Torsdag 30/8

Jag hade tänkte skutta lite småhinder idag, men jag red inte av olika anledningar. Tar det imorgon istället.
Sen är det träning på lördag och uteritt på söndag. 

Ridpass onsdag 29/8

Idag red jag Fisen på vallen. Hon ville inte riktigt gå själv till vallen, så jag fick hoppa av och leda henne en bit. Men om hundägaren hade haft koll på sin lösa, skällande, hoppande hund hade det säkert gått att rida hela vägen..
Hon var överlag seg. I början surade hon ihop för sporrarna och då tog jag av dem. Det vart en helt annan häst. Alltså, inga sporrar framöver. 
 
Framridningen gick bra, fin och fram. När själva arbetet kom vart hon seg. Jag arbetade henne inte så länge, kanske 10-15 minuter bara. Sen avslutade jag med att bara låta henne galoppera fort och leka.
 
Imorgon ska jag försöka skutta lite hinder tänkte jag. Får se om hon är halvgalen då eller inte, haha...


 

Finaste


Zally 28/8

Zally var finfin idag! Red i paddocken och Fia (Zallys ägare) var där och kollade, roligt! Det var längesedan hon såg mig rida henne. 
Jag började rida fram och mjuka henne. När framridningen var klar, så satte jag mig ner och det kändes att det var ett tag sedan jag red så hårt. Jag jobbade med lite allt möjligt, öppna, sluta, enklabyten, längningar, tempoväxlingar och övegångar. Zally var lite stark och piggelin med det gick bra ändå.
 
Fia tyckte det såg bra ut iallafall! Åh, Zally är så rolig att rida, verkligen! :D
Jag och Zally i somras.

Ridpass söndag 26 aug

I söndags red jag en sväng i paddocken. Fis var framåt och hade bjudning. Hon var fin i alla gångarter och mjuk i formen. Jag gjorde inga speciella övningar eftersom jag bara tar det lite lugnt första ridveckan, men jag red mycket volter och olika ridvägen och flyttade henne sidvärts. Hon lyssnade bra på alla hjälper. 
 
Jag hade lite mer krav en lördagens pass, och la mer tid på att få bra övergångar och hela tiden bestämma där jag ville har dem, inte lite här och var och när jag bad henne sakta av eller växla upp en gångart skulle hon göra det då och inte flera meter efteråt. Men hon var duktig hela passet!
 

Ridpass måndag 27 aug

Idag red jag ut en sväng. Det var fint väder och blåste inte så mycket så det var ganska skönt ute. Felicia skötte sig jättebra, hon stannade eller bråkade knappt. Hon vart spänd över efter ungefär halva rundan, så i andra traven vart traven inte så mycket arbete. Men, men. Förut har vi ju knappt kommit halv grusvägen utan att ha bråkat, men båda har en annan inställning nu och jag tror pausen var välbehövlig. 
Det ända som vart under ritten var när en häst i hagen bredvid vägen började trava omkring, då Fis redan var lite spänd så började hon studsa lite och ville inte skritta, men det tog bara ca 20m sen kunde hon skritta lugnt igen.
 
Jag är nästan helt klar med upplägget för denna säsong. Jag kommer skriva om det när det är det. 
Är superglad att det har funkat så bra hittils iallafall! =)

Dagens ridpass

 

Ridpass lördag

Åkte med pappa tidigt ut till stallet för att rida innan tävlingarna drog igång på allvar. Jag red nere på vallen med sällskap av hästarna i valackhagen. I börjar var hon väldigt seg. Fick knappt igång henne i trav. Sen bestämde jag mig för att hon skulle gå framåt, och jobbade mycket med att hon skulle svara framåt och åt sidan. 
När hon var lösgjord i galoppen var hon jättefin. Sen avslutade jag med att rejsa några var i full galopp :)
Jag har börjat lagt upp en liten plan för hösten, som jag skriver om senare, när det är mer fullständig.
 

Fredagsmys

Äntligen fredag, eller? Lite halvdrygt att gå till halv fyra på fredagar men, men, bara å gilla läget. Hovslagaren har iallfall varit och skott Fis idag så nu kan jag äntligen börja rida. I övrigt så har jag och pappa bara kvällsfodrat, det är det jag gjort idag, haha. 
 
Imorgon är tanken att åka ut tidigt och rida, sen vidare å handla lite kläder för att sedan avsluta dagen med en filmkväll med tjejerna :)
Det blir ett litet halvkort inlägg idag men ni överlever? =)

Torsdag

Vi slutade skolan tidigt idag för att lärarna skulle på någon utbildning, så jag, Sara, Ebba och Melina bestämde oss lite spontant för att åka till Arosfortet i Västerås. Superkul hade vi där iallafall!
När jag kom hem hade var pappa och fixade stallet, tack! Vi åkte till västerås och planerade att komma hem så att alla hann till stallet men då hade pappa redan fixat det när jag kom hem. Så jag gjorde klart fysiken och lagade mat istället. Nu på kvällen har jag suttit och fixat ännu en bloggdesign. Jag börjar få koll på allting nu känner jag :)

Imorgon får äntligen Fisen skor, men jag får nog vänta med att rida tills på lördag då hon gått utan sko en vecka kan kanske var lite öm. Inte för att jag tror det, men det är tävlingar på anläggningen hela helgen så då slipper jag bråka med att hitta någonstans att rida i morgon. Men på lördag blir det nog en tur på Vallen eller i stora ridhuset. Skogen känns lite vågat när hon stått så länge och hon brukar bli halvt galen när det är tävlingar där. Hon är mer laddad än tävlingshästarna, haha.

Fotad av Linnea på New Forest SM -12 :)

Provrdning på Mallorca

När vi var i Spanien hittade jag en intressant häst på HästNet. Så vi ringde på den och fick komma och provrida. Stället var jättemysigt och de har många fina hästar. Ägaren pratade jättebra engelska och där jobbade även en svensk tjej så det var inga problem med kommunicationen. 
 
Hästen som jag provred var en PRE valack född -07. 163cm i mkh och mörk skimmel. Han var sent tagen pga han växt lite ojämt som jag förstod det, så han var knappt riden ett år. 
 
Först släppte vi honom i paddocken så vi fick se hur han rörde sig och så. Sen red ägaren en stund först och visade honom. Sen satt jag upp och skrittade ganska länge. Sen travade jag och galopperade också. Jag gjorde inte speciellt, bara svängde rund lite, tempoväxlingar och lärde känna honom lite. 
 
Han var nog bland de häftigaste hästar jag suttit på. Så himla lyhörd och känslig för hjälperna. Jättelätt i munnen och svarade på allting. Hela tiden var ville han jobba och typ: Vad vill du jag ska göra nu?? Utan att ta egna initiativ utan gjorde det jag bad honom om. Han väntade verkligen på ryttarens kommando.
 
Efteråt spolade dem av honom och så. Sen stod jag mest och klappade och gosade med honom. Riktigt social och mysig häst, precis min typ!! Synd bara att de ville ha så pass mycket för honom, för mycket för en så oinriden häst tycker vi. Sen får man ju lägga till pengar på att importera honom isåfall och det blir alldeles för mycket... 
 
Ägaren frågade även om jag ville prova någon av hingstarna. En var 4år och mer vild än tam och den andra var 7 och superfin, rena drömhingsten. Men en hingst, näe... :)

Zally 21/8

Igår red jag Zally i paddocken. Det låg lite bommar framme så jag passade på att använda dem!
Efter uppvärmningen hittade jag på en liten övning. På ena långsidan låg två bomserier, ett med lite längre avstånd som jag travade över. På andra långsidan började jag med att flytta skänkelvikning till kvartslinjen och tillbaka. Sen till medellinjen och tillbaka. Efter några varv gick jag över till öppna och sluta in och ut från medellinjen. När det satt så tog jag galopp med en volt på långsidan och var noga med att övergångarna skulle vara precis där jag ville ha dem. Jag red förstås alla övningar i båda varv :)
 
I slutet rullade jag över två bommar i galopp på en volt, en på vardera sida. Jag tänkte att jag skulle vara noga och lägga fokus på formen, men Zally vart lite smått galen över att få galoppera över bommar. Hon var mega stark, så jag släppte lite på kraven på formen och la fokus på att rida jämnt och i min takt.
Bilderna blev lite stora, men ni fattar ? :)

Hej bloggen

Jag tänkte börja blogga lite igen! Har börjat fått tillbaka lite inspiration igen.
 
I lördags kom jag hem efter två veckor i Spanien, på Mallorca närmare bestämt. I måndags drog skolan igång och nu går jag alltså i 9an! Ett år kvar till gymnasiet! Skolan var sig lik iallafall och jag ser faktiskt fram emot skolan nu och de flesta säger att nian går fort. 
 
På hästfronten går det inte lika bra. Felicia har gått på "bete" med Kidden medans vi var på semester. Lyckligtvis är hon inte så tjock nu som en ponny kan vara efter betet. Dock drog hon av sig en sko sista dagen så jag har inte kunnat rida henne nu. Hovslagaren kommer på fredag så en vecka mer eller mindre skadar väl inte.
 
Jag har ridit lite ändå. I Spanien var jag och faster på turridning. 2h längs stranden och i naturen på franska travare. Smart som jag var så red jag i korta shorts så jag har världens sår på ena vaden efter att sadeln har nypits.. När vi var där nere provred jag även en häst. Mer om den i ett annat inlägg.
 
Igår red jag också Zally. Mycket storhäst nu, men det är bara kul! Tänkte skriva om det också i ett annat inlägg.
Hoppas ni har saknat min blogg lite nu och attt ni fortsätter följa den!
 
Jag på Ali, och våran hemskt roliga guide! :D