Estocolmo!

Just nu sitter ja på tåget, påväg till vår kungliga huvudstad! Jag och min muppiga polare ska göra sverige osäkert!

Det snöar!


Enköpings RK

Jag har faktiskt varit och tävlat idag! Jag hade egentligen bestämt mig för att inte tävla Felicia någotmera, men tävlingstarmen sög ordentligt och jag anmälde mig till en LB i Enköping för skojs skull. 
 
En massa strul med starttider och lite sånt gjorde att vi kom till Enköpings RK typ 5 timmar förtidigt.. Jag har kom på lite spontant att jag kunde efteranmäla mig till den klass som gick då, istället för att bara slå ihjäl tid. Så jag anmälde mig och kollade igenom programmet lite fort. 
 
Felicia var grymt taggad när jag satt upp! Jag valde att rida fram ganska länge eftersom vi inte tävlar sedan i somras och jag trodde att hon skulle vara ganska pigg. Fis var fin på framridningen iallafall och hon (och jag..) skötte sig inne på banan. Det blev 71.11% och jag vann faktiskt den klassen!
 
Efter en lättare lunch och lite dötid var det dags för nästa klass, den som jag åkte dit för att rida från början. När jag red fram fick jag inte det stöd på båda tyglarna jag ville. Hon ville inte riktigt släppa efter i vänstersidan. 
Inne på banan var hon likadan, och de kändes som någonting irriterade henne eller liknanade. Hon var lite dragig lyssnade inte på tygeltagen Efter inridningen fick jag faktiskt göra en halt för att hon vart för dragig. Programmet gick okej, lite missar och eftersom hon var lite tjurig i vänstersidan var hon inte riktigt med på alla noter plus att hon inte var riktigt framme för skänkeln.
 
Det slutade på 63.793%. Jag startade som nr 2 i klassen och var ganska säker på att inte bli placerad även fast jag gick låg på andra plats efter några ytterligare starter. Men mor tyckte vi skulle stanna ifall att. Så det vart 2h väntande efter min klass. När det närmade sig slutet låg jag på 3e placering, och då ska man ju in till häst. Så vi fick lastade ur och gick upp till ridhuset. Såklart vart jag nedpetad av näst sista ryttaren, men en 4e placering blev det!

October 27th

Hej alla glada! Bara för att Michelle tjatar så tänkte jag blogga lite.
 
Idag var det Astrid-träning! Fisen har haft damp hela veckan och jag har varit såhääär nära att få tugga grus ett antal gånger.. Så det var ganska ovisst om jag skulle sitta kvar på träningen eftersom hon brukar bli överladdad.
Men Fiselis skötte sig utmärkt. Vi började med en övning på små volter. Först i skritt sen i trav. Vi skulle rida på fram, sen flytta, rida fram, flytta osv.
 
Det är mest i galoppen som hon dampat i veckan, så jag fick ta det lite lugnt i galoppen på träningen. Vi fick ligga på varsin 20m volt. Jag fick mest tänka på att få henne fram för skänkeln och att hon lyssnade på ställande och ledande tygeltag. Det gick bra i båda varven tillslut.
 
Sen fick vi göra övningen som vi gjort nästan varje gång nu tycker jag det känns som. Alltså rida två gånger trettiometer över ridhuset, alltså vända över ridbanan varje gång man passerar mitten på långsidan. Sen på långsidorna skulle jag göra öppa och sluta. I början ville hon inte ta det stöd jag villa ha på vänstertygeln, utan detn fick jag jobba lite med. Men sen släppte det och hon gjorde öppna och sluta jättebra i båda varv. Sista varvet gick rysligt bra. Då var jag och Astrid ganska överrens om att avsluta passet där, eftersom hon varit så himla bråkig i veckan, och nu var så himla fin!
 
Invigde mitt superdöläckra schabrak jag köpte för ett tag sen också. Ett roooooosa såklart! Min mor har bilder på sin telefon, så vi får se när jag fått dom (och om jag kommer ihåg det vill säga..)
Det här schabraket fast dressyrmodell och en likadan rosa Niketröja till det :)

Mitt liv

Dööö skolan, dööö! Nu tänker vi positivt, snaart höstlov, snaart!

Klippmönster!

Imorgon ska jag ta mig i kraget och klippa Fisen = självmordsförsök..!
Eftersom jag inte kommer tävla någonting så tänkte jag klippa något fint mönster. Pernilla tyckte jag skulle klippa något konstnärligt ifall jag ska gå Estet, så jag får väl göra det! 
 
Jag hade tänkt klippa såhär på varsinn sida av rumpan!
 

Det ni inte visste..

Alexandra, 3år..!


October 16th

Ganska chill dag i skolan, slutade tidigt! Stannade med Sara hos Ebba en stund på vägen hem, så hon kunde hjälpa mitt intelligensbefriade huvud att förstå hur man kan lyssna på musik i iPhonen.. När jag kom hem vart jag sugen på knäckemacka (as always..). Som tur va var mor hem och vände precis då så jag fick skjuts till Coop för att inhandla knäckebröd och mjölk. Det blev en rask promenad hem.
 
Åkte ut till stallet strax före femtiden. Eftersom paddocken är vatten (as always..) red jag Zally i lilla ridhuset. Måste flika in att lilla ridhuset är väldigt litet. Det är 16x36m, men det känns som att rida på en stor volt. Sen har jag alldtid (o)turen att rida när någon ska longera, så tänk er att rida passet på en 15m volt.. Aja, det är tak över  huvudet iaf! Hon var fin, mjuk och lagom fram. Det blev inget kompicerat pass utan mest lite lösgörande och övergångar. Efteråt fick hon en noggran avborstning och lite gos. 
 
Fiselis fick vila idag. Hon fick också en noggran borstning och lite gos. Åh, vad skönt det ska bli att klippa henne snart! Såg att ridskolan hade skrivit att det var seriehoppning på söndag, och då tänkte jag vara med, men nu hade de tagit bort det. Ska kolla upp det. Annars får jag hoppa lite själv på söndag! :)

Globen


Woooopa!


October 15th

Trött, trött och åter trött. I skolan har vi temavecka, och sitter och lyssnar på massa människor som pratar om arbetsliver och sådant hela dagarna. Är helt slut i huvudet.. Ska käka lite mat sen åka till världens bästa Fis. Tänkte rida lite dressyr en sväng. Mycket lösgörande arbete, tempoväxlingar och övergångar. 
 
Träningen i lördags gick väldigt bra! Red i hoppsadeln faktiskt. Vi gjorde skänkelvikningar sen en övning med öppna/sluta i trav. I galoppen skulle vi lägga 10m volter längs långsidan, vända upp på medellinjen och göra ett enkelt byte vid X och sen samma sak åt andra hållet, en ganska rolig övning. Fisen har inte alls samma muskler som hon hade i somras när hon var i topp-trim så hon orkade inte hålla galoppen hela vägen så det blev en del avbrott. Men galoppen hon hade var jättefin och hade jättebra kvalité! 
Hahahahahah...

Lista

Ditt fullständiga namn? Anna Alexandra Lundmark
Hur Lång är du? 160cm!
Ögonfärg? Gröna, typ
Spelar du något instrument? Lite piano.
Dina första tankar när du vaknar? Frukosttime!
Vart befinner du dig just nu? I mitt rum.
Biter du på naglarna? Yes...
Har du några husdjur? Sköldpaddan Kalle
Är du singel?  Ja
Vem är snyggast? Den jag kommer gifta mig med!
Vem vet mest om dig? hm.. Angelica måste det nog vara ;)
Vad vill du ha just nu? Höstlov (ska antaglien åka t Italien/England/Finland)
Rädd för? SPINDLAR!
Din första riktiga kärlek? --
McDonalds eller Burgerking? Donken.
Sjunger du? Ja, men absolut inte bra och när andra kan höra..
Vad har du för skostorlek? 36
Vill du gifta dig? Ja
Kommer du överens med dina föräldrar? Ja
Din hårfärg? Brun
Vad ska du göra i morgon? Skolan, rida.
Skor du hade på dig idag? Har inte varit ute än xD
Snygg färg? Rubinröd
Favoritårstid? Höst just nu faktiskt.
Favoritmat och dryck? Tacos och Portello eller o'boy.
Hur svarar du i telefonen hemma? "Hej det är Alexandra"
Vad är du sugen på nu? Gooooodiiis!
Hur svarar du i mobilen? "Hej det är Alexandra" eller "Hallå??"
Vad gjorde du kl 08 imorse? Sov
Vad var det senaste någon sa till dig? "Ät något du.."
Druckit idag? O'boy och 7up...
Vad är det för väder hos dig nu? Dåligt, mulet.
Godaste glassmaken? Pistage!
Drömmer du mardrömmar? Nej, väldigt, väldigt sällan isåfall.
Favoritklädsel? Ridkläder eller onepiece.
Favorit godis? Choklad ;)
Hur många kuddar sover du med? 2
Längtar du mest efter just nu? Stockholm Horse show!
Vem har vart din räddning idag? Min kära MacBook♥
Vad luktar det nu om du sniffar lite? Mest ingenting..
Saknar du någon just nu? Njaa :)
Vill du ha barn? Ja
Är det någonting som är stressigt? Skolan!
Längtar du till din nästa födelsedag? Jaaa -> MC-kort!
Är du blyg? Jaa, jätteblyg, alldeles för blyg :(
Vad gör du just nu? Bloggar, gör designbeställningar.
Tycker du att du har fin dialekt? Hahaha, många påpekar min fina västmanländska men jag vet inte.
Tycker du om snö? Ja, på vintern om det är MYCKET snö!
Vad gör du om 10 minuter? Samma saker...
Hur mår du nu? Bara fint!
Vad är din önskan just nu? Vinna mycket pengar på lotto!
Har du något speciellt citat? Hakuna Matata eller Learn to live with the shit.
Vad lever du på? Tro, hopp och kärlek? :)
Vad gör du om 5 år? Pluggar vidare eller har ett jobb på väg mot drömkarriären!
Någon/något som du alltid kommer komma ihåg? New Forest SM 2012, Västkusten med Angelica 2011.

October 11th

Skolan flyter på. Jag och ebba har sågade och böjde järnrör på slöjden - och gick krigsmålade resten av dagen, för er som vill veta.. På Idrotten spelade vi runda i badminton och som alltid, just när vi spelar badminton av alla sporter, kommer tävlingsmänniskan fram i mig. Så när jag åkte ut en gång, skulle jag avreagera mig genom att slå bollen som låg på backen, men lyckades träffa stortån istället.. Det kändes kan jag tala om...
 
Fis fick vila idag, jag har fysikprov imorgon så har pluggat lite på det. Kan det redan, men alltid bra å plugga lite till. I helgen är det städdag i stallet och träning på lördag och på söndag en träffa-kompis-dag ;)
 
Sen har Fisen haft en varböld på rumpan, ungefär brevid svansroten. Den dök upp helt plötsligt en dag för 2,5 veckor sen, och kanske tre dagar senare sprack den och vi tröck ut en massa var (som såg ut typ som vaniljsås). Dagarna efter det kunde jag tycka ut gul vätska och på måndagen ringde och rådfrågade med Strömsholms och de sa att vi skulle tvätta med koksaltlösning. Så då sprutade jag Natriumklorid i såret följande dagar och det nu är bölden helt borta. Dock har hon en kal fläck på rumpan, där bölden varit, som är lite halvful. Om bölden kommer tillbaka måste vi in till Strömsholm så de får snitta upp och fixa till den, så vi håller tummarna att den inte gör det.
 

Drömponnyn

I have found the pony of my dreams... ♥
Ge mig? Någon?

Onsdag 10 okt

Idag bytte jag och Pernilla hästar. Alltså red jag Biondie och hon Fis. Bionde är väldigt olik Fis att rida så det blev en liten omställning först. Sen hade jag inga sporrar som Pernilla alltid bruka ha så hon var lite seg. 
 
Efter en stund släppte det lite mer och hon gick framåt och blev mjukare. Rolig häst å rida iaf! Sen är det kul att rida anda hästar. För Fis och Pernilla gick det bra. 
 
Imorgon blir det lugnt för Fis, då jag har prov på fredag. På fredag blir det kanske nått skutt sen lördag är det träning. På söndag kaaaaanske jag ska vara med på blåbärshoppningen, men har inte bestämt än.. :)

Stigbyglar?

Jag har tänkt köpa nya stigbyglar till hoppesadeln, vill inte rida med illrosa hela livet. Det kravet jag har är att det ska vara plaststigbyglar. Helst med någon finesch på.
 
Jag gillar Compositi stigbyglar, sådana jag har nu, fast som jag har fixat lite, haha. Sen gillar jag också Duca stigbyglarna skarpt.
Dem här jag har kollat in lite och ska nog köpa någon av dem i Globen sen. Vilka är snyggast? Eller vet någon några andra?

Rubrik..

Yes, dagar goes on.. Fis går strålande, skolan rullar på, mitt rum är nästintill klart.
 
I fredags kom Sara in med sin ponnyplutt så jag fick sällskap. Vi red och skuttade lite, och damn vad pigg Fisen vart. Hon riktigt taxerade innan hindret, det brukar hon aldrig göra! Sen bytte vi hästar så Sara red Fis och jag Stesse en stund.
 
I går hoppade jag ett räcke i paddocken. Fis ville inte riiiiktigt gå fram som jag ville, det där lilla sista för att få en bra hoppgalopp, så jag satte på mig sporrarna för första gången på flera månader. Sen var hon jääätefin!
Flög över en meter hur lätt som helst. Hon var lite trött med all björnpäls på slutet för jag red fram ganska länge, annars hade vi nog klippa 1,10 också! De tar vi nästa helg! Juste, bilder tänkte jag ladda upp från fånen sen.
 
Idag har jag vartit i Västerås och handlar hela dagen. Handlat massa fint till mitt rum, å det blir så fint! Bara garderobsdörrarna kvar och knopparna på dem. Dörrarna blir vita, och knopparna antingen vita, röda eller guldiga. Beslutsångest, hjälp??
 
Jag vart stallfri för första gången på länge också, så det var skönt. Men imorgon blir det lite ridning igen. Det är skönt att komma igång lite mer nu, och jag har börjat trimma henne lite mer nu och inte bara fesrida.
Bild på hoppeponnyn ♥

Fisis

Igår blev det en slapp barbackatur. Mysbyxor, hackanore och musik i lurarna.

Snygg outfit också!
Träns - gammalt som gatan, fick med det när vi köpte Fis.
Hackamore - minst lika gammalt, fick av en grannes syster.
Pannband - sverigefärger från börjes.
Luva - från hööks.
Tyglar - från spanien! :)


Bloggtävling

Klicka här för att komma till tävlingen!

Statistiken?

Asså, gaah, statistiken har inte fungerat på hur länge som helst... Blogg.se, fixa..?