Stallet idag

Elevens val vart inställt idag, så jag slutade 1,5h tidigare! Var ute i stallet redan vid kl15. Jag hade faktiskt kameran med mig och knäppte lite bilder ute i hagarna och medan Jessica släppte in dom. Så äntligen ska ni få lite färska bilder!
-
Jag fixade iordning Zally och gick ut med henne till ridhuset. Hon var superpiggelin, men finfin! Jag jobbade med att få bakdelen där jag ville ha den, för hon har en tendens att få den lite innanför. Det var jag riktigt petig med. Sen gjorde jag lite skänkelvikning och flyttade henne. I galoppen la jag fokus på att få henne alert och fram, men inte så att de gick fortare. Sen gjorde jag lite enkla byten och vanliga byten. Jag filmade faktiskt lite också! Men nu är det ju så att jag inte får över saker från mobilen till datorn... Har någon en USB-kabel passande en Samsung Galaxy S ??
-
Sen var det Fisens tur. Idag var det planerat en vilodag för henne. Men Sanna skulle gå med Indi i ridhuset så jag tog med Felicia så Indi fick lite sällskap. Indi har opererats i ryggen och ska promeneras, men han har liiite för mycket energi och är lite uttråkad så han är rätt dryg. När Sanna leder honom så kan han flyga i luften och resa sig och grejja. Igår vart han tydligen lugnare när jag och Karin var i ridhuset samtidigt så jag tänkte att Felicia kunde vara lite sällskap idag samtidigt som hon fick röra på sig lite hon också. Sen vart hon lite lack på Indi? När han kom för nära såg hon jättesur ut. Sen när han flög i luften första gången stod hon och pep. Andra gången, gjorde hon också det! Fast det var för att han gjorde och hon blev sur. När han slutade gjorde hon också det. Så gjorde hon 2-3 ggr sen sket hon i Indi totalt. :D
Snart kommer nya bilder!

Ny header

Nu är nya designen insatt, eller de blev iaf en ny header. Vad tycks?! :D

Typiskt..

Känslan när man nästen är klar med designen, och ritprogramshelvetet laggar sönder så man får stänga ner skiten... Godnatt!

En bra tränare

Jag tycker en bra tränare ska vara duktig, ha erfarenhet och ha en tanke med arbetet man gör. Den ska vara pedagogiskt, rolig och förmedla det den har att lära ut på ett bra sätt. Man ska kunna diskutera saker med sin tränare, be om tips och råd.
-
Astrid har allt det där. Hon är grym! Kan inte tänka mig någon bättre tränare. Hon ställer upp på sin ända lediga dag för att träna laget, och gräver fram sin gamla jacka som hon hade när hon tränade förra laget för typ 20 år sedan för att visa oss. Man kan skratta, gråta ja typ vad som helst på en träning, fråga o be om råd. Astrid har alltid en baktanke med vad och varför vi ska träna på just det vi gör, och ho förklara alltid på ett bra sätt och hon illustrerar tillochmed så vi ska fatta bättre. Jag tror att hon kommer lyckas med oss, precis som hon gjorde med förra laget och alla andra hon tränat. Astrid är BÄST! :D

Bilden har ingenting att göra med inlägget ;)

Anmäld!

Nu är jag anmäld till årets första tävling. En LA:P1 i mars! Dock var LAn full, så jag får hoppas att någon stryker sig..
Bara att börja slipa och hårdträna! :D

Träningarna!

Dressyrträning för Astrid två dagar i rad nu! GÖTT! :D
Fredag:
I går red jag själv för Astrid. Eftersom jag slutade kl 15, och träningen började 16.30, åkte jag direkt från skolan till stallet och hade drygt 30min på mig att ta in hästen och fixa henne, sen laste. Byta om till ridkläder fick jag göra i baksätet på vägen!
Träningen gick superbra iallafall! Fokuset låg på att hon skulle vara alert i bakbenen och verkligen komma igång med dem. Det var rätt jobbigt för ryttarn må jag säga. Men jag är jättenöjd med det ridpasset! Jag fick även en "läxa", att jag skulle klocka Fisen och se hur snabbt hon galopperade. Först i normaltempo, sen i högt tempo och till sist så fort jag kunder rida.
Lördag:
Imorse hade vi träning med laget. Vi ska börja träna programdelar och sådant. När vi kom dit så värmde vi lite och så, sen kom Astrid och vi samlades. Sen sa hon:
-Nu ska jag strippa lite för er!! och sen tog hon av sig jackan. Under hade hon en annan jacka som hon visade oss.
På ryggen stod det: Köpings Ridklubb ELITEN! Gosh! Vilken kick man fick! Nu ska vi dit, nu ska vi kvala till eliten!
Astrid tränade nämligen Köpings dressyrlag -83 som lyckades ta sig hela vägen till eliten. Nu, 20 år senare, tränar hon nästa gäng! Och jag tror att hon kan lyckas med oss också! Nu är det bara att slita...!
-
Vi fick börja med att känna igenom hästarna och fixa till formen och lite sidvärts. Sen jobbade vi mycket med att börja samla dem i galopp på fyrkanten, och galopp-halt-galopp övergångar. I början drog Fisen och blev stark, men sen lossnade det och jag kom på hur jag skulle göra. Hon gick riktigt fint och samlat!
Läxan idag vart att lära oss programmen så vi kan dom i benmärgen!
-
En sak som jag måste träna stenhårt på är övergångar. Astrid pratade om de i fredags, att hon måste respektera tygeln och inte bara dra i den. Så det ska jag slipa på benhårt nu!
Jag är så grymt taggad att komma igång och träna och slita hårt nu. Ge järnet nu..! :D

Design!

Fixade en ny tillfällig design, tills jag gjord en ny. Jag tröttnade på den gamla.. Den tillfälliga gjorde jag lite snabbt i Picnik, och den fick otrolig låg kvalité.. :(
Nu ska jag knåpa ihop en ny, kanske lura någon att fota mig någon dag?!?! (a) Så jag får lite nya fräscha bilder!
Någon frivillig? ;)

Kul..

Det är kul när man kommer till skolan först av alla. Bara ett par lärare har kommit. De är helt dött, inte ett ljud knappt. Forever alone...
Men hade inte så mycket val, för jag har träning direkt efter skolan och cyklar gärna inte dit med hästen. Så pappa hämtar mig när jag slutat så åkte vi å packar inte hästen och sen till träningen.
-
Igår red jag lite seriösare. Gjorde lite allt möjligt, men var speciellt noga med att jobba igenom i hörnen och sen form och rakställning på långsidan. Hon var riktigt fin i slutet! Galoppen, speciellt höger var de ända som krångla :)
Vi höres! :D
-
BTW! Ni har väl röstat?
<-----

Tävlingsoutfit!


Om man bortser från den otroligt dåliga urklippningen av schabraket och luvan (tävlar inte så höga klasser än, men snart!) så är det faktiskt min riktiga tävlingsoutfit! :D :D

Ni röstar väl..?

Ni kommer väl ihåg att rösta på Felicia? Tyck på bilden i menyn till vänster bara!
<------

Onsdag

Igår var musiken inställd, så vi fick börja NOn vid 13 istället för 14.30, vilket gjorde att vi fick sluta nästan 2h tidigare! Perfekt efter att ha bakat bullar på hemkunskapen :)
Jag "chillade" lite, sen umgicks jag med Angelica en sväng efter skolan. Skitgubbeturnering? Javisst!
-
Felicia rörde jag mest på. Red barbacka och jobbade i skritt en stund, försökte trava med det var som en tickande bomb, så jag släppte henne en stund på slutet så hon fick springa av sig. Får rida lite seriösare idag..

Utrustningstipset!

Hittade ett schabrak, och blev käär! Jag tycket de är supersnyggt! Om jag skulle råka springa på det skulle jag nog inte vänta länge med att slå till!
Det är från Equiline och kostar dock 699:-. Finns att köpas här!

JENS, du är gud!

Jag har kollat på debatten i kvällsöppet, om huruvida RGB eller Ninja skulle fått Jerringpriset och ridsporten i allmänhet. Jens Fredricsson och Helena Lundbäck mot Lasse Arnell och en blond hockeyspelare.
Jens hade så klockrena argument mot de saker de andra två sa. Detta sa han om att de tyckte Ninja (hästen) skulle ått priset:
- Vad skulle Zlatan vara utan laget? Och Tony Rickardsson utan sin motorcykel? Då skulle väl laget ha priset, inte Zlatan?
KLOCKREN!
Men måste ge Lasse Arnell lite cred, som påpekade att om ridsporten nu var såhär stor, folkkär och människor ville läsa om de fick gott journalisterna skriva om de.
Bild från SvRF's fb :)

Dagens ridpass

Jag red Zally idag i Lilla ridhuset. Hon brunstar, och när Zally brunstar så brunstar hon ordentligt! Tur man har en "nästan valack" till ponny!
Iallafall så var hon lite spänd, och jag hade egentligen ingen jättelust att rida idag. Så de var lite halvdant..
BJUDER! Halloween -11, efter en natt i ridhuset med Ebba Nywertz! HAHAHAHAH xD

Jag vill ha igen...


Detta vill jag också ha! Om jag får pengar över någon gång, ska jag införskaffa detta + den oragnea! :D

Barbacka

Det fick bli ett barbackapass idag! Red på gummibettet också.
Började mjuka lite med låg och rund form. Sen i slutet plockade jag upp formen, och körde lite programdelar.
Det fungerade bra, inte perfekt men barbacka får man ta det. Pappa filmade lite, så kan försöka flörta till mig filmen nån gång ;)
-
Nu sitter jag och kollar på Guldbaggegalan! Jag tror ja ska bli skådespelare! Så jag kan vinna en guldbagge (såklart).
Juste!! På tal om de, så ska jag ut på prao om några veckor. Jag har dock ingen aning om vart..
Har ni något förslag? Det ska var klart senast 13 februari, så det är lite brådskande!
Så om ni har nå förslag, kommentera!! :D
Ni röstar väl på Årets häst?! Felicia är med och tävlar! Klicka bara på "bilden" till vänster i menyraden =)

Jag vill ha...


Denna är lätt nästa outift som ska inköpas!!

Hoppfilm!


Årets häst!

Ni röstar väl på Felicia i Årets häst?!?!
Klick här brevid för att komma dit, och sen tryck på "tummen upp" i det nedre vänstra hörnet!
Vore awesome! *Tack på föhand :D:D:D
<---------

Underbaraste!


Dagens ridpass

Red en sväng i stora idag. Jobbade vidare på det vi gjorde igår. Hon var finfin idag! Jag fick henne låg och rund i formen nästan på en gång, och det var nästan inge krångel alls, bara lite tjafs i vänster då o då. Annars var hon fin och mjuk i alla gångarter. I slutet flyttade jag lite också, och hon var fin och hade flyt!

Finaste, finaste Fisen!♥


Sugna?

Sugna på hoppfilm? Youtube ska bara få lagga klart först ;)

Bloggtävling =)

Klicka här för att komma till tävlingen!

Hopphästen

Ska byta dator och försöka ladda upp filmerna från när jag skuttade lite häromdagen. Första gången på några månader! Vad tycker ni förresten om outfiten? Scapa schabrak, Scapa luva, ProffessionalChoise Boots, bruna läderskydd och Dyon-kopia-tränsen :)
Schabraket, luvan och bootsen köpte jag förresten av Linn!

Träning 21/1

Idag var det dressyrträning för Astrid. Äntligen! Jag berättade om hur de gått sen sist, vilken är skitkasst överlag. Det har bara gått bra med hacket ju.. Felicia var stel och det var dragkamp...
Vi jobbade mycket med låg form, i alla gångarter. Vissa stunder var bra, men vissa såg hon ut som en giraff.
Får vara nöjd med dagen ändå.
-
Vi ska försöka ta ut veterinären i veckan och få tänderna kollade på Fisen. Om det kan bero lite på det, när hon går så enormt mycket bättre på hackamore. På fredag är nästa träning, och sen är det träning med laget på lördag. Jag är verkligen taggad att komma igång nu!
Denna bild har fått vara med mycket nu, men det är inte speciellt foto-vänligt väder ute, sen är objektivet till systemkameran trasigt...

Västerås

På förmiddagen åkte jag, Mamma och Pappa till Västerås, eller närmare bestämt Glada Hästen I Spiltan. Jag har nämligen varit på jakt efter en ny kavaj ett tag. Vi var där i mellandagarna och prövade lite, men då fanns den som jag ville ha ej i min storlek. De beställde hem en som de trodde skulle passa. Förra lördagen var vi där igen och prövade den beställa, men den var alldeles för stor..  Som tur var hade de en i en annan storlek på lagret i deras andra butik.
Idag hade de fått hem den från den andra butiken, så vi var där igen och skulle pröva. Denna satt bra! Jag fick sitta i en sadelbock med en sadel på för att känna. Så nu är jag stolt ägare till en Pikeur Diana!!! :D
Sadeln jag fick provsitta i var dööskön! En Wellington var det. Nästa gång jag ska köpa dressyrsadel, vill jag lätt ha en sådan!

Stallet torsdag

Igår skyndade jag mig ut till stallet efter skolan. Jag och Helene skulle skriva Verksamhetsberättelsen 2011 till Kusen. Sen va min granne i stallet och red så jag fastnade på henne.
Pappa jobbar i Göteborg nu, så mamma följde med ut till stallet. Hon hade fixat Fisen när jag kom dit (TACK MAMMA!!) så det var bara att rida.
.
Red på Hackamoret idag också. Hon går så himla mycket bättre med det just nu. Vi ska ta ut veterinären och få tänderna raspade.  Jag red iallafall bara en kortis eftersom hon gick så bra igår. Jag körde igenom och "repeterade" från igår, sen gav jag mig. I slutet gick hon kanoners, och jag fick till riktigt bra galopp-halt övergångar. Sen avslutade med att flytta hit och dit. Duktig ponni :D
Imorgon hinner jag inte ut till stallet. Jag ska nämligen till Ögir och se nyårsrevyn där med Anton! :)
Såhär såg Felicia ut igår, fast med hackamoret :)

Bloggtävling =)

Cheval Ridsport!
Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen!

Zally-thabrally-leja!

Zallydag idag. Fisen fick umgår med pappa.
Fick rida i lilla ridhuset. Hon var lite halvseg i början, men sen kom hon igång och blev riktigt finfin.
-
Sitter och drömmer mig bort från allt jag vill köpa! Har just nu två "drömoutfits" som jag kollat ut. Ska försöka fixa ihop bilder till de. Sen finns det så mycket annat i utrustningsväg jag också vill ha! Har hittar mycket grejer som inte är i hästväg som jag också vill ha.. Nej, nu ska jag spara pengar, och köpa det viktigaste/de jag helst vill ha! Punkt slut!
-
Måste avslöja lite vad som är på G i skolan också. Jag är, på tisdagseftermiddagarna, med i ett filmprojekt kan man säga. Typ elevensval, och det är jag och 8 killar. Iallafall så ska jag antagligen spela Charlotte Kalla och/eller, håll i er nu(!) Ninja la Silla. Rolf-Göran Bengtssons häst om ni nu missat det. :D
Världens bästa ponny!♥

Roffa is tha king!

Roffe fick sitt Jerringpris!! Yeeeeh!

Bloggtävling =)

Jag är med i utlottningen av en bloggdesign på http://matildaab.blogg.se/ ;)

Rösta, Rösta!

Jaaa! Roffe är kvar i Jerringsprisets omröstning!
Röööööstaaaa -> 099 206 03 !

Svenska Idrottsgalan

Sitter och kollar på Svenska Idrottsgalan! Hoppas, hoppas, hoppas att Rolf-Göran Bengtsson vinner!! Det är han verkligen värd!
-
Red Fisen på hackamor, AMAGAAD va fin hon var! Drömponnyn♥
Gjorde många galopp-skritt-galopp övergångar, och mycket öppna/sluta. I slutet blev hon lite trött och då streta hon emot i vänstersida. Red igenom LA:P1 också. Ridhuset är lite för litet, och ponnyn var ganska mycket för trött. Men de enkla bytena satte hon jättebra tillslut!
Imorgon får hon vila, för då är det Zallys tur att bli riden.
Såhär hittade jag Felicia i hagen häromdagen. Tur man har snäll häst... =)

Tippat mig -.-'

Igår när vi skulle åka hem från stallet, och jag skulle slänga in sadeln i bilen, lyckades jag halka och slog i knäet. Aja, tänkte ja och åkte hem. När jag sen skulle titta om det var rött eller så, tyckte jag att knäskålen såg konstig ut, och jämförde det med de andra knäet. Då har jag typ en knöl eller nå sticker ut från knäskålen. Den både känns och syns verkligen! Hm.. Jag och mina knän.. När de vänstra blivit normalt efter väggkraschen förra veckan, så händer det här med höger?! Det högra har ju iallafall klarat sig i 1,5år sen förra riktiga skada när jag hoppa på kryckor i 1 vecka. Bra jobbat Alex! Fortsättning följer...
Det syns bättre i verkligheten ;)

dagens ridpass

Red dressyr i Stora ridhuset all alone idag. Det är så skönt att vara själv, annars brukar jag alltid pricka in när någon ska hoppa.. Då får man bara akta sig hela tiden. Nu fick jag hela ridhuset för mig själv!
Jag har införskaffat ett nytt bett också, ett rakt gummibett. Prövade det igår första gången och red på det idag också. Hon går bra på det, när man får loss henne. Hon har börjat bita fast i bettet, och då sitter jag och försöker lossa mjukt och lätt i handen, men hon ger aldrig efter och då blir jag lite frustrerad.. När man väl får loss henne och tar en skrittpaus får man börja om igen efter det. Samma sak när man går upp i galopp från trav.. Sen har hon börjat krångla med att reda sig och grejja. När man tar tyglarna och ska börja arbeta när man skrittat fram reser hon sig och kan börja bocka. Sen går hon och tjuter, speciellt i galoppen. Och när man lägger på spöt, kickar hon. Vilka dumheter hon börjat med...
Antagligen (och hoppas) beror det på att hagarna är stenhårda och knögliga och hästarna rör sig knappt något. Då blir Fisen lite överladdad så att säga. Iallafall så ska jag testa att rida på hackamore imorgon. Då har hon ingen bett att bita tag i! Sen rider jag alltid medvetet mycket mjukare och försiktigare med hacket.
-
Nästa träning är på lördag och då ska jag se till att ha Felicia ordentligt avrastad! Sist gick hela träningen åt att rasta av henne -.-'
Den turkosa outiften Felicia har nu är såå läcker! Flera har sagt de också när de sett henne. Och nu har jag äntligen fixar över lite mobilbilder till datorn, så har lite å visa! Jag "hoppade" faktiskt häromdagen för första gången på några månader! Sockenbitshinder, men ett hinder var det iallafall! Felicia tyckte det var buskul!! Jag med för den delen, på så låga höjder går det an! Sugna på att se film? =D
Den turkosa outfiten! Det kanske inte syns, men pannbandet har turkosa stenar/pärlor också!

8. EN OVISAD BILD


7. VALFRI BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY


Höstens resultat!

Hösten har verkligen varit AWESOME!
Vi började lite smått med en utställning i slutet av Juli. Det gick helt Ok, för att vara första gången och allt.
34p och brons iallafall. =)

Sen var det en Regional på Örebro ryttareteam. Felicia var superfin på framridningen men dog på banan och jag red fruktansvärda vägar.. Kommer inte ihåg procent, men de vi kom precis utanför placering.. :)

Sen drog div 2 igång. första omgången gick i Wirsbo. Det blev en 4:e placering i LC på 63,67%. I LBn, som var lagklassen, gick Felicia superbra, men domaren tyckte inte det.. Så laget slutade på en 4:e plats.
Jag och Matilda kom på delad 4:e :)
Andra omgången gick i Hallsta Trevlig anläggning :) :)
Felicia gick super i båda klasserna och i LC blev de 63% och en 4:e placering. I LB:n blev 65,86% och ännu en 4:e placering! Laget slutade 2:a!!

Finalen av Div 2 gick i Fagersta! Vi var taggade till 1000 och alla red asbra! :D
I flrklassen LB:1 blev det 64,483% och en 2:a placering! I LA:1 red jag ihop 60,5% ungefär och låg på placering jättelänge..
Laget VANN iallafall hela DIV 2!! :D :D :D Nu är vi kvalade till div 1, som drar igång 1/4 =)

Sista tävlingen gick i Köping, hon var överpigg i LC och hade världens ökade trav. Dock började hon resa sig och greja, så jag strök mig från LBn. Det var då vi märke att hon hade ont i ryggen. Det var därefter hon inte reds på några veckor och allt det där... Men nu är vi äntligen på gång igen!!
Japp, det var tävlingsåret 2011, inte illa pinkat ändå? 2012 ska bli ännu bättre! =)

6. BILD/FILM FRÅN ÅRETS BÄSTA TÄVLING

Bilden säger mer än 1000 ord♥

Dressyrpass :)

Ovanligt med dressyr va? Jag har faktiskt tre bommar framme också..!
Det gick bra, och Felicia var lugn och fin. Faster Callis kom och hjälpte mig lite på slutet :D
Imorgon efter skolan ska jag och pappa till västerås en sväng, sen ska jag rida.
Vet inte riktigt vad jag ska blogga om, men de kommer ett inlägg om höstens reslutat inom de närmsta dagare! =)

5. EN HOPPBILD


Vila.

Felicia fick vila idag. Jag behöver vila, haha. Min kropp är tillräckligt mörbultad för denna vecka.
Skolan är igång, och imorgon slutar vi tidigt! Lärarna ska på föreläsning, så sluta ett par timmar tidigare är ingen man tackar nej till! Sen har jag och Melina gett oss in på att spela Adele's Someone like you på Piano på musiken. Lycka till! :D
-
Sen ska jag hålla alla tummar och tår att det går bra för Indi imorgon. Han står i samma stall som Fisen, och ska opereras imorgon. Hoppas verkligen det går bra!

4. EN BILD PÅ DIN HÄST/PONNY


Ajajajaj..

Gårdagen redde ut sig ganska bra. Jag är rätt om i baken kan jag säga! Felicia verkligen skickade av mig.
Svanskotan fick sig en smäll också.
-
Idag började skolan, lite segt första dagen. Vi fick reda på elevens val, och jag fick filmprojekt. Vet inte ens om ja valde det, menmen.. Ensam från min klass var jag också. Jag gick dit iallafall och såg att det var jag och 8 killar..
Då bestämde jag att jag skulle se POSITIVT på det. Inte negativt, de blir man inte glad på! GO FOR IT lixom :D
Jag fick sluta lite tidigare så jag skyndade mig hem från skolan. Både Zally och Fisen skulle ridas idag!
När jag fick sluta tidigare hann jag spela lite ukulele också :D
-
Fisen var lugnare idag, inte på avkastningshumör. Jag jobbade med lite olika saker, mycket galopp.
Sen fungerade inte styrningen jättebra, så vi kraschade in i väggen... Jag slog i knäet ganska rejält, men fortsatte rida. Fick till ett par jättefina enkla byten!
Däremot när jag hoppade av, kände jag hur knäet började göra ont.. Aja, tänkte jag och fixade Zally och red henne.
Zally var fin, lite Zally-fasoner här och där med det hör till. När jag kom hem sen, hade jag ännu mer ont i knäet, och nu är det svullen och jättevarmt.. Sen är skinnet borta där jag slog i på nå vänster.. :(
-
Ska man görat, ska man görat ordentligt! Nu har jag träningsverk i axlarna & blåmärken från arosfortet + ont i rumpan o svanskotan från avramlingen + träningsverk i benen från idrotten + svullen o skit i knäet efter väggkrasch = handikappad...

3. FAVORITBILD PÅ DIN HÄST/PONNY


Hej..

Avkastad, mörbultad, handikappad... Bloggar imorgon :)

2. BILD PÅ DIG SJÄLV


1. BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY


Minnen :')


Lista!

1. BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.
2. BILD PÅ DIG SJÄLV.
3. FAVORITBILD PÅ DIN HÄST/PONNY.
4. EN BILD PÅ DIN HÄST/PONNY.
5. EN HOPPBILD.
6. BILD/FILM FRÅN ÅRETS BÄSTA TÄVLING.
7. VALFRI BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.
8. EN OVISAD BILD.
9. EN FILM FRÅN EN LD.
10. EN FILM FRÅN EN LC.
11. EN FILM FRÅN EN LB.
12. EN FILM FRÅN EN LA.
13. BILD NÄR DU RIDER EN ANNANS HÄST.
14. BILD PÅ DIN TÄVLINGS OUTFIT.

Tävlingsåret 2011!

Tävlingsåret 2011 har verkligen varit toppenbra för mig och Fisen. Trots ett par skador som hållit oss borta i perioder. Från att gå från halvtaskiga LC till att vinna div 2 som gick i LA :D

Tävlingsåret började med en regional LA:1. Innan de hade vi startat en lokal LC och en LB med blandat resultat.
Jag red ihop 50,58%. Egentligen jättedåligt, men jag var skitnöjd! Sen blev jag intervjuad av lokaltidningen också!
Jag och Fisen var ända ekipaget från Köpings RK då.

Sen drog div 3 igång. Första omgången gick i Köping i LC:1. Förklassen var LC:2, där fick vi 62,50%. Var inte nöjd med den klassen, Felicia bara drog och var stark. Till Lagklassen fick jag stöttning av faster och red ihop 70,37% och en 6:e placering!

Andra omgången gick i Wirsbo, och Felicia var skadad.. Jag hängde självklart med som coach & fotograf!
Finalen gick i Fagersta och då kunde jag och Felicia vara med igen! Fast banan var skitkass, och domaren hur negativ som helst. Vi fick ihop 54,828%.

Sen han jag med en hel den klubbtävlingar under året. Fyra stycken rättare sagt, Seriedressyren.
Jag red den i LB. Första omgången vann vi LCn och LBn. Omgång två red jag bara en LC, och var inte med i serien. Man behövde bara vara med tre av fyra för att det skulle gällas. Jag vann iallafall den LCn. Omgång 3 vann jag LCn och LBn vet jag inte riktigt.
I finalen kom jag tvåa i LBn och vann hela Serien för andra året i rad!

Höstens resultat kommer en annan dag!

Träningsoutfit!

Det är ju första träningen för iår på lördag. Då tänkte jag inviga min turkosa outfit! Pannbandet och bootsen vart ett inpulsköp i globen och schabraket hittade jag på mellandagsrea. Vad tycks? =)

Femtejanuari

Idag har jag varit hos Anton all day long. Vi har väl inte gjort så mycket, kollat film o snackat ;)
Sen var jag så teknisk att jag inte fick upp en dörr.. Sen kom Anton och då hade jag försökt öppna den åt fel håll...
-
Felicia red jag imorse. Smet in i stora ridhuset (äntligen!). Felicia var lite okoncentrerad vissa stunder. Nyklippt ponny... Vissa stunder var hon superfin! Kände inte alls lika mycket att hon tog stöd i vänstertyglen som innan. Nu ska vänstersidan jobbas upp så hon har egen stöd på båda sidor. Sen fanns det lite spöken i ridhuset trodde Felicia. Två gånger stack hon iväg. Man blir så trött när hon är på det humöret och rusar för minsta lilla. Hon blir helt paralyserad och det var ett par minuter att få henne mjuk igen. Sen är hon som tur inte fortsatt spänd under hela ridpasset som andra hästar kan bli, utan man kan fortsätta med det man höll på med. I mot slutet kom det in en annan häst, som var lite sprallig. Då red jag klart och gick ut för att skritta av.
-
Ute fick Felicia verkligen damp. Hon var livrädd för någonting? Snurra runt, kasta sig och sprang över mig. Eller försökte iallafall. Jag fick allt ryta och säga åt henne ett par gånger. "Drängen" som jobbar på ridskolan kollade lite konstigt på mig. Men att hon ska hålla på å springa över en tål jag inte. Visst får hon bli rädd, hon är ju häst, men hon ska bannemig inte springa över mig!
-
Nu ikväll var jag ute och pussade på hästarna. Bytte täcken och kratsa hovarna. Sen fick både Zally och Felicia lite myspys och knäckebröd! :D
Längtar som en tok efter att kunna rida i hoppsadel igen...

The Voice

Om jag får 20 kommentaren söker jag till The Voice nästa säsong! =)

Fisen ♥

Fisen är nyklippt och naken! Hon skötte sig fint och Jessica som klippte överlevde!
Hon fick vila idag, så vi åkte bara ut nu på kvällen och bytte täcke. Det täcket som hon har nu sitter inge bra, så jag ska kolla på ett nytt.
-
När vi kommer hem, ringer de som hade kvällsfodringen efter en stund och säger att Felicia inte åt sin mat. Höet åt hon, men inte de andra. Efter en stund skickar de ett sms att hon äter lite då och då.
Vi väntade en stund, sen åkte vi ut och kollade till henne. Då hade hon ätit upp och stod och sov. När vi kom vaknade hon och var lika glad och mysig som vanligt!
Imorgon ska jag rida i Stora ridhuset (förhoppningsvis). Jag satte upp inneskylten, så jag rider imorgonbitti.

Nakenponny?

Nu är jag iväg till stallet och ska klippa Fisen. Eller Jessica ska klippa henne. Är man självmordsbenägen så är man...... Skämt åsido så har hon faktiskt blivit mycket lugnare och snällare än första gångerna. Då ville hon verkligen döda den som klippte henne. Nu är de mycket mindre riskfyllt att klippa henne.
Det ska vli skönt att få bort pälsen iallafall. Hon var genomblöt igår efter passet och då är de lite elakt att ställa in dem tycker jag. När de är klippta blir de inte blöta iallafall. Hon får vila idag, sen kör vi torsdag o fredag. På lördag är de äntligen träning! Har inte tränat ordentligt sen början av November.. Sen rullar träningarna igång och det ser jag fram emot! Saknar å träna. Tagga, tagga! =D

Snodde från Emelie..

Höger- eller vänsterhänt: Vänster
Humör just nu: Go & Glad!
Favoritgodis: Pepperkakshus xD
Är det nåt du absolut inte äter: Fisk...
Kläder just nu: Pyjamas :D
Musik just nu: Den ja spelar på Ukulelen ;)
Vad sa du senast: Godnatt, tror ja?
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Vet inte :)
Sommarplaner: Spanien 2v, förhoppningsvis västkusten en sväng.
Fisk eller badkruka: Beror på ;)
Saft eller alkohol: Saft!
Hur många kuddar sover du med: 2
Favoritväder: Sol, vindstilla men inte för varmt!
Spelar du nåt instrument: Ukulele, typ ;)
Morgon- eller nattmänniska: Natt på vardagarna och morgon på helgerna.
Sparare eller slösare: Slösare...
Bästa film: Oj, nån rolig, typ buskis om de räknas?
Tror på liv på andra planeter: Inte människor o djur eller liknande men växter och sådant.
Kommer du ihåg din första kärlek: Njae,.
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej
Har du några homosexuella vänner: Jadå :)
Tror du på mirakel: Man kan alltid hoppas..
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja? =)
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: De får framtiden bestämma ;)
Bio eller promenad: Promenera till bion kanske?
Är du kittlig: På vissa ställen.
Snarkar du? Nej? De hoppas ja inte xD
Stjärntecken? Kräfta
Rädd för insekter? Jaa!
Äckligaste insekten: SPINDLAR!
Största svaghet: Prestationsångest i skolan..
Det här är jag bra på: Allt! Hahahhahaa..
Bästa bok? En skruv lös.. ;)
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga, eller kunna klättra på väggar!
Vad vill du jobba som? Om ni är så nyfikna kan ni läsa här :)
Chips, morötter eller godis? Chips ;)
Pizza eller hamburgare? Pizza ;)
Skriver du dagbok? Nej, ja bloggar istället xD
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Möjligen tatuera någon litet på ett inte så synligt ställe.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädad, *host*
Gungar du på stolen? Nej, inte så ofta iaf.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej ;)
Vilken hand håller du gaffeln i ? Vänster ofc!
Är du rädd för blod? Nej ;)
Saltar du på maten? Nej, de händer väl ibland ;)
Gillar du att sjunga? När jag är hemma själv ja ;)
Anser du att du är stark? Klart ja är!
Brukar du sola? Lite halvseriöst på sommarn..
Vad gör du om du får hicka? Jag har prövat allt, men de funkar inte. Jag hickar oftast jättelänge, då föreslog grannen att jag skulle sluta äta ljust bröd.
Röker du? Nej
Snusar du? Nej
Använder du knark? Nej
Kaffe, te eller inget? Möjligen påste, annars inget.
Har du en besatthet? Nej ;)

3h på hästryggen

Åkte ut till stallet vid lunch. Mockade, gjorde mat, höpåsar och allt sådant fix.
Hämtade ponnyn och gjorde iordning henne. Jag hade tänkt rida i stora, men så såg jag att det var kurs..
Hej lilla ridhus!
-
Fisen gick bättre idag än igår. Jag jobbade med lite övergångar, skänkelvikning, öppna. Samla och korta galoppen, sen öka och ta tillbaka. Jag får inte loss vänstersidan helt. Eller jag kan få den så jag är nöjd i skritt och trav. Men sen kommer galoppen,.. Det går inte, hon blir tvärt och drar emot. Noll respons. Jag kan inte vara lätt i hand inte. När man efter mycket tjatade får henne och lossa lite går hon bra. Jag är nöjd med henne idag iallafall.
Eftersom hon måste skrittas så pass mycket för att inte få mjölksyra och massa skit så får man rida i typ 2h för att få ut något. 10min skritt på lång tygel, 10-15min skrittjobb. Alltid skrittpauser, sen 20min avskrittning.
-
Zally var superpigg, men helt underbar! Jag trodde nästan jag satt på Totilas där ett tag. Det var bara att sitta och leka sig fram. Visserligen var hon het på gröten, och Jessicas jacka var livsfarlig i hörnet ett tag, sen fick inte den andra hästen komma för nära. Men Zally är sån, och de är bara att acceptera xD Men hon var förjäkla fin och rolig att rida. Jag kunde bara sitta bromsa lite då och då, sen kunde man bara leka runt, flytta åt alla håll hur lätt som helst. Sen lättade jag lite i handen och fick världens ökade trav! Vilken häst asså! =D
Jag är väldigt glad och tacksam över att få rida denna häst, man lär sig så otroligt mycket =D

Mitt liv =)

Sitter och funderar på hur mitt liv kommer se ut. Vad jag drömmer om och vad som kanske kommer ske.
Om sisådär 1,5 år, lagom till gymnasiet, vill jag flytta. Helst av allt till en liten gård på västkusen med familjen.
Jag har inte helt bestämt gymnasium. Kanske Sveriges Ridgymnasium, Kitas i Göteborg eller Falkenbergs Gymnasieskola? Vem vet?  Flytta vill jag iallafall!
-
På hästfronten vet jag inte. Felicia ska jag ha kvar tills döden skiljer oss åt, det är en sak som är säker! Hon ska inte säljas!
När jag fyllt 18, kommer jag nog inte tävla mer. Ponnytiden är guld. Den ska man ta vara på. Man umgås på ett helt annat sätt än på storhästtävlingar. Sen är jag en ponny-människa. Ponny är så mycket roligare att rida än storhäst!
Visst är det kul att rida storhäst, och kan oftast mycket mer än ponnysar, men ponnys har sin charm. Så fort jag får chansen att rida tar jag den. Däremot tror jag inte att jag kommer tävla och hålla på när jag blir äldre. Antingen kommer inte jobba med hästar, eller så någon annorlunda hästjobb. Inte ridlärare, hästskötare eller liknande.
Isåfall skulle jag vilja jobba med arrangemang, typ Sthlm eller Gbg Horse Show.
-
Annars finns det små drömmar vad jag vill jobba med. Två saker, en stor och en liten dröm. Något som skulle var så kul att jobba med. Inte vanliga svensson, svenssonjobb. Den stora är kanske omöjlig att nå, men med mycket jobb och rätt kontakter så kan jag lyckas. Jag njuter av att var i den miljön, att nå lite närmare.
Men vad det är för yrken och drömmar får ni gissa, för jag berättar inte. Jag fortsätter drömma och gå min egen väg. För någon kommer alltid och säger neeeej, du ska utbilda dig och jobba med något annat. Eller så skrattar de bara. Så nej, jag drömmer och får jag chansen tar jag den!
" 'cause as long as no one knows, then nobody can care "
Jag lever MITT liv med MINA val, och ingen ska stoppa mig =D

Bloggtävling =)

Klick on tha bilden ^^

Dressyrpass :)

Felicia fick gå ett rejält dressyrpass idag. Så gott det gick i det lilla ridhuset...
Hon gick helt okej, traven var stundtals superfin! Galoppen var också fin, men hon har tappat mycket känns det som. Vänstersidan i högergaloppen var katastrof i början. Efter en stund kunde jag samla och korta upp galoppen i båda varv. Sen tränade jag lite förvänd, men hon har inte styrkan att korta upp sig så det blir lite litet i lilla ridhuset. Jag ska försöka ta mig in till stora ridhuset imorgon och fortsätta galopparbeta.
Jag har lärt mig programmet LA:P1 så jag tränade på delar ur det.
Imorgon ska jag rida igenom både hästarna ordentligt.

Mål & Drömmar 2012

Nytt år, nya möjligheter!
Mitt nyårslöfte är att inte köpa någon ny grimma! Haha, jag har haft lite mycket gimma- och schabrakköp de senaste åren.. Men nu ska jag inte köpa grimmor eller annat som inte behövs. Schabrak är alltid kul, de går inte att få för mycket av!
New forest SM 2012 skulle vara grymt! Det skulle så kul att få åka dit och tävla! Meetingen i Gripen skulle också vara kul att åka på.

Mål 2012:
- Div 1
- Starta 2 klasser som jag aldrig tävlat förut.
- Hopp- och markarbetsträna mer.
- Starta en hopptävling.
- Befästa skolorna ännu mer.

Om Alexandra Lundmark

Mer info kommer!

Om Felicia Minette

Mer info kommer...