Stockholm Horse Show!

21 dagar kvar!
 


Det gjorde min dag!


Det gjorde min dag!


Roffe Clinic

I onsdags var jag ju på clinic med självaste Rolf-Göran Bengtsson!
 
Det började med att Roffe gjorde entre på den Arnold Assarson ridne hingsten Contant Q. Därefter berättade och visade han olika övningar. Sedan var det dags för de två första eleverna. Så rullade det på med elever på olika kunskapsnivå och ålder på hästarna. Roffe var hela tiden noga med gunderna och att hästarna skulle lyssna innan de fick börja hoppa.
 
En sak som fascinerade mig under kvällen var hur många gången han sa till eleverna att "rida hästen så rakt du någonsin kan". Just den frasen. Det han menade på är att hästen ska kunna minska när den är rak för att lätt kunna tas tillbaka mellan hinder utan att böja sig. Men den frasen ätsade sig fast i mitt huvud, så om någon undrar varför jag hela tiden tempotväxlingar på rakt spår, förstår ni varför nu..
 
Clinicen var väldigt bra och mycket inspirerande! Roffe var dock lite "stel" i början (vilket jag också förstår med säkert 1000 pers på läktaren), men i slutet när han vart lite varm i kläderna, pratade han på som bara den.
Det var häftig att få ta del av världens bästa ryttare iallafall!

Fredag!

Äntligen fredag, äntligen helg! Slutar sent, men det gör mig inte så mycket. Helgen är ju kommen!
 
Jag hade planerat att hoppa lite idag, men det sket sig eftersom vi har ett minimalt ridhus och en massa folk som rider där. Så det jag skrittade ut en sväng med far som sällskap. Fis skötte sig bra och tyckte det nog var ganska mysigt trots kylan.
 
Imorgon är det dressyrträning och på söndag är det klubbhoppning. :)

Hoppeponnyn


Westernponnyn


November 6th

Tisdag = Zallydags! Alltid lika kul att rida henne! Zally har ju sina idéer för sig, och gör sina Zally-språng ibland. Tur man är en jäkel på att sitta kvar!
 
Jag gick in i lilla eftersom jag visste att Zally skulle vara superpigg. Hon vart nämligen klippt i helgen.
Skrittade fram, jobbade henne låg i alla gångarter. Sen började jag med lite travjobb. Skänkelvikningar och öppnor på diagonalerna. Öppna, sluta, förvänd öppna och förvänd sluta på långsidorna. Jag har inte ridit förvända öppnor och slutor så mycket förut så det är kul man kommer på nya övningar till ridpassen. 
Zally var som vanligt duktig på det, men jag är inte nöjd med min sits i hennes trav! Nej, nu blir det plankan 3min varje kväll framöver så bålen stärks!
 
I galoppen vart hon megapiggelin! Började med att rida tempoväxlingar runt fyrkanten innan jag gick över till enkla byten. De första blev inte bra, hon var lite stark och jag satt inte emot tillräckligt. Men det lossnade snart och det blev fina enkla byten. Gjorde ett vanligt byta och men då fick hon bockanfall, haha.. Sist travade jag av i låg form innan jag skrittade av henne för hand.
 
Fisen fick vila idag.

Gamla tider...


Globen

SÅ JÄVLA TAGGAD! 25 dagar kvar! :D

En del av vår historia

Jag måste få säga att jag tycker att jag utveckalts som ryttare under hösten. Inte för att jag har tränat och tävlat en massa, utan jag har utvecklats mentalt. Detta är tack vare att vi, jag och min älskade ponny, tog oss ur den djupa svacka vi hämnat i.
 
Under hela våran tränade och tävlade jag massor. Jag tränade 1-2 gånger i veckan för tränare och tävlade ofta på helgen. Det har varit mycket att lära sig och ta in och jag tror inte riktigt allt har fastnat förrrens efter sommaren. Det är som hästar, efter en hård träningsperiod behövs vila för att kunskapen ska sätta sig positivt. Samma sak för mig.
 
Fisen hade tröttnat totalt på livet som dressyrhäst. Vi hade utvecklats jättefort på jättekort tid och det tog lite kolen på henne. En massa hästmänniskor hade såklart tips på hur de tycker jag skulle rida henne för att få henne "tillbaka". Gör si, gör så, rid så, rid så fick jag inte bara höra en gång. Då vart det lite kortslutning för mig också. 
 
Efter två veckor i spanien började jag om på nytt. Jag la upp mitt eget träningsschema och hur jag ansåg var den bästa lösning för mig och Fis. Det är ju trots allt jag som känner henne bäst. Först la jag dressyren helt på hyllan. Red ingen dressyr hemma. Vi bara hoppade, busade och gjorde det hon tyckte var kul. Jag offrade det jag tyckte var roligast - att träna och tävla dressyr. Jag brann för dressyren och ville komma så långt som möjligt. Det vill jag fortfarande med har ett annat perpektiv på det hela. 
 
När jag såg att min egen träningsmetod började fungera blev jag genast mycket gladare. Nu har det gått ett par månader och Felicia är en helt annat häst att rida, och jag är en helt annan ryttare. Hon är finare än någonsin enligt mig. Fastän hon är långt ifrån där vi var i början av sommaren vi tävlade Division 1 dressyr när hon började fästa skolorna riktigt bra och den förvända galoppen var starkare än någonsin, så tycker jag hon är mycket roligare nu. Hon är lätt och mjuk, har en helt annan bärighet.
 
Jag har börjat om helt från början, och nu har vi smått börjat träna mer och mer dressyr. Skolorna börja sakta men säker kunna utföras igen. Jag hade egentligen bestämt mig för att aldrig mer tävla henne, att SM i somras  skulle bli det sista vi gjorde tillsammans på tävllingsbanorna. Men tävlingssuget kom tillbaka och vi åkte och red två lätta klasser bara för skojs skull. Vi vann ena och blev fyra i andra. Bara för det tänkter jag inte åka och tävla en massa igen utan jag håller mig till mitt upplägg, så vi inte halkar ner i en djup svacka igen.
Skillnaden mellan nu och då, är att jag tar det i våran takt nu och lägger upp passen som hon behöver dom. 
 
Vi var på toppen, dök djupt ner i botten och nu tar vi oss uppåt igen, tillsammans ♥

November 5th

Felicia fick gå lugnt idag. Mest skritt och lite travjobb. Lilla var bokat så det blev ute i paddocken i regnet.
Hon var fin och mjuk. Jag gjorde mycket skänkelvikningar och böjande för att få igenom hela henne. Var noga med att hela tiden få lika stöd- och att hon skulle vara mjuk i båda sidor. 
 
Sen älskar jag att ha hästen på ett ridskoleområde. Massa barn som springer över stallplanen, och en häst som har lite för mycket energi och attityd för tillfället. Så fort hon det kommer ett barn eller någonting som låter eller rör sig så blir hon rädd och sticker eller försöker hitta på någonting. Eller hon blir "rädd" ska jag säga för det är bara en anledning att komma bort från jobb en stund och få busa lite. Hon hinner allt med å bocka lite när hon fått fart!
Hon är absolut inte en häst som smiter från arbete hela tiden, utan hon gillar (för det mesta) att arbeta, men just nu har hon lite mycket attidtyd så hon hittar på lite hyss då och då. Meeeen om inte annat har jag blivit en jäkel på att sitta kvar på busande hästar!

Rädda Mrs Medicott gruppen!

 
Jag tycker det är helt sjukt vad vi i hästvärlden har åstadkommit med denne facebookgrupp som samlat in pengar för att rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt, helt sjukt!
 
Imorgon stängs kontot, och nu har männoskor och företag under en vecka samlat in till idag Måndag kl 14. - 746.326 kronor!! Galet vad bra! 
 
Hästvärlden har inte bara räddat Sara lovande OS-häst utan också visar hela sportvärlden vad vi går för. Vi har tagit plats i media och förhoppningsvis har ridsporten fått ytterligare lite respekt från övriga sporter. 
 
HEJJA RIDSPORTEN OCH ALLA HÄSTMÄNNISKOR!!!
 


Söndag

Nu är sista dagen på höstlovet snart slut. Imorse tog jag cykeln ut till stallet och var funktionär mellan 9-11 på de lokala ponnydressyrtävlingen som hölls på klubben. Så söta ponnyekipage! Men det hade ju varit trevligt med sällskap, Michelle!?
 
Sen cyklade jag hem igen och vi åkte ut och kollade på ett hus ute i Odensvi. Nej, vi ska inte flytta.
Men huset var helt okej, ett ganska fint stall och en fin paddock. 
 
Hem å slappa en stund innan jag åkte ut till stallet. Fixade och mockade allt, sen fick Fis en genomborstning och massa gos. =)

November 3rd

Clinicen var jättebra och givande. Den handlade om grundridning och det visades hästar från 5åringar till en grand prix-häst. Hasse Hoffman som höll clinicen är dansk så det tog en stund innan man kom in i danskan så man kunde förstå vad han sa. Sen var han väldigt rolig, helt plötsligt kastade han sig ner på marken och började göra armhävningarn! Han visade också mycket med kroppen hur hästen ska arbeta och övningarna skulle göras.
 
Nu på kvällen åkte jag ut till stallet. Jag och Frida hade lördagsmys i ridhuset med radion poppandes. Jag red barbacka idag igen och Fisen var superfin! Hon försökte inte ens bocka när jag galoppera (?!). Gjorde lite alla möjliga övningar, ett riktigt bra pass får jag lov att säga. Duktig ponny och duktig alex! =)
Hasse Hoffman, Ulla Håkansson och Eva-Karin Oscarsson, lånad bild från RS fb-sida.

Beslutsångest!

Är så himla kär i detta schabrak! Fast jag vet inte vilken färg! Hjälp!
 
 

Höstlovet snar slut

Höstlovet börjar lida mot sitt slut.. Men mycket roligt har hunnits med!
I måndags var jag i stockholm hela dagen, gick i affärer och kollade på folk. Hittade dock ingenting att köpa..
Tisdagen tillbringades i stallet. Red stora gul som var fin, och lite för taggad vissa stunder. Red lilla brun också, och hon var finfin och skötte sig bra.
 
Onsdagen var galet kul! Först var jag med Linnea och kollade på höstsparken, åt lunch på stan och hann gå i nån affär på stan. Sen var jag faktiskt och hopptränade! Det var såå kul och det gick jättebra! Jag tränade för Erik Berggren, som är jättebra och jag fick många tips och råd. På kvällen sen var det spökövernattning i stallet. Femkamp, spökhistorier och såklart den traditionella spökvandrningen! När vi skulle sova sen spårade det ur aningen, så det slutade med att vi sov ca 9 pers på cirkus fem kvadratmeter... Sov inte en blund på hela natten kan jag meddela.
 
Torsdagmorgonen vart ju i stallet eftersom jag sovit där. Städa och plocka undan efter övernattningen osv. Sen hem och göra precis ingenting. Jag var lagom trött. Somnade tidigt.
Igår, fredag, tog jag sovmorgon, kollade på film till frukost. Sen städade jag rummet och lite sådant. Red Fis barbacka en sväng.
 
Idag ska jag iväg på clinic i Strömsholm! Det är Hasse Hoffman, en jätteduktig dressyrryttare som håller i den.
Fiselis ska också ridas. Imorgon ska jag vara funktionär på ridklubben, kolla på hus och rida ponnybus.
Såhär sov vi, fast typ 5 pers till :)