the year 2011

Vart inte jaga pensionärer, utan jaga barnvagnar istället xD
Vi skrittade mesta bara eftersom de frusit och är stenhårt. Vi travade en liten bit på en stig, och när Felicia fick damp på barnvagnarna xD
Jag skämde bort Felicia lite extra och sa Gott nytt år, sista gången jag såg min ponny.....detta året =)
Längtar redan tills jag får pussa på henne igen ♥
-
Detta året som varit, 2011, kommer var svårt att slå! Iallafall hösten =)
Ponnyn har gått såhääär bra och jag vi har utvecklats enormt mycket, speciellt denna höst.
Många framgångar och placeringar, många mer än vad jag trott och hoppats på.
Avramlingar har de blivit ett par också... Men Fisen betyder allt för mig, min älskade ponny♥
Jag är jätteglad och tacksam över att får rida Zally. Från första gången jag satt på henne, till nu har det blivit enorm skillnad!
Dressyrlaget, som gått från botten till toppen. Vi har kommit varann nära. Från botten till att VINNA div 2!! Den dagen var obeskrivlig, vi gjorde det tillsammans! Vi fixade det, vi KAN! Nu taggar vi Div 1, och hur det än går, så håller vi ihop och vi har en laganda som heter duga. Vi är bäst! =D
-
De första betygen har jag också fått. Jag kan inte var annat är glad och stolt. Jag ÄR bra, jag KAN fixa det.
All slit och pluggande lönade sig, mer än jag trott.
Sommaren var grym. Felicia gick lite på halvfart och i en stoooor härlig hage, båda kunde ta det lugnt och njuta!
Semestern på västkusten var övergrym! Tylösand, Falkenberg, Varberg och Ullared. Jag och Angelica var galna, som vanligt. Fotoshoot bland sanddynerna, köpa middag på en mack, ta värsta omvägen hem men ändå hinna för mor och far utan att de märkte någe, Vallarnas friluftsteater, stalka Ola-Conny, hitta en godisbutik och ja allt. Längatt tillbaka =D
-

Gott nytt år!

Ska strax ut till stallet och jaga pensionärer i kabbeskogen med Angelica (Y).
Felicia har gått bra hela veckan, både markarbete, dressyr, uteritt och lydnadsträningen i går.
Igår kväll var vi på kalas. Anette fyllde 50, GRATTIS! =D
Bloggar mer när jag kommer hem, ciao =D

Yeeeeeeeeey!

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/

Heldag i stallet.

Jag fick börja med att laga hagen som hade blåst sönder. Sen tog jag med mig en stycken ponny med mig in.
Fisen fick en makover. Jag klippte och tunnade ut manen, trimmade öronen och hovskägg, och kapade svansen.
Red faktiskt med skydd istället för lindor för första gången på väldigt länge. Tycker inte om att rida dressyr med teknikskydden bak, men nu fick det bli så när paddocken var så blöt.
-
Det blåste stormvindar, men jag ville rida ute när det fortfarande var ljust. Först tänkte jag rida ut, men eftersom det blåste så ville jag vara mer inhägnad då hon inte varit ute på så länge. Jag har inte velat rida henne så mycket ut när jag satte igång efter skadan ifall hon skulle vara koncentrerad och arbeta i rätt form, inte bli stark eller få fnatt. Nu ska hon dock få gå ute mer än inne.
-
Iallafall så var hon ganska spänd och okoncentrarad. Jag började jobba lite i skritt, men sen började de släppa in hästarna och då gick jag in i lilla så länge. Igår tvärvände hon när en bildörr stängdes så jag tänkte att de var lika bra. Sen bad jag Pappa komma ut med en luva så hon skulle bli lite lugnare.
Men när jag sen gick ut i paddocken igen fick jag henne inte att gå framåt. Hon bara stod helt paralyserad. Inte ens skritt, och efter många om och men så kom skrittade hon, men sen tog det tvärstopp. Det gick verkligen inte..
Jag försökte allt. Hoppa av och springa med henne hjälpte inte heller. Efter en kvart bad jag Evelinn sitta upp på henne. Hon fick henne att trava, men det fanns ingen bjudning. Så jag gick in och hämtade ett spö så hon skulle reagera. Då gick det bättre. Sen fortsatte jag att rida. Då var hon fin, lite tjafsig i högergaloppen.
När jag var nöjd, var pappa snäll och skrittade av henne. Hon ska ju skrittas 20min, och då gjorde jag iordning Zally så länge.
-
Zally red jag i lilla. Sanna tömkörde där, så vi tog varsin volt. Jag red i hoppsadel(!!) för första gången på väldigt länge. Dock hade jag alldeles för korta ben. Nådde inte runt henne, knappt att skänkla, haha.
Iallafall så red jag igenom henne, sen fick det räcka. Kändes som jag inte fick ut så mycket annat av att rida på volt. Nya tag nästa vecka!
-
Jag invigde min Kingslandväst idag, Den var riktigt skön! Den får ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ i betyget. Imorgon rider jag tidigt, sen ska jag åka med pappa och farfar på mellandagsrea. Nu ska dom få gå på alla två hästbutiker! Jag har ett par saker jag ska köpa/kolla på. Ni får se imorgon!
Har eller ska ni köpa något på mellandagsrean? :)

Sådärja!

Taget från Hästmagazinet
-
Äntligen! Fast de vill inte erkänna att de gjort fel? "Bara gjort en felformulering.."
Cred till Annelie och det öppna brevet hon skrev! =D

Jaha?

Inlägget om att de inte hade ändrat nå regler i TR jag tidigare la upp var upplagt på Ridsport.se. Nu är inlägget borttaget? Jaha, hur tänkte dom där?
-
På Svenska Ridsportförbundets sida på Facebook finna en del intressanta åsikter. Jag håller med i princip alla av dom.
Jag snodde några kommentarer:
-"jag undrar också...blir man utesluten om man rider fram med täcken/ländtäcken med loggor? finns det ngn som kan förklara all denna röra. vågar man rida fram med boots med logga på? vågar man lasta ur sin häst med transportskydd med text på? vart är alla svaren?"

-"Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012". Så mao får man inte köra in med en Hästlastbil eller vanlig personbil med kopplad släpvagn vars märke är synligt på tävlingsplatsen... :-O Samtliga fabrik har ju sitt märke på sin vara......... Intressant dilemma för tävlingsarrangören när alla stannar utanför tävlingsplatsen och lastar av hästarna...."

-"Men härligt då-.- Vem tkr de e roligt att slänga ut 6000 spänn för nästa tävlings säsong och så "FÖRTYDLIGAS" reglerna bara? (jag vill gärna ha svar på vem som tkr de) Då har de ju varit samma regler innan egentligen fast de INTE gälls??"

Och här är en som jag håller med till 100%:
-"Ändra regeln och jobba i fortsättningen för sportens utveckling och fortlevnad. Detta beslut är endast bakåttänkande, titta på bilsport, båtsport, cykelsport, ishockey, fotboll. För att sporten ska utvecklas krävs det att marknaden runt sporten, tex, återförsäljare av utrustning kan livnära sig. En stor del av marknadsföringen inom ridsporten bygger på att man mellan stallkamrater kan se vart ett täcke, skydd, hjälm, kommer ifrån. Detta kan alltså skapa problem för många producenter utöver det problemet som uppkommer för ryttare som måste köpa nytt eller själva sitta och klippa och klistra i sina grejer! Gör om och gör rätt. Bli föregångare och jobba för att påverka FEI istället för att bara svansa hela tiden."

Tävlingsresultat ;)

Glitter och Glamourdressyren gick bra. Jag och Jessica var och fixade och pysslade med hästarna redan vid kl9 imorse. Första start gick 12 ;)
Hästarna (och vi) vart översnygga med massa glitter och discokulor i manen.
Själva programmet gick ju, hahahah, bra. Vår musik fungerade inte, så pappa satte på "Pretty Woman". Vi skulle haft "La Dolce Vita" med After Dark.
Felicia taggade lite i början av inridningen, men lugnade ner sig sen. Hon var riktigt fin och lydig. Högergaloppen som jag haft problem med gick bäst. Hon kunde gå samlat och inte dra iväg. Gösta däremot gjorde sitt eget program. Vi red spegelritt och när vi korsade varann i galoppvolterna såg jag hur Gösta försvann åt andra hållet med Jessica.
Sen hamnade dom efter hela programmet. Jag kan bara säga en sak, jag har ALDRIG skrattat så mycket i ett dressyrprogram. Tror jag skrattade mig igenom hela programmet i princip.
Det var jag och Jessica mot alla ridlärare. Magnus dömde, Josse red med sin pappa och Lotta och Stina med sina döttrar. Lotta och Stina red inte, utan sprang med käpphäst, hahaha. Magnus tyckte Stina skulle konditionsträna lite, för ansiktsfärgen matchade inte resten av outfiten, hahahhahahahha :D
Vi fick OJ OJ OJ och, äntligen ett par, och ....... i vårt protokoll. Längst ner stod det att med lite träning var det ett givet nummer till nästa Luciashowen 2012 :D
Vi fick varsina guldrosetter och en chipspåse!
Bildet och film kommet ;)

Ingen ändring i TR

Tävlingsreglementet är inte ändrat när det gäller storlek på logotyper på utrustning för häst och ryttare. Regeln för var och hur sponsorer får exponera sig har fått ett eget moment i TR 1, men reglerna är desamma som tidigare, med några förtydliganden och rekommenderade storlekar på reklamyta från internationella förbundet FEI.

- Vi följer endast internationella förbundet FEI:s regelverk, säger marknadsansvariga Emmelie Johansson på Svenska Ridsportförbundet.
Hon välkomnar alla som vill synas tillsammans med ridsporten.

Inom alla idrotter är matchkläder och utrustning exponeringsplatser för sponsorer. Där finns regelverk för vilka ytor som får och kan användas.
Inom ridsporten har tillverkningsindustrin sett till att synas på kläder, utrustning för hästar och fordon.

-   Det är tillåtet att bära logotyper utan att ha ett sponsorskontrakt på nationell nivå i Sverige, betonar Tobias Mattsson, ordförande i Tävlingssektionen. Så köper någon ridbyxor eller annat med tillverkningslogotyp är det inget problem.
Här har Tävlingssektionen försökt underlätta för både ryttare och tillverkare.

Tidigare krävdes ett avtal mellan ryttare och sponsor. Är det ryttare som rider internationellt krävs ett sponsorsavtal för att ryttaren ska få bära reklam.

- Men vill den lokala ridsportbutiken sponsra en ryttare är det helt OK, precis som om mamma eller mormor köper utrustning med logotype på, förtydligar Tobias.

Tobias Mattsson ser inget problem med logotyper på utrustning som benskydd eller liknande.
-   Däremot kan det finnas sadeltillverkare som har brukat större yta än tillåtet för sin logotype. Men det är ett problem som vi får lösa på sikt, fortsätter Tobias Mattsson.
Det ska understrykas att nedanstående mått är hämtade från FEI:s regelverk och är endast rekommenderade mått!

 

Mom 151 Sponsorskap, reklam

1. Reklam, sponsorer

En hästägare eller ryttare kan skriva avtal om reklamexponering med sponsorer.

Ryttare har rätt att bära reklam (logotyp) på klädsel, vojlock, insektsluva eller vagn

enligt nedan specificerade ytmått. Reklamrätten vid internationella tävlingar som

VM, EM och Nations Cup tillhör Ridsportförbundet. Ryttare som tävlar internationellt

måste ha sponsorkontrakt godkänt av Ridsportförbundet. Rättigheten gäller inte

Olympiska Spel eller andra tävlingar under ICO:s beskydd. Om personlig sponsor ska

användas vid VM eller EM fordras speciellt tillstånd från Ridsportförbundet.

Tillåten reklamyta innefattar även bakgrundsfärg eller annat färgfält. Som reklam

räknas inte hästens namn, ryttarens eller ägarens namn, klubbens namn eller

emblem.

På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller

logotyp endast exponeras på en maximal area av:

(OBS! Nedanstående mått inom parantes är FEI-regler och är under 2012 bara

rekommenderade mått.)

Hoppning

1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på varje sida

1.1.2 Ridjacka 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) på varje sida av

jackan i höjd med bröstfickan

1.1.3 Ridbyxor 80 cm² (20 cm lång 4 cm bred) en gång på vänstra

benet

1.1.4 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje sida

1.1.5 Ridhjälm 125 cm² (25 cm lång, 5 cm bred) mitt på hjälmen

1.1.6 Insektsluva 75 cm² (7,5 cm hög, 10 cm lång) endast en gång

1.2 Dressyr

1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på varje sida

1.2.2 Ridjacka 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) på varje sida av

jackan i höjd med bröstfickan

1.2.3 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje sida

OBS dessa mått är endast förslag från FEI som kan börja gälla 2013.

Bara jag som är lättad? =D


Start..

Nu taggar vi för vinst! - På Köpings Ridklubb med Jessica.
Glittret är påsatt, hästen knoppad, hjälmar och stövlar utsmyckade och ryttare taggade till 1000! :D

Trimma

Idag har jag trimmat Fisen i ridhuset. Imorgon är det nämligen tävling! Den årliga maskeradhoppningen är utbytt mot Glitter och glamourdressyr. Eftersom jag och Angelica alltid vinner den.. Jessica och Gösta ska tävla i par med mig och Fis, och vi har planerar att vinna. Det går i LB:1 och man rider spegelritt. Glittrigast, snyggast och bäst vinner. Och det är ju vi? =D
Nu har jag precis kikat på Rosa Pantern 2 och ska kolla på Monty Python på TVn.
Det har inte blivit så mycket bloggande, men ska skärpa mig i veckan. Vi har ingen snö heller så kanske pappa kan fota någon dag? Ska flörta... =)
Maskeradhoppningen i fjol, där jag var Maria Montazami =D

God Jul!

Julafton har varit toppen! Något stressig, men med bäst julklappar, god mat och träffa släkten.
Mitt i all stress var vi ut till stallet och gosade med Fis. Hon har också fått ett par julklappar.
Jag har fått en TV, swarovskipannband, vita boots, scapaschabrak, KL dunväst, JW ridbyxor, kläder o massa annat.
Och sen fick jag en Ukulele! Jag kan redan 3 låtar (a) =D

Gösnyggt!

Vore det inte helsnyggt att få detta schabrak med FISEN broderat på?
Grymt när man ska iväg och träna! Matchande benlindor och guldiga bootsen. Läckert ;D

Färg?

Är det bara jag som tycker Felicia ser ut som en typ musblack på detta kortet?

Godmorrn'

Danföredan.. Två dagar kvar till jul och de sista julklapparna ska inhandlas. Jag slog in de andra igår redan.
Dunderklump ska ridas nu. Ett dressyrpass med några bommar hade jag tänkt. Kanske ett litet pyttehinder om hon har tur?
-
Hästarna gick bra igår. Zally var piggelin och fick mycket galopparbete och lite bommar. Jag kan inte riktigt hålla om henne ibland bara.
Felicia fick ett ganska lätt pass. Lite bommar med mest lösgörande och skänkelvikningar.
Flambard som är +30 tacklade nästan ut mig ur boxen och snodde knäckebrödet som låg på skåpet intill -.-'
Han fick en genomborstning.
Var nere på ridskolan ett tag, vi hade julklappsbyte. Jag fick en Jultomte =D
Nej, nu ska jag dra mig mot stallet! Hejsvejs! =D

Jullov!

Julavslutningen var som vanligt, kören sjöng, sen några solosångare och tal från rektor och präst. Sen fick i ju betygen också! Jag är superdupernöjd med mina betyg! Men min kontaktlärare avslöjade faktiskt lite till mig i skolan idag, men jag visste inte att de var SÅHÄR bra! Vi har ju inte IG, G, VG & MVG utan A, B, C, D, E, F där A är högsta.
Fick en chokladtomte av mamma för varje A jag hade! =D
-
Nu ikväll har vi "firat" med lite fika och kollat på Äntligen hemma. Min pappa skulle passa perfekt i det programmet!
Sen har jag och far gjort pepparkakshus. Han smällter socker och limmar ihop det medan jag håller i. Sen dekorerar jag medan han äter upp non-stoparna. Vi har fixat två pepparkaks hus och det gick åt 3 påsar non-stop och lika många tuber kristyr, hahahah!
-
Imorgon är det stallet som gäller hela dagen lång! Jag har faktiskt tre hästar att ta hand om. Ska försöka rida i Stora ridhuset innan lektionerna börjar. Sen ska vi i ungdomssektionen träffas och ha julmys och ha julklappsbyte.
De sista julklapparna ska inhandlas, och det finliret innan jul ska göras. Sen ska jag bara slappna av och ta det lugnt. När skolan börjar i Januari ska jag börja satsa mer och få ännu lite bättre betyg. Hästen ska var i full trim! Nya klasser ska debuteras på högre nivå! Div 1 laget är jag med i. Klasserna är Lagtävlansprogram 2003 och LA:P1. Ser fram emot 2012!!! =D

Julavslutning!

Nu ska jag snart iväg på julavslutning. Och få betygen :D
Jag har spenderat hela eftermiddagen hos mormor och morfar när jag fick sluta tidigare. Det var nämligen bara jag och en till som kom till lektionen. Då slängde vi ihop nå lite fort sen fick vi gå hem. Har haft matte-prov, i algebra och ekvationer. Det gick väl helt okej. Sista talet chansade jag på och prövade lite olika lösningar, sen när jag räknad om de så stämde det! =D
Felicia fick vila och pappa var snäll och tog hand om hästarna direkt efter jobbet.

Dökär =D

Satt och kollade på 160-hoppningen från London Olympia igår, och blev helt såld på Tina Fletcher's häst!
Hello Unique IX, tidigare riden av Anna Edwards är en valack undan Cantos. Nå mer hittar jag inte om honom :(
Helt urläcker iallafall!

Dressyr

Det blev ett dressyrpass i ridhuset med Felicia. Flyttade mycket åt alla håll och kanter och diagonaler.
Jag jobbade mycket med att få henne snabb för skänkeln och mjuk och böjlig. Ställde krav och jobbade mer i galoppen idag. Igår fick hon bara få eftergiven och rulla på eftersom det var första riktiga galoppen efter skadan. I vänstervarv gick det superbra. Kunde korta upp galoppen väldigt mycket! I höger däremot fick jag kämpa för att få loss yttersidan. Hon ville inte släppa, men tillslut gav hon efter lite. Inte lika bra som i traven men jag nöjde mig.
-
Det jag har som mål nu i vår är att få Fis mer liksidig. Nu är hon ganska oliksidig. Tillexempel när man ska flytta in framdelen så går det superenkelt i vänstervarv men det är typ omöjligt i höger. Och i galoppen orkar hon bära upp sig mycket mer i vänster. Den förvända galoppen måste också förstärkas mycket. Det lutar åt debut i LA:P1 i mars. =)

Julstök

Hemma håller vi på att julstöka. Jag har just pyntat granen jag har inne på mitt rum och ska alldeles strax plocka fram tomtarna. Julklapparna jag var och handlade med min syster igår är inslagna och klara. Bara ett par julklappar kvar nu..! Papparkakshusdelarna är bakade och ska sättas ihop och pyntas. Nu vill jag bara ha snö!!!!
(Inlägget publicerades aldrig igår..)

Läget..

Jag har varit sjuk och hängig hela veckan. Så ridningen har legat lite på hatthyllan.
Jag red i onsdags när stora ridhuset var ledigt. Fis var superfin och känslig. Något seg, men det gick. Galopperade för första gången på 1 & 1/2 månad, och ja, det gick absolut inte att få loss yttersidan i ena varvet. Men, men allt kan inte gå som man vill precis hela tiden. Det var betydligt bättre i traven, även fast jag fick påminna henne lite då och då att hon inte ska ta hänga sig i ytter i de varvet.
-
Jag flyttade mycket, och det gick bra. Fast flytta in framdelen i trav går bara åt ena hållet i trav. Hon är lite oliksidig. Men de ska jobbas bort så småningom. Fick till ganska många riktigt bra skänkelvikningar på diagonalerna också!

Bloggtävling =)

Klicka på bilden! =D

Sjuk.....

Blev hemma idag igen.. Sitter och drömmer mig bort på Charlie's.. Om jag bara hade ett par tusenlappar över, dåni!
Typ önskelista? (a)

Jaaa :D

Mitt efterlängtade schabrak har äntligen kommit! =D

Hoppeponnyer =)

Kom på en idé att visa er vilka favoriter jag har inom Sveriges hoppelit respektive dressyrelit. Börjar med hopp.
B-Ponny: Bellman
Han ser så otrolig charmig och glad ut och älskar att hoppa.
C-ponny: Ballyhar King
De ser alltid så lätt ut för honom när han hoppar, han gör lixom ingen big deal av det.
D-ponny: Wild At Heart T
Läcker =)

Däckad,..

Jag är sjuk, så har legat i soffan och kollat på film i två dagar nu.. Så ni vet varför det inte varit uppdatering.
Ungdomssektionens dans på Luciashowen, ser ni vem jag är?! =D

Lucia =)

Nu är jag hemma efter en heldag i stallet. Jag och Melina åkte dit till 13, sen var det mycket planering och fix innan föreställningen börja.
-
Showen inläddes med en ängel och en pegasus aka Helene och Lovisa. Vitklädd med vingar och samma musik som i Globen. Sen var det speglerdressyr med Malin och Lovisa. Sen var det en stafett-hoppning mellan två hopp-grupper. Efter det var det höjdhoppning. Frida och Rolle vann på 160cm! Två var Tessan som hoppade 155cm på lilla Ernst som själv är 158. Magnus och Grålle var trea men har inte koll på vad dom hoppade.
-
Sen var det dags för Ungdomssektionens dans! Vi var sååååhäääär grymma! :D
In och byta om till riddare medans de hade prisutdelningar. Våra riddarhästar var framridna och klara så det var bara att hoppa upp. Jag red Shila som jag inte ridit på typ 4 år, haha. Själva riddarspelet var lite oorganiserat, men ack så roligt..! Sen var Hallsta Voltige inne och körde en uppvisning. Som avslutning var det luciatåg med Ellen som lucia.
Tack alla för en underbar dag och all publik!

LUCIASHOW!!

Idag kl 16 går årets LuciaShow av stapeln. Mycket spännande och roliga nummer i Robin Hoods anda. Vågar du hälsa på i Sherwoodskogen? Kom iallafall till Köpings Ridklubb idag kl 16 så får du underhållning av högsta grad!
Kanske ett par ståtliga riddare hälsar på? Eller tillochmed Robin Hood himslef?
Köpings Ridklubb, kl 16 idag, VÄLKOMNA!! =D
Haha, de vart lite skumt, men ni fattar ^^

Sjuk.....

Vaknade med otrolig huvudvärk och 39° feber idag.. Trycka i sig alvedon och däcka i soffan. Nu kollar jag på buskis och äter glass, de är livet de! Imorgon är det luciashow i stallet och jag hoppas innerligt att jag är frisk.

HJÄLP MIG!

Vilken outfit ska Fisen ha på söndag ? =)
  1. Sverige/Bling
  2. Rosa (om schabraket kommit)
  3. Tomte
KOMMENTERA NU! =D

Jaa :D

Vad glad man blir när man får veta något om gamla ponnysar man tagit hand om! Fick precis det! :D
-
Förresten, är det någon som håller på med körning, western eller någon annat annorlunda och är ledig på söndag? :D

Bloggtävling =)

Klicka på bilden :)

Snö :D

Nu har de iallafall kommit snö i Köping! Jag broddade Felicia igår så det är klart.
-
Igär var även sadelmakaren förbi med vår sadel. Sadeln låg bra, med eftersom den är nystoppad måste jag rida ner stoppningen litegrann. Men stödet var mycket bättre och jag fick betydligt bättre sits. Perfa till träningarna i helgen. Första träningen på 5 veckor! Jag måste ju ha sett ut som en jag vet inte vad när jag har ridit den senaste tiden. Ovårdad, långhårig ponny med lång man och mycket hovskägg och sen jag, men skitig jacka och ridbyxor, leriga skor och sockor istället för ridstrumpor ;)

Skolan :(

Nu börjar jag bli trött på skolan, nu är det för mycket på kort tid. Innan denna vecka är slut, har jag 2prov, en inlämning och en redovisning, sen ytterligare 2 prov innan vi slutar.
-
Ikväll kommer iallafall sadelmakaren med sadeln till oss. Hon ska prova och se så den fortfarande ligger OK. Kommer sakna barbackalivet lite faktiskt :( Men sen är det en hektisk helg med två dressyträningar, genrep och Luciashow. Har inte ens börjat med min grej.
På fredag beräknas mina grejer jag köpte komma, yippie!! Nu ska jag bara överleva den övertråkiga elevensval sen hem och droga alvedon...

På väg hem till mig! =D

Vad tror ni det är?! =D

F'låt...

Skolan tar mycket tid nu, sista veckan innan betygen. Har pluggat hela dagen känns det som..
-
Igår var vi iväg med Felicia till en sadelmakare. Hon kollade båda sadlarna. Hoppsadeln satt helt galet, bara att sälja. Dressyrsadeln behövdes stoppas om. Hon öppnade den så vi fick se, och tydligen var bommen av, fast sadelmakaren i strömsholm sagt att den bara behövdes förstärkas. Hon som vi var hos sa att hon skulle ha kastat sadeln. Han på strömsholm hade satt på extra fjäderjärn(?) uppepå de gamla så han hade byggt på sadeln en halv centimeter. Det är precis vid ryggraden så det kan vara därför den inte känts 100 att rida i. Vi kan iallafall ha kvar den ett tag, tills vi hittar en ny.
-
Idag travade jag Felicia för första gången på en månad iallafall! Barbacka blev det, för någon sadel har jag ju inte.
Hon var väldigt pigg, och det gick lite ringrostigt, men we will be back!

Mamma...?

Nu har jag hittat en julklapp åt mig! Detta träns på Fager design. förälskad..♥
Finns att köpa på Ride With Style!

Ännu mera svar ;)

hur mycket kostar det varje månad att ha häst ?:)
stallplats+mat+veterinär....osv?
- Det är olika stallyror beroende på vad som ingår. Hos oss ingår det mesta, i andra stall kan man behöva köpa till exempel eget hö. Hovslagare brukar väl kosta mellan 600-1000kr beroende på vad dom tar. Dom tar man ut var 7-8 vecka =) Försäkringar och så har jag inte koll på vad det kostar. Sen tar man ut vetrinär när det behövs så kanske 2000-5000 i snitt ;) Sen kan det självklart vara både högre och lägre ;)
kan inte du skriva vilka bloggar läser du ?
- Jovisst, håll i er nu!
Dressyrmupparna, TeamSL, Tävlingsduon, Nellie Berntsson, Nicholai & Jacob, Ponilovers, Ponniiiryttare, Ponnysanning, Johanna Grant, Sara Carlsson, Linn Sterlind, Matilda Sparrenhök, Linn Forsström =)


1:a December !

Ingen snö.. :( Suck... Men årets julkalender var bra iallfall!
Fick en fråga om jag kunde skriva ett inlägg om Kidden, och självklart kan jag det. Men jag gör det ikväll eller imorgon då bilderna är på andra datorn ;)