Artikel

Hittade av slump en artikel som jag inte hade sett om oss förut. Om dressyrlaget alltså.
 
Dressyrlag i final
 
120525_dressyrlaget_copy.jpg
Foto: Eget foto.

 Köpings dressyrlag hade final i förra helgen och det är nu färdigtävlat för den här säsongen.

Finalen för Köpings ponnydressyrlag gick den 19 maj i Fagersta.

– Det var ingen dålig match med tanke på att våra ryttare och hästar tog en chansning och kastade sig ut i, vad som egentligen är ett tvåårsprojekt, med hull och hår för att klara det första året. Bra jobbat av tjejerna, säger Lena Ryberg-Ericsson, som varit lagledare under tävlingarna.

– Alla timmars träning i mörker och kyla gav ingen lagutdelning denna gång, men flera rosetter individuellt har det blivit på vägen. Mental träning har de också fått. Alla idrottsprestationer på högre nivå kräver otrolig självdisciplin för att inte hänfalla åt självömkan, efter ett dåligt resultat. Det gäller att utan kunna fokusera på det som gick bra och förbättra det som var mindre bra till nästa gång. I den här sporten kan hästen ha en dålig dag och ryttaren har mindre påverkan under de fyra-fem minuter det verkligen gäller, säger Lena.

Det blev en fjärde plats för Köpings dressyrlag i Klass 1-Dressyr Lätt A:P1 med sju startande lag.

Deltagare i laget har varit:
Alexandra Lundmark på Felicia Minette – Ett ekipage som trots lunginflammation (Alexandra) och olater som stegring (Felicia Minette), har utvecklats otroligt under den här säsongen. Fina poäng och flera rosetter vid individuella prestationer bevisar detta. Fina knoppar i manen (Felicia Minettes) varje gång, trots att den är svårknoppad (Alexandras mardröm).

Malin Ragnarsson på Tangelo – Sådan matte sådan häst. När båda har nerverna under kontroll så går det som smort. Rosetter och ärevarv hör till när allt klaffar. Svansen står rakt upp under ärevarven (Tangelo) och leendet går inte att ta miste på (Malin)
Simning, cykling och löpning – Triathlon är nästa satsning nu (Malin inte Tangelo).

Isabelle Lillevars på Caruso – Den ena är till salu (Caruso) och den andra är inlånad söderifrån (Isabelle) men det har varit ett nöje att lära känna dem och trots att Isabelle inte ridit Caruso mer än några gånger innan tävlingarna lyckades de skrapa hem fina poäng till laget. Vi tackar för lånet och hoppas vi får se mer av Isabelle som snart blir för gammal för Caruso och måste övergå till stor häst på tävlingsbanan.

Lovisa Jansson på Mac Coy- Två starka individer men den ena slafsade mycket i början med tungan på fel sida bettet (Mac Coy). Då har man inte mycket att sätta emot även om man är vältränad och dessutom spelar fotboll (Lovisa). Ett särskilt bett (Mac Coy) och särskild peppning och träning (Lovisa) gav utdelning och sedan plingade poängen in och rosetterna fladdrade runt öronen under ärevarven.

Johanna Ryberg på Chantilly Lace- Det enda C-ponny ekipaget, där den ena har vuxit mycket och fort på höjden (Johanna) och då har den andra fått svårt att förstå hjälperna (Chantilly Lace) Efter mycket frustration och många olika förslag på lösningar från olika personer kom de på hur de skulle förstå varandra. Rosetter i individuella tävlingar har det blivit och fina poäng i slutänden gav en skön känsla av seger trots allt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback