We're men, barampamba,...

Nyss kommit från stallet. Ridit Felicia och danstränat.
Dansen gick bra, jag och Jessica är grymmast! Vi står på varsin ände och är helt synkade, nu ska vi bara få med oss dom i mitten xD Nejdå, alla är jätteduktiga =)
Felicia gick fint, red inte jättelänge för det var svinkallt.. Gjorde lite skrittarbete. Mycket flytta och böja och ditt och datt. Avslutade med att göra en superfin skänkelvikning från väggen in till medellinjen och tillbaka =)
-
Öppet hus imorgon. Som tur var fick vi en rolig lektion iallafall, hemkunskap =)
Nu -> plugg -.-'

Mera svar!

åker du ut till stallet varje morgon eller fodrar nån annan på morgonen och du åker ut efter skolan ?
- Nej, i mitt stall har vi ett rullande schema på kvällsfodringar. Så det har vi var 5e vecka typ. Sen har vi helgsfodring var 8e eller nå. På morgon och lunchen får vi skriva upp oss och ha när vi kan =)


kan du förklara om hur du tror att man gör ett galomppombyte ? :)
- Kan ju försöke^^På Zally gör jag iallafall så att jag gör en volt tillbaka eller serpentinbåge, då ställer jag om sen gör nya galoppskänkeln och drar bak den andra något. Som sagt, jag är ingen expert ;)

Tizda =)

Igår fick jag skjuts av mormor till stallet nästan direkt efter skolan. Passade på att spola och mocka åt båda hästarna när det inte var så mycket folk där än. Sen fixade jag mat och höpåsar, borstade av Felicia och Zally.
-
Det blev ett dressyrpass i paddocken för Zally. Först var hon lite spänd men efter lite galopp släppte det. De sista 10 min var hon hur fin som helst! Allt föll på plats, och det var nästan Grand Prix ^^
Sitsen var bra, jag jobbade med sätet och Zally var eftergiven. Jag gjorde öppna, sluta och superfina längningar!
Någon måste filma nästa gång jag rider så får ni se skillnaden från i somras =)

Svaren från frågestunden!

Tjockmarkerat - fråga
Vanligt - svar
Vet du hur man gör galopp ombyten ?
- Nja, jag gör de på Zally, inte i serier då, utan lite då och då. Jag har nog ett hum om hur man gör, så både ja och nej.
hur många hästar har du haft ?vad heter dom?
- 2st egna. Philippa & Felicia Minette. Före dem hade jag Kidden, men har var ju inte riktigt min. Nästan bara^^ Han kommer alltid stå mig nära.
bästa vän ?
- Felicia Minette! Haha, men jag har många bästa vänner! =)
hur länge har du ridit ?
- Hästar har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Jag började rida är jag var typ 3 år på Kidden, som då var lika gammal xD. Sen red och tävlade honom tills jag växte ur honom :( Då körde jag bara i några år innan jag började på ridskola 2007, sen köpte jag egen 2008 :)

när köpte du din första häst ?
- 31a Juli 2008 skrev vi kontrakt på Philippa. Men då hade jag haft henne på foder i 2 månader och innan det varit medryttare på henne i 4 månader ;)

vad kostade den ?
- 15tusen =)

hur ser din drömhäst ut ?
- Oj, jag är otroligt svag för Isabeller. Så ett Isabellsto (eller skäck med mycket brunt) med supersteg och taktmässiga gångarter. Inte spinkig, men ingen arbetshäst. Den ska inte var föör känslig men kvick för skänkel och sidvärts. Lätt för samling, men ändå lite och jobba med. Det vart inga dåliga krav heller c",)
om du skulle vinna en miljon kr vad skulle du göra då ?
- Då skulle jag nog köpa en till dressyrponny, en mer utbildad en Felicia så man slipper utbilda den från början. Sen skulle jag nog köpa en hel drös ny märkesutrustning som sadlar, schabrak, träns, boots, you name it..
Självklart skulle jag unna mig diverse grejer som inte är till hästen eller ridsaker också!
hur ska man tänka innan man köper en häst ?
- Man ska hitta en bra stallplats och veta att man kan lägga tid och pengar på hästlivet. När sedan hästletandet börjar bör ha i tanke vad man ska använda den till och hur mycket erfarenhet man har. Har man ridit i 1år och vill hoppa kanske man inte ska köpa en ung dressyrhäst. När man ska provrida är det bra om man har med sig någon som kan kolla från marken. En tränare eller ridlärare kan vara en bra idé. Och det allra viktigaste enligt mig är att det ska "klicka" mellan dig och hästen. Då vet man att det är rätt!

Glad tjej!

Jag kanske, kanske, kanske har fått tag på en sak som jag ev. ska köpa. Någon som kan gissa vad det är?
S**** S***** S******** =)

Jaa! =D

Jag har hittat schabraket som jag vill ha i dressyr!!! =D Överlycklig!! =D

Tack =)

Det blev en ordentlig höjning av besökare igår! Hoppas att ni vill stanna =)

Frågestund!

Nu kör vi en frågestund här på bloggen! Fråga vad ni vill och hur mycket ni vill!
20 frågor och jag svarar i ett vidoeinlägg! =D
Fråga på nuu! =D

Svar på kommentar =)

Det gick inte att kommentera på din blogg så jag kör svaret här istället ;)
Anna om Shoppingen i Globen ;):
letade som en galning efter magic brush, hittade dom inte någonstans. Vart hittade du dom? :o
Yttervarvet på annexet typ. Kommer inte riktigt ihåg vad butiken hette men de hade massa märkes schabrak och lite täcken. Jag var där på fredagen och köpte dessa och det fanns inte jättemånga kvar då, dessutom var de lite rea.
Så det är stor risk att dessa var slut när du var där. Dem var superbra iallafall, testade idag =)

Dagens vill ha =)

Detta schabrak är så grymt snyggt! Skulle passa perfa med bootsen och pannbandet jag köpte! Synd att det inte är dressyrschabrak, men får se om jag beställer det ändå ;)

Taggade!

Nu är jag och Felicia grymt taggade för nästa tävlingssäsong. Hon har blivit mer lydig, kvick för skänkel och hjälperna och hittat trycket och tempot. Jag har blivit med fokuserad och koncentrerad. Div 1, större tävlingar och nya debuter, here we come..! Juste, ny tävlingsoutfit också! =)

Shoppingen i Globen ;)

Detta är vad jag köpte i Globen! =)

Dag 10 - 1 person jag litar på

  1. Angelica Kallström♥                                             

Globen =)

Globen iår var riktigt bra! Vi åkte härifrån vid 12 ungefär, var framme halv två, två.
Först åt vi och där träffade vi min gamla ridlärare! =D
-
Inne i annexet gick jag och Angelica loss. Mycket skoj fanns det, och det blev en hel del med hem!
I 3,5h var vi nog där. Jättenöjd med sakerna jag köpte!
Innan föreställningen började gick vi runt lite.
-
Showen iår var nog den bästa på länge. Hästen som var drake och sprutade eld var jag fascinerad över. Sen den lilla shettisen som vart översprungen av en fjording och gick omkull och ställde sig upp på tre ben. Men jag har förstått så mår den bättre nu.
Stjärnarnas hoppning vart ju lite skräll. Hade hoppats få se Musse rida som en galning, så ramlade han av. I en sväng dessutom! Sen vägrade Jenny ut sig.. Och John Whitaker som fick rida ponny, haha!! =D
Caroline af Ugglas vann.
-
Han med pegasusen var ju lite cool. Hoppningarna var roliga o se. Jessica Kürten vann första och grymma Angelica Augustusson vann 145-hoppningen. Anton Lundströms 4-spann med shettishingstar är alltid lika gulligt.
Lorenzo var helt makalös! Helt sjukt, och jag tror hela Globen tappade hakan. TOLV hästar som gjorde precis som han sa!
-
Måste ju bara berätta att jag och Angelica träffade SALEM AL FAKIR också!!!! =D

Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra

  1. Spela Banjolele, LÄTT det coolaste instrumentet!
  2. Uppfylla mina drömmar och inte bara hoppas på de..

Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga

  1. Asså..
  2. Hej!
  3. Jag?

Checklista..

Frukost - CHECK
Tömkört galen ponny - CHECK
Mockat och fixat - CHECK
Lagat hage i stormen - CHECK
Gott i skitiga kläder och jodpush på stan - CHECK
Hämtat ut pengar - CHECK
Lunch - Står på spisen...
--
Och klockan är bara 11 =)
Snart mina vänner, bär det av till STOCKHOLM INTERNATIONELL HORSE SHOW! =D=D=D

Allsång =)

Sitter här och sjunger allsång med Lotta på Liseberg, haha... Väntar på Angelica, vi ska smida inför STOCHOLM INTERNATIONELL HORSE SHOW =D=D=D=D
Är så grymt taggad!!! Kommer bli galet! 2011 is tha years asså =)

Dagen vände..

Tack mamma! Du räddade min dag, och hela helgen!! Du är bäst! =)
Sen hittade jag mitt drömträns =D

Hemma =)

Hemma från ännu en dag i skolan. Lång dag, 6 lektioner.. Längtar inte till nästa torsdag när vi har öppet hus efter skolan, då har vi 9 (!!) lektioner :(
-
Fis ska förhoppningsvis tömköras en sväng idag. Ska testa lite nytt idag tänkte jag, så vi får se hur hon reagerar på de ;) Ikväll ska jag träffa Angelica, och imorgon är det GLOBEN =D Så sjukt taggad! Även fast jag inte har nå pengar..
(och eftersom datorn inte vill samarbeta blir det ingen blid..)

Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer

  1. När vi hämtade Felicia nere hos Ebba i Tranås. Kommer ihåg det som igår, hur jag och Ebba var ute och gick en sväng med Fis innan hon skulle lastas och börja den långa resan hem. Jag minns vad vi pratade om, sen gick Felicia snällt på transsporten och vi åkte hem. I somras, när vi åkte ner till småland, såg vi stallet där Felicia stod och vi var och provred. Det väckte minnen.
  2. Falkenberg -11. Sjukt kul, jag och Angelica, först galenskap i Tylösand, sen vidare till Fbg. När vi skulle gå till Macken och köpa toast. Och efter pizzan när vi tog nyckeln för att kunna gå före till motellet, när vi gick en omväg och hamnade någon annanstans och såg att mor och far var 200m före oss, när vi skulle vart det. Då sprang vi, och när det var 10 meter kvar till motellet kutade vi bakvägen så att de inte såg oss och skulle tro att vi hunnit långt före. Sen Vallarnas och teater, i pausen när vi satt vid Ätran typ bakom scenen och tog kort på änder xD Och Ullared, lätt grymmaste shopparna och Ola-Conny såklart ;)
  3. Grymmaste dressyrlaget när vi VANN hela Division 2!! Spänningen, gemenskapen, glädjetårarna, det galna skriket! Fyfan, det går inte att beskriva hur överväldigade vi var. När det var klart och vi sprang ut och bara skrek!!! Skulle lätt kunna skriva en hel uppsats om det.. Det kommer jag ha med mig resten av livet! Nu taggar vi Div 1 i vår! =)
  4. Måste nog säga alla underbara sommaravslutningar och luciashower på ridskolan, haha. Nu när det snart är dags igen och träning och planering är i full gång så började jag tänkte tillbaka på alla andra år. Agilityn, Pistvakt, riddarspel, ponnygaloppen, luciatågen ;)

Globen!

Imorgon är det dags för Globen! Ska iallafall köpa nytt tävlingsschabrak, lackad nosgrimma och boots. Givetvis MYCKET mer om plånboken tillåter...
Dessa längat jag mest till på mässan!

Gela´s Ridsport AB
Charlies Häst & Hund
Lyckås Ridsport AB
Skara Hästsport
Henrikssons Ridsport
Flyinge Hästsport Outlet
Sjöhagen Wear
Haglund Sweden AB
HOPPLA Ridsport
Filippa's Ridsport


Stallet =)

Åkte ut till stallet vid 17-tiden. Först körde vi igenom dansen några gånger med US.
Sen fixade jag och mockade åt Fis. När det var klart kom Anton och hjälpte mig lite.
Efter som jag glömde tömkörningsgjorden hemma så fick det bli löshoppning. Men idag drog jag på lindor och boots eftersom hon var mer vild en tam igår.. Men hoppa gjorde hon finfin!
Imorgon måste jag tömköra ett rejält pass för på fredag är det GLOBEN! Sen på lördag ska jag sitta på henne för första gången!! =D

Älskar er!

Fortsätt så!! =D

Bloggtävling =)

Klicka på bilden!
(javetjavet, men det blir inga mer bloggtävlingar nu, kanske ordnar en egen ? (: )

Bloggtävling =)

Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen

Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan

  1. Humor
  2. Hästar
  3. Familj och vänner
  4. Drömmar
  5. Frukost

Bloggtävling =)

Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen =)

Super-Zally & Fisen gör kullerbytta =)

Zally gick så himla, himla bra idag! Så fin har hon nog aldrig varit! Kämpade mig igenom en timmes dressyrträning i nedsittning med alldeles för mycket träningsverk. Måste stärka mig mer i bålen så jag sitter bättre bara.
-
Började med att ställa och böja genom olika vägar i lättridning. Sen satte jag mig ner och började flytta henne lite kors och tvärs. Galopperade inte så mycket utan lade fokus på en bra trav. Det blir stadigare och stadigare för varje gång nu. Nu sitter jag inte och studsar en halvmeter upp och ner utan nu kan jag faktiskt hänga med och ha en stadig hand. Lite stolt över mig själv =D
Nu kommer jag inte kunna sitta ned på Fis sen bara, de blir ju som en soffa. Zally har lite mer steg och defenetivt större steglängd än Fis har.
-
Efter jag fixat med Zally och gjord henne klar fixade jag Fis. Borstade och spolade. Sen släppte jag henne i ridhuset en stund. Hon var så jäkla pigg! Först sprang vi runt och busade lite, sen fick hon damp och drog varv på varv på varv i full galopp och bockade. Helt plötsligt släpper det under benen på henne och hon går omkull. Hon reser på en gång men ser helt chockad ut. Hon står och kollar och ser förvånad ut ett tag, sen får hon ryck och drar några varv till i full galopp. Hon såg inte halt eller oren ut, men jag kollar imorgon så hon inte är varm eller halt då. Galenponny...
Måste tillägga att jag faktiskt har styrketränat lite idag efter stallet också. Sjuk träningsverk, ridit Zally, styrketränat... Duktig Alex!

Ojojo..

Vilken dag.. Haha, nejdå men skolan har varit ruulig! Är på något konstigt humör idag känner jag, garv åt allt xD
-
På webbtidningen (elevens val) idag gick jag och Natta runt på skolan och tog kort och besökte alla utrymmen och rum som eleverna inte får vara på och kanske aldrig sett. Källaren var bäst, men massa gamla grejer. Vi hittade en gammal filmprojektor och en vävstol som användes på syslöjden förr. Sen var vi och letade efter en lärare och hamnade i So-lärarnas arbetsrum. Där vart vi kvar ganska länge, och så blev vi bjudna på pepparkaksflarn ;)
-
Nu ska jag och Ankan-plankan ut på äventyr i stallet ;)

Dag 5 - 6 sånger jag tycker om

  1. Danza Kuduro
  2. Flickan och kråkan
  3. Om sanningen ska fram
  4. Izabella Case
  5. Fly on the wings of love
  6. Håll käft

Livet..

Sitter och funderar på vad jag ska göra med livet. Vad gör jag om 10 år?
Vad jobbar jag med? Vart bor jag? Jag har en dröm, men har ingen aning om jag kommer lyckas komma dit.
Vad tror ni? Kommentera, skulle vara kul att se vad ni tror!
Vad tror ni?

Träningsverk..

Har sådan träningsverk så jag vet inte vad jag ska ta mig till.. Vi hade styrketräning på idrotten igår.
Felicia fick vila igår. Känner mig inte så sugen på att gå ut och bråka med henne på töm varje dag. Det har visserligen blivit bättre, men jag känner ingen inspiration.
-
Idag ska jag få rida iallafall! Zally såklart. Fia föreslog att jag skulle rida en stund utan stigbyglar så jag kommer ner sadeln och kan sitta ner. Sen fortsätter jag nog lite från förre veckan. Rida, YIPPIE!

Dag 4 - 7 rädslor

  1. Spindlar
  2. Att göra fel
  3. Städa rummet (Pappas skrev de)
  4. När någon hoppar fram och säger "buh".
  5. Förlora den man älskar
  6. Att någon händer Felicia
  7. Småkryp

R.I.P Lasse Brandeby

Mycket sorgligt,. Lasse Brandeby är död. Inte för jag är ett jättestort fan av honom, men jag tänket ändå lägga ut det här på bloggen.

Från Aftonbladet.se:

Skådespelaren Lasse Brandeby är död.

Han avled i natt på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

– Det är fruktansvärt tungt, säger nära vännen Lasse Kronér.

Klockan tre i natt ringde telefonen hos Lasse Kronér. Lasse Brandebys dotter Anna meddelade att bästa vännen har avlidit.

– Jag har bott hos Lasse i nästan tre veckor, vakat vid hans sida. Det är fruktansvärt tungt, säger Lasse Kronér.

Lasse Kronér fick inte berätta för någon om att vännen var svårt sjuk:

– Han ville ha det så. Det var jag och familjen som visste. Lasse har velat hålla detta för sig själv. Han ville inte att människor skulle pjoska med honom. Jag fick ljuga folk rakt i ansiktet när de frågade hur han mådde. Jo, det är bra, sa jag.

Sågs i fredags

Sista gången han såg sin vän, som han haft daglig kontakt med i 20 år, var i fredags.

Lasse Kronér skulle iväg på turné och vara borta i fem veckor.

– Jag visste att det var sista gången vi sågs. Det var fruktanvärt jobbigt att stänga dörren efter att jag kramat honom. Vi visste att det var sista gången, säger han.

Lasse Brandeby har under en längre tid varit sjuk och vistats mycket på sjukhus.

I somras var han med i "Fångarna på fortet", trots att han var svårt sjuk. Han lades in på sjukhus, där läkare konstaterade att han hade allvarliga njurproblem. I juli hoppade han av ”Lotta på Liseberg” och hänvisade till privata skäl.

Folkkär komiker

Skådespelaren, komikern och journalisten Lars Brandeby föddes 1945 och hade en rad yrken innan han kom in på Journalisthögskolan i Göteborg 1979 – högstadielärare, taxichaufför, besinmacksbiträde.

Brandeby blev mest känd som "Kurt Olsson", figuren som dök upp i lokalradion redan 1979 och utvecklades under 1980-talet såväl hos Nationalteatern i Göteborg som i föreställningar på olika scener i staden.

Han arbetade som reporter på Radio Sjuhärad, där han tillsammans med bland andra Jan Josefsson väckte både munterhet och irritation med frispråkiga intervjuer med politiker och andra makthavare.

Lasse Brandeby blev 66 år.


Drömhästen♥

Nu har jag hittat min dröm-storhäst. Perfekt i mina ögon♥

Typ: Stora hästar -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Valack -  Födelseår: 2007
En vacker häst, valack f-2007 , 164 cm , .Häst med fina rörelser,stor potential dressyr och hoppning..Brave, lugn i en stabil och transport.hästen har pass och stamtavla. För mer information E-post, Skriv på engelska.Transport till ordnas.

http://www.youtube.com/watch?v=6UbTwleo_-I
Pris 45 000 kr



Klubbhoppning ;)

Blev sittandes funktionär idag på klubbhoppningen. Tidtagare i domartornet rättare sagt. Alltid kul med trevliga människor. Efter allt var slut hänge men med dem bästa en stund, sen åkte jag hem.
Kikade på världscuphoppningen innan det var dags att åka tillbaka till stallet.
Mockade och fixade allt ganska fort så jag kom hem. Mår inte jättebra.. Fortfarande hes och nu är jag förkyld och ont i huvudet -.-'
-
Nu sitter jag och väntar på maten, precis fixat lite till Lucian ;)
Bloggar mer imorgon ;)

Dag 3 - 8 saker som irriterar mig

  1. Folk som sitter o klagar och tjafsar på lektionerna.
  2. När jag förlorar i spel gång på gång.
  3. Att ridsport inte har så mycket plats i media.
  4. När det ända felet på provet är slarv..
  5. Om någon står och stirrat på en när man t.ex knyter skorna.
  6. Nutiden, (det var bättre förr!)
  7. Folk som inte håller vad de lovat.
  8. Om folk inte kommer i tid.

Pallt-koma..

Idag har vi varit hos mormor och ätit pallt, Pite-pallt!  Det är så himla gott, men ack så mättande.. Man blir så däst efteråt. Felicia fick vila idag, jag är fortfarande krasslig..
-
Imorgon ska jag ut till stallet och fixa lite med lappar som ska upp. Sen ska jag väl göra något med Fis kanske ;)
Nu ska jag fortsätta att städa rummet :*

Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag

  1. Äter frukost
  2. Sjunger
  3. Rättar till lakanet i sängen
  4. Kollar mejlen
  5. Borstar tänderna
  6. Stallet
  7. Läser tidningen
  8. Kollar i kylskåpet utan att ta något
  9. Kollar på klockan

Kul..! -.-'

Igår när jag kom hem från skolan var jag hemma själv för en gång skull. Då brassade jag på musik och sjöng för fulla muggar. Dock tror ja jag tog liite för höga och för långa toner mot vad jag egentligen klarar av..
-
Idag när jag vaknade var jag nämligen väldigt hes.. Sen pratade jag på som vanligt i skolan, det vart varken bättre eller sämre.
Det hela var ju inte bättre av dans-träning och en timmes joggande med PIGG och busig ponny i ridhuset.. Nu har jag knappt någon röst allt. Jag får ta i och nästar skrika för å få fram ett ljud. Mamma säger att jag har/kommet få en liten infektion i halsen å stämbanden, så frånochmed NU ska jag inte prata eller säga ett ljud tills det blivit bra igen. Lycka till ? ;)

Dag 1 - 10 lite udda fakta om mig själv

  1. Jag kallades Gurkan när jag var liten, och vissa kallar mig fortfarande det.
  2. Jag fick min första rosett år 2002, med Kidden. Både han och jag var då 5 år gamla.
  3. Jag gillar att kolla på Bingolotto och brodera.
  4. Jag brukar gå runt och sjunga HÖGT när jag är själv hemma.
  5. Mitt favoritlandskap i Sverige är lätt Halland.
  6. Jag har aldrig åkt tåg.
  7. Jag blir tycker inte om att åka bil, speciellt inte på krokiga vägar (blir illamående) men hellre det än motorvägar så man får se lite av Sverige.
  8. Jag tycker att Sveriges historia är fascinerande och när vi bilar på semestern brukar vi ha ljud-böcker om Sveriges kungar och historia att lyssna på.
  9. Jag hade en period i mitt liv när jag bara körde och inte red.
  10. Jag har två drömjobb, men INGEN utom jag vet vad det är.

Lista =)

Dag 1 - 10 lite udda fakta om mig själv 
Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag
Dag 3 - 8 saker som irriterar mig
Dag 4 - 7 rädslor
Dag 5 - 6 sånger jag tycker om
Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan
Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer
Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga
Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra
Dag 10 - 1 person jag litar på
Tänkte köra på en sådan här nu, =)

Med vänner @ SOn =)


Bilder :)


Övernattningen =)

Bilder från Melinas hus när vi "förfestade" innan övernattningen och fixade oss.
Resten kommer sen =)

Skolan =)

Sitter i skolan med brudarna och gör nada.. :*
Kanske ska ta tag i lite arbeten, Kusensaker, läxor? Får se vad det blir.
Har ni något önskainlägg? Videoblogg? Kanske en utmaning ? Kommentera vettja! =D
Din önskan är min lag..! =)

Sweet =)

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Sitter och väntar på nästa lektion, och "designar" schabrak.
Gee mig ? =)
Sen hittade jag dessa schabraket, och gud så snygga, spec det rosa!

Duktig ponny =)

Jag och pappa brassade till Strömsholm och skulle lämna in dressyrsadeln för omstoppning, men sadelmakaren var på semester. "Kom tillbaka om två veckor".. Tack vare detta missade jag mötet i stallet...
-
Jag tömkörde iallafall Fisen. Hon var så sjukt fin! Visserligen får hon sina damp-anfall, men gud så underbar hon var annars! Hoppas det sitter kvar när jag sitter upp sen..! =)
Körde mycket flytta sidvärts och sluta. Körde några ökningar också och hon var superfin! Det blev lite galopp också faktiskt. I ena varvet var hon lite busig men skärpte sig nästan direkt =) Blir nog en promenad imorgon och tömkörning på fredag =) Måste filma någon gång när jag tömkör så får ni se hur underbar hon är =)
Bääsen ♥

Einstein?

Jag gjorde ett Mensa test igår ;)

Mera bloggtävlingar ;)

Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen!

Tjoheejooblää..

Sitter här och har Elevens val, webbtidning.. Tiden går som en klocka utan batteri..
"Bara" 65 min kvar nu.. Kanske ska passa på att göra nå skoljobb? Näe..
Nyss haft matteprov på kapitlet jag gjorde för ett år sedan ;)
Ska försöka hitte på någe vättigt åh göra nu dåe ;)

Bloggtävling =)

Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen!

Shoppinglista -> Globen =)

Har kommit på en massa saker jag ska köpa i globen iår!
Lackad nosgrimma/träns med lackad nosgrimma.
Tävlingschabrak^^
Catago Metallic Boots, guld eller silver ;)
Försöka hitta ett liknanade i Fushia ;)
-
Och SÅKLART om jag hittar något annat, då tvekar jag inte =)

Måndag

Tömkörde Felicia en sväng idag. I början var hon motsträvig, men satte jag tömmarna på ett annat sätt, då var hon superfin. Hon får ju sina dampryck och tvärstannar och gör en "capriole". Imellan dampattackerna var hon klockren. Tillochmed sluta på töm klarade vi! Tur man är så skicklig kusk ;)
Imorgon ska hon vila/promeneras och på onsdag blir det tömkörning. Zally-thabrally-leja ska ridas ;)

Rida!! =D

Jag fick rida igår! Överlycklig!
Angelica var sjuk, så jag fick rida Biondie. Jag gick in i stora ridhuset och radion fick dunka musik.
Hon var lite bråkig och stel i vänster, där fick jag inte riktigt loss henne som jag hade önskat.
Men jag jobbade mycket med att hon inte skulle hänga i handen utan ta stöd själv. Så man inte fick hålla 4 ton häst i händerna och kunde rida med mjuka händer. Sen var jag noga med att hon inte fick springa iväg, eller sakta av, för det ville hon gärna göra i början. Hon fick lite damp i galoppen, men, men.
I slutet var höger riktigt bra, så jag avslutade henne i lägre form.
-
Felicia fick vila, tömkörning idag blir det.
Ni får vrida på hövvet xD (gammal bild på mig och Biondie)

Igår var det Fars dag! =)

Fars dag! Vi var över till farfar och sen till morfar och firade dom.
Kvällen spenderades självklart med en fars! Det är ju trots allt en Fars-dag! =D
@ Vallarnas friluftsteater, live ;)

Helgen ;)

I helgen har det nästan inte hänt någonting.. Igår fick Felicia en promenix ute i friska luften. Vi gick med Lovisa och hennes ponny en sväng. Fast hon red och jag gick alltså ;)
Sen fick jag vara "assistent" på träningen. Eller jag fick vara med nere i manegen som Astrids lilla praktikant typ. Det var faktiskt kul må jag säga. Man såg verkligen vad ryttarna gjorde för "fel" och när de gjorde rätt, vilken skillnad det blev! Så fort Astrid bytte plats i manegen sa hon; Följ med, eller kom kom, så jag svansade efter som en liten följa John ;)
Sen skulle jag ha ridit en ponny, Putten rättare sagt, men det blev lite sent och mörkt så det blev inte av.
Idag ska jag iallafall få rida! Ska alldeles snart sticka iväg till stallet. =)

Träningen ;)

Eftersom jag nu inte har någon häst till imorgon att ha på träningen, får jag nöja mig med att kolla på. Astrid föreslog att jag skulle få vara med i manegen och kolla, istället för på läktaren. Det kan bli kul! Då får man se ur en annan synvinkel tror jag. Till nästa träning får jag försöka hitta någon annan häst/ponny att låna, Zally kanske? =)
Jag har inte ridit sedan tisdag och är redan så himla ridsugen, så har någon en häst som vill bli riden? RING, I'll be there! =D
-
Vet inte om jag skrev om sadeln, så jag gör det nu iallafall. Caroline kollade på sadeln och tyckte den "bara" behövdes stoppas om. All stoppning hade åkt till bakvalvet, så sadeln tippar framåt. Sen fick vi numret till en sadelutprovare som hon tyckte var bra. Så vi ska lämna in dressyrsadeln på omstoppning, sen tar vi ut sadelutprovaren och så får hon kolla båda sadlarna. Hoppsadeln vet vi ju att den är alldeles för trång för Felicia, men hon kan ju ha förslag på andra sadlar och märken. ;)

Felicia Minette ♥

Nu har vi varit hos equiterapeuten Caroline Stenman och kollat upp Felicia. Som vi trodde satt det i ryggen.
Fisen har antagligen gott omkull i hagen och typ sträckt sig i ryggen. Hon var jättespänd i högersidan. Caroline kände igenom henne, sen satt hon fast typ "elektriska" lappar på det spända stället som gav inpulsen så det började guppa på stället runt lappen. Vid ryggen gick det bra, men på rumpan fick hon ha jättehög styrka för att det skulle fungera och ge effekt.  Fisen fick stå i solariumet en stund också ;)
-
Nu är det vila i 1-2 veckor, eller jag får inte rida utan promenera och tömköra lite. Sen ska hon skrittas igång, och sedan börja sättas igång igen. Vi ska på återbesök den 2a december. Skönt att det inte var värre, men det kunde ju varit bättre♥

Bloggtävling!

Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen!

Gårdagens "ridpass" =)

Igår gick jag ut i lilla ridhuset och tränad lite NH eller vad man ska kalla det. Jag gjorde lite saker som vi fick göra på den där kursen jag var med på i våras iallafall. Sen kom jag på värsta briljanta idéen!
Jag gjorde grimskaftet som ett par tyglar och tränade western på långa tyglar! Jag vet inte riktigt om man kan kalla de så, men det är mitt egna lilla träningsätt nu ;)
-
Jag började med att få henne gå framåt, fast jag gick ganska långt bak. Inte det lättaste när hon är van att gå bakom mig när jag leder. När det funkade, testade jag o svänga åt båda hållen och hon lyssnade superbra!
Prövade att backade henne några steg och hon förstod direkt! Ska fortsätta spinna vidare på den nya träningsmetoden någon annan dag, sen bara måste jag testa det uppsuttet! =D

Look-a-like? ;o

På hästnet finns det en häst tillsalu och den ser EXAKT ut som Zallyleja! Helt sjukt lika!
Zallyleja:

Den tillsalu:
Ser ni! Samma tecken, samma färg! OMG =D
(hoppas det går bra att jag lånade bilder av dig Madde)

Älska skolan idag =)

Cyklade till skolan vid 8 imorse och såg att vi hade inställd svenska på morgonen, så jag cyklade hem igen för nästa lektion började 2 timmar senare. Hem och typ chilla?
Sen efter den lektionen gick jag och Julia och frågade om vi kunde få inställd fysik, eftersom vi ändå bara skulle plugga till provet imorgon. Och det fick vi!
Sen var hemkunskapen också inställd, då var det bara musiken kvar, och den var 2timmar efter lektionen vi hade, så jag och Melina gick och frågade om vi fick flytta fram den, och de gick! Så vi slutade 12 istället för 15.30! Grym klass, och grymma lärare! Han nog inte slutat såhär tidigt sen jag vet inte när.. =D
-
Nu ska jag ta mig i kragen och plugga faktiskt. Fysikprov och ev engelskaprov imorgon, spanska, och So tills på fredag och matteprov på tisdag. Sånt i livet?
-
Och juste, är de någon som vill hänga med till Ullared i helgen, eller nästa helg? =D

Min krönika om ridsporten!


Ridsporten är en väldigt stor sport, fast man kanske inte tänker på det. Fotboll är den ända ungdomssport som är större än ridsport i Sverige. Men man tror ofta att ex. hockey och innebandy är populärare eftersom de får större plats i media.

Ridsporten är en undangömd sport, vilket är synd, för det finns så många otroligt duktiga ryttare och hästar som förtjänar uppmärksamhet och beröm!

De visar hela fotbollsmatcher, och hockeymatcher på prime time, men nästan aldrig ridsport, och när det sänds är det ofta sammandrag som visas.

Varenda dag visas resultat från allsvenskan i fotboll, hockey, innebandy och handboll, men ridsporten då?

När Rolf-Göran Bengtsson med sin superhäst Ninja la Silla vann EM i hästhoppning och fixade hem Sveriges första guld i sammanhanget, visades det en två minuter lång teaser under nyheterna, och sedan visade de en kvart med fotbollsresultat från lägre divisioner.

Kunde inte Rolf-Göran blir ännu mera hyllad?
Detta är väldigt synd tycker jag som ägnar hela mitt liv åt och engagerar mig i hästar och ridsport.


I Köping har vi en enastående ridskola med dryg 400 medlemmar, 300 ridande/vecka och ett 20-tal fina hästar och ponnyer. En ridklubb med bra sportanda som ger dig möjligheten lära dig rida, men även att utveckla dig som människa. I stallet lär man sig inte bara att kunna galoppera eller hur man ryktar en häst utan också att ta ansvar, ha en bra attityd och hjälpa varandra. En variation mellan ungdomar, vuxna och äldre, tjejer och killar, och alla har kul tillsammans!


Köpings Ridklubb anordnar både små och större tävlingar under året, och har många duktiga tävlingsryttare, inom både hoppning och dressyr. Klubben har framgångsrika lag i ponnyallsvenskan, där hopplaget kom tvåa och dressyrlaget vann höstens divisioner.




Detta skrev jag alltså till skolans webbtidning, kika in vettja! ;)

Effektiv!

Idag har jag varit effektiv!
Åkte ut till stallet, och min UNDERBARA mor mockade och fixade till hästarna så jag hann rida innan mötet.
Zallythabrally gick bra, ja red som en påse ankskit, menmen... Galoppen var iallafall superbra! Traven behöver vi inte prata om..
Direkt efter tömkörde jag Felicia en sväng. Inte mycket bråkande idag inte! Bara lite stanna och resa sig, dock vet jag inte om det är för att hon har ont eller om det är något annat.. Fortsatte i skritt och vände lite mera, bytte varv ofta. I morgon ska jag nog testa och trava lite försiktigt. Jag ska iallafall ta med ett spö så jag får lite mer aktivitet.
-
Kl 19 hade vi US möte, utvärderade höstlovet, planerade inför lucian som kommer bli grym!
Nu ska jag sova, nattinatti! =)
älskling♥

Nu ni!

Efter idag kan jag titulera mig krönikör!
Jag "jobbar" nämligen med skolan webbtidning, och idag skrev jag min och tidningens första krönika! Jag skrev om ridsporten i media, att det faktiskt är en mycket större sport än vad många tror och så fick jag in lite om Köpings Ridskola. Om ni vill kan jag lägga upp den här? =D

Tömkörning ;)

Tog Felicia på töm idag. Eftersom hon är så himla jobbig att tömköra och börjat krångla tänkte jag börja om från början. Jag började försöka få ut henne på spåret, och det är inte det lättaste kan jag tala om. Om jag tar ett steg bak och hon det, om jag går undan följer hon efter.. Men efter många om och men fick jag ut henne på spåret. Hon fick bara gå runt och traska på några varv innan jag började jobba henne.
-
Hon krånglade stundtals, och då får man morra lite och försöka få tillbaka henne på spåret igen. När hon sen gör som hon ska får hon massa beröm. I slutet krånglade hon nästan ingenting och jag kunde t.o.m jobba henne!
Men jag höll mig på spåret för att ha väggen och testade även att svänga in på en stor volt några gånger.
Så vi fortsätter på onsdag!
-
Jag märkte väl ingenting särskilt, med tankte på ryggen. Tyckte hon var lite stela i vänster sida, det var väl det. Vi får se var equiterapeuten säger, vi ska dit på fredag kl 10 ;)
Gammalbild ;)

Steget♥

Ponnyn, steget, trycket, allting är ELIT!♥


Förresten, kolla när inlägget är publicerat! ;)


Printade bilder!

Printade lite bilder från filmen idag!

Hahaha, bjuder!

Övernattningen i stallet, sjukt galen!
Ser ni vem som är vem ? ;)

Mer bilder ;)

Här är några bilder från framridningen till LBn, då vi upptäckte att hon hade ont :(

Kvällshumor :')

Tänkte bjuda på lite bilder medan jag kollar på Hemlighuset, Buskis in my ♥
Haha, pappa xD

Tävlingsresultat ;)

Hemma tävling idag. En lokal LC, LB.
LCn:
Superpigg ponny. Red fram en halvtimme, eftersom det var träning igår och jag ville spara energi.
Dampii på banan.. Dunerpigg, men med världens tryck bakifrån. Mot hand och skänkel då och då.
Precis efter den fria skritten, när man ska ta tyglarna var det någon som tappade något på läktaren så hon vart rädd och försökte studsa iväg, sen precis framför domaren stannade hon och försökte resa sig..
I galoppen var hon superstark och typ drog mig ur sadeln..
Sen i ökningen, fick jag världens tryck, världens längning, superfin, men tyvärr blev det galoppinslag.. Men jag fick ner henne och tillbaka.
Det blev 62,59% och en 3e plats, precis utanför placering. Jag trodde jag skulle få typ 50%, haha ;)
-
LBn:
När jag började rida fram ville hon inte gå framåt, hon bara stannade och försökte resa sig hela tiden.
Så fort jag la till skänkeln och tog lite, lite i munnen stannade hon och försökte resa sig. Vi tänkte att hon antagligen var irriterad över något.
Jag testade med att sadla om men de hjälpte inte. Så jag strök mig.
Jessica kom ut och vi tog av nummerlapp, spöet och sporrarna för att se om hon var irriterad över det.
Men det hjälpte inte heller. Jag travade på, du utan att ta i tyglarna för att se om hon var oren, men inte det heller. Då tyckte Jessica att jag skulle testa gå på henne lite när hon försökte resa sig och när jag gjorde det reste hon sig bara högre.
-
Jag kunde ju inte fatta höger galopp häromdagen, och Astrid trodde det var sadeln som låg galet, men nu vet jag inte.
Fisen skulle aldrig göra så av ingen anledning, så hon har ont någonstans :(
Vi ska ringa till equiterapeuten i morgon och få en tid. Vi tar med sadeln så får hon kolla på den också.
I morgon ska jag ta henne på töm och se hur hon reagerar. Det blir ju inte samma tryck på ryggen då.
Men det blir ingen ridning tills vi varit hos equiterapeuten.
Vi kommer tillbaka♥

RIP Hickstead ♥

När jag kom hem efter dagens tävling, såg jag att Eric Lamaze's superhäst Hickstead hade fallit ned död i dagens världscuphoppning. Precis efter målgången såg det ut som Hickstead tappade balansen och föll, men han hade troligen fått hjärtinfarkt eller likanande. Mycket tragiskt :(
Tävlingarna ställdes in och de höll en tyst minut för Eric & Hickstead. Radarparet som vann OS i Peking 2008.

Hoppetihopp =)

Nyss hemkommen från stallet. Jag och Melina har haft Käpphästhoppning med barnen.
Superkul var det, och alla barnen var glada.
Sen mockade jag och fixade till Fis och cyklade hem.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra? ;)

Bloggtävling!

Klicka på bilden eller här!

Filmdag?

Har nyss kommit hem från Emma, där hon, jag och Helene har kollat film. De vart bara vi från Kusen.. =)
Jag tror jag har kollat film hela dagen känns det som. I morse kollade jag på film till frukost också.
Ponnybus ska ridas. Trimmas inför söndag, få lösgjord.
Aja, slutsnackat nu, see ya later :*

Tävlingsdax!

Nu börjar det dra ihop sig till årets sista tävling. På söndag, hemmaplan, ingen press, bara ha kul.
Starta tredje sista i första och sist i andra klassen. Gött!
Rider bara en LC/LB, bra avslut sådär, sen taggar vi DIVISION 1 i vår!!
Börjar och avslutar tävlingsåret i Köping! ;)

Stallet all day (and night).

Igår hade vi våran oerhört populära övernattning med spökrunda i stallet. Otroligt kul!
Jag, Ebba, Sara och Melina träffades innan och klädde ut oss. Omg så snygga vi blev!
Heltuperat färgat hår och svart målade! Ni ska få bild, I promise!
Eftersom vi var 50(!!) pers allt som allt så fick alla inte plats i cafeterian så vissa fick sova nere i teorisalen.
Jag och Ebba var sist att hitta sovplats och fick därför inte plats någonstans så vi la oss på läktaren i ridhuset! xD
Mysigt värre! Vi somnade väl runt halv 3 eller nå. Mitt i morgonruset blev mina strumpor stulna :(
-
Jag åkte hem och försökte tvätta av mig all färg med viss framgång. Men mitt hår är fortfarande enormt..!
Vid 14-tiden var jag ute i stallet igen och vi skulle ha ett möte om Luciashowen.
Värsta grejen är på G nu!
Sen blev jag kvar på ridskolan en stund, eller ja, en ganska lång stund. Sen mockade jag åt Fis medan Michelle fick borsta. Pappa kom ut med en sadel så jag kunde rida.
-
Fis gick super till en början, men sen blev hon rädd för något och då var det kört. Hon är i någon trotsperiod nu och är extremt ljud och rörelsekänslig, och så fort något eller någon gör något eller låter så tycker hon det är en ursäkt att kuta åt andra hållet. Får börja rida med luva i fortsättningen? ;)
=D