Min krönika om ridsporten!


Ridsporten är en väldigt stor sport, fast man kanske inte tänker på det. Fotboll är den ända ungdomssport som är större än ridsport i Sverige. Men man tror ofta att ex. hockey och innebandy är populärare eftersom de får större plats i media.

Ridsporten är en undangömd sport, vilket är synd, för det finns så många otroligt duktiga ryttare och hästar som förtjänar uppmärksamhet och beröm!

De visar hela fotbollsmatcher, och hockeymatcher på prime time, men nästan aldrig ridsport, och när det sänds är det ofta sammandrag som visas.

Varenda dag visas resultat från allsvenskan i fotboll, hockey, innebandy och handboll, men ridsporten då?

När Rolf-Göran Bengtsson med sin superhäst Ninja la Silla vann EM i hästhoppning och fixade hem Sveriges första guld i sammanhanget, visades det en två minuter lång teaser under nyheterna, och sedan visade de en kvart med fotbollsresultat från lägre divisioner.

Kunde inte Rolf-Göran blir ännu mera hyllad?
Detta är väldigt synd tycker jag som ägnar hela mitt liv åt och engagerar mig i hästar och ridsport.


I Köping har vi en enastående ridskola med dryg 400 medlemmar, 300 ridande/vecka och ett 20-tal fina hästar och ponnyer. En ridklubb med bra sportanda som ger dig möjligheten lära dig rida, men även att utveckla dig som människa. I stallet lär man sig inte bara att kunna galoppera eller hur man ryktar en häst utan också att ta ansvar, ha en bra attityd och hjälpa varandra. En variation mellan ungdomar, vuxna och äldre, tjejer och killar, och alla har kul tillsammans!


Köpings Ridklubb anordnar både små och större tävlingar under året, och har många duktiga tävlingsryttare, inom både hoppning och dressyr. Klubben har framgångsrika lag i ponnyallsvenskan, där hopplaget kom tvåa och dressyrlaget vann höstens divisioner.




Detta skrev jag alltså till skolans webbtidning, kika in vettja! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback