsdagsunderhållning

Istället för att börja 8.10 och sluta 15.30, började vi 9.20 och slutade 14.20! Gött! Detta blir alltså torsdagsunderhållningen fram tills det är mat och stalldax :D

Syskonkärlek ♥

I norrköping var faktiskt Felicias helsyster med och tävlade!! Hon heter Amanda V och är 5 år äldre än Fisen, alltså 19 år nu. Vi var ju bara tvugna att ta ett kort på dem tillsammans! De är faktiskt lika varann, fast Amanda var mindre och Fisen mera biff ;) Amanda är mer lik deras mamma Jessan och Felicia mer lik deras pappa Strätes Karbino. Hennes ägare var jättetrevliga och snälla! De ska också ner till Vetlanda och New Forest SM i sommar, så vi kommer träffas där med! Hoppas bara vi får boxarna nära varandra :)
Haha, som den sista vart nästan alla bilder. Hmm..? Kan de möjligen vara släkt...?

New Forest SM

Jajamän! Nu är jag anmäld till New forest SM 2012 på Vetlandaortens RF!!!! Jag är såhäääääär taggad!!!
Vi kommer åka ner på torsdagen den 19 Juli, tror det är nån invigning på kvällen kanske? Sen på fredagen rider jag en LA:1a, på lördagen rider jag en LA:4 som är SM-klassen och på söndagen (sitt ner nu alla läsare) är jag anmäld till en hoppklass!! Efter den åker vi hem igen.. Så grymt kul det ska bli!!!

godkväll

Känner att jag börjar komma igång på bloggen nu!
Detta ska fixas snart =D

  • Film på Zallybrally :)
  • Bilder från Eskilstund o Div 1
  • Bilder från Norrköping
  • Lite (förhoppningsvis) intressanta inlägg.

Jag har iallafall varit ut i stallet en sväng. Eftersom det var tävling igår, var det promenad idag. Så jag tog en promenix sen fick hon stå och äta gräs ute en stund. Efter det har jag hunnit ätit, svarat å skickat lite mejl, läst på till redovsiningarna, fixat de sista frågorna till Kemimojset och gjort klart bilduppgiften tills imorgon! Duktigt!
Tills vi hörs får ni avnjuta en låt som jag har fastat rejält för :D

Resultat Norrköping 1/5

Lång åktid må jag säga.. Lite över 2h i bil bara dit, sen skulle vi hem oxå ;)
Vi kom lagom så vi hann se Johanna rida. Sen chillade vi lite innan vi plocka ut Fisen.
-
LB:1
Hon var som vanligt superfin på framridningen! Kände mig klar kanska snabbt så gick ut och väntade, sen var man tvungen att gå runt stor gräsbana för att komma till paddocken, så det gjorde jag. Inne på banan dog hon, och var inte fram alls. Domaren älskade iallafall hennes galopp som tur var. Jag är nöjd med ritten, men bjudningen måste in på banan.
LA:1
Samma som förra klassen. Perfekt på framridningen, sen döööd på banan. Sen var det en som rastade hunden precis bredvid banan och hunden drog i nå galler så Fis blev rädd.. Aja, nöjd med denna klass också, fast bjudningen måste in på banan! ;)
-
Hon har iallafall fått mer längning i steget i ökningnarna. Jag upptäckte det inte själv med Johanna sa det, och fick det på bild :D
Den nedersta är Johannas bild :) Fina Fis♥